Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Όλοι στην συγκέντρωση – διαδήλωση Πέμπτη 16/6, 19:00, πλ. Κοραή

AtE-Logo

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Το καλοκαίρι του 2021 η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Με το νόμο αυτό επιχειρείται η διάλυση όποιων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων είχαν απομείνει, μετά από 10 χρόνια μνημονίων. Ο νόμος Χατζηδάκη αποτελεί τομή σε ότι κατακτήσεις είχαν απομείνει, επιβάλλοντας:

  • Την εγγραφή των σωματείων στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.), καταθέτοντας πρακτικά αρχαιρεσιών, πρακτικά γενικών συνελεύσεων και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα σωματεία ώστε να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης σε συνάντηση με τους εργοδότες, στα δικαστήρια, για τη σύναψη ΣΣΕ κα.. Πρόκειται ουσιαστικά για ηλεκτρονικό φακέλωμα που αποδυναμώνει τα σωματεία
  • Την ηλεκτρονική ψήφο σε αρχαιρεσίες και την ηλεκτρονική συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις, χτυπώντας την λειτουργία και την εσωτερική δημοκρατία των σωματείων
  • Εμπόδια στην παρουσία του σωματείου στον εργασιακό χώρο και την απαγόρευση της περιφρούρησης της απεργίας, ενώ κάνει σχεδόν αδύνατη τη προκήρυξη απεργίας, ουσιαστικά απαγορεύοντάς την.
  • Το περεταίρω αδυνάτισμα των εργασιακών δικαιωμάτων (8ωρο, κυριακάτικη αργία, ελαστική εργασία κ.α.).

Η ολομέτωπη επίθεση στα όποια εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα είχαν απομείνει έρχεται για να παγιώσει την κατάσταση φτωχοποίησης που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ακρίβεια, η ανεργία και οι μισθοί φτώχειας έχουν οδηγήσει τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά στη στέρηση τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης! Η βενζίνη έχει πλησιάσει τα 3,00  ευρώ το λίτρο και η τιμή του ρεύματος έχει διπλασιαστεί, ενώ τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας. Ο πληθωρισμός έχει σπάσει ρεκόρ 25ετίας φτάνοντας το 11,3%, με την πραγματική αύξηση στα βασικά καταναλωτικά αγαθά να είναι πολύ μεγαλύτερη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει κατάμουτρα τους εργαζόμενους με την υποτιθέμενη αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ, την οποία κάθε μέρα ξεπερνάει ο πληθωρισμός. Παράλληλα, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ρίχνουν όλη την ευθύνη πάνω μας, λέγοντας ότι είμαστε σπάταλοι και ότι καίμε πολύ ρεύμα. Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν παραλείπει να ενισχύει με δισεκατομμύρια ευρώ την αστυνομία, τον στρατό και τους διάφορους ημέτερους και να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία, εμπλέκοντας τη χώρα στον πόλεμο.

ΩΣ ΕΔΩ!

Κάθε μέρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει στην εξουσία, η κοινωνία πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη καταστροφή, Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας με την οργάνωση μας στους χώρους δουλειάς σε σωματεία, και σε επιτροπές αγώνα. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας μέσα από την πραγματική ενότητα των αγώνων, αγώνων μαχητικών και ανυποχώρητων. Να προωθήσουμε και να υπερασπίσουμε την εργατική δημοκρατία ενάντια στην επίσημη συνδικαλιστική (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΜΕΤΑ) και την σταλινική (ΠΑΜΕ) γραφειοκρατία. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε πραγματικά να ρίξουμε το νόμο Χατζηδάκη, να αντισταθούμε σε παλιά και νέα αντεργατικά νομοσχέδια, να σταματήσουμε τον πόλεμο, να ανατρέψουμε αυτούς που μας θέλουν σύγχρονους δούλους.

  • Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη
  • Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους.
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com