19ο Αντικαπιταλιστικό Camping – 23 έως 31 Ιουλίου, Μονολίθι – Πρέβεζα

 

Από τις 23 μέχρι τις 31 Ιουλίου, η Ο.Κ.Δ.Ε., η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και η Μαθητική Αντεπίθεση οργανώνουν για 19η χρονιά το Αντικαπιταλιστικό Camping. Φέτος χώρος διεξαγωγής θα είναι το camping «PANORAMA» στην παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας.

c6

 

Το κόστος συμμετοχής είναι 70€ για μαθητές-φοιτητές-άνεργους, 85€ για τους υπόλοιπους & σ’ αυτό περιλαμβάνονται 8 διανυκτερεύσεις (με δική σας σκηνή) και 8 γεύματα στην αυτοοργανωμένη κουζίνα του camping. Για όσους θέλουν να μείνουν λιγότερες μέρες το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 9 & 11€ την ημέρα. Για την μετακίνησή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 20 Ιουλίου. Διαφορετικά υπάρχει πρόσβαση με ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

 –

 

Πρόγραμμα Συζητήσεων

1. 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922
Ο ρόλος της στην διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού καπιταλισμού και του ελληνικού εργατικού κινήματος. Διδάγματα από τον τυχοδιωκτισμό της ελληνικής αστικής τάξης και τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.

2. Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η παγκόσμια εργατική τάξη και οι λαοί αντιμέτωποι με την απειλή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Η ανάγκη για ένα μαζικό, διεθνιστικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

3. Μπροστά στο νέο κραχ του ελληνικού καπιταλισμού
Η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Το εργατικό κίνημα αντιμέτωπο με την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή. Η κλιμάκωση της αστικής επίθεσης και το πολιτικό τοπίο. Η κρίση και οι δυνατότητες του εργατικού κινήματος – πως απαντάμε;

4. Η συμβολή των ελλήνων τροτσκιστών στην λογοτεχνία

Όπως κάθε χρόνο θα διοργανωθούν εργαστήρια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της παρέμβασης στους διάφορους κοινωνικούς χώρους.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τις συζητήσεις, πλούσιο θα είναι και το ψυχαγωγικό μέρος του camping, με live μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, παιχνίδια κ.α.
Για τα παιδιά θα γίνουν ξεχωριστές προβολές παιδικών ταινιών και θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση τους.
Ακόμα στο χώρο του camping θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με πλούσια συλλογή βιβλίων πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

e–mail: [email protected]

Τηλέφωνα: 

Αθήνα: 6932239468, 210 5247227

Θεσσαλονίκη: 6978715949 

Ιωάννινα – Ήπειρος: 6972728101

Πάτρα: 6946342176

Κρήτη: 6976226525

Θράκη: 6970180689    

Θεσσαλία: 6946159952

Ζούμε σε μια σκοτεινή περίοδο. Η καπιταλιστική κρίση παροξύνεται. Η εξάπλωση της φτώχειας, η απειλή της επισιτιστικής κρίσης, ο πόλεμος των κυρώσεων στις πλάτες των λαών, ρίχνουν δισεκατομμύρια ανθρώπων στην εξαθλίωση.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα μέτωπα που ανοίγουν, η έκρηξη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών απειλούν να μετατραπούν σε γενικευμένο πόλεμο. Μαζί με την οικολογική καταστροφή και την κούρσα των εξοπλισμ-ών υπονομεύουν το μέλλον της ανθρωπότητας.
Η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση Μητσοτάκη της αρπαγής του δημόσιου χρήματος, της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, της περιβαλλοντικής καταστροφής, του χλευασμού του ελληνικού λαού, με το πετσόκομμα της εργατικής νομοθεσίας, τον περιορισμό των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την ακρίβεια, τη συμμετοχή της στον πόλεμο οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή.

– Με τον εργατοκτόνο νόμο Χατζηδάκη και όσους ακολουθούν, βάζουν ταφόπλακα σε ό,τι εργασιακό δικαίωμα είχε απομείνει. Καταργούν 8ωρο, Κυριακάτικη Αργία, δικαίωμα σε απεργία και συνδικαλισμό. Οδηγούν σε Μνημόνια χωρίς αριθμό και ημερομηνία λή­ξης. Επιβάλλουν ένα τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης, με τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον αντικομμουνισμό.
– Συνεχίζουν την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αφήνοντας απροστάτευτους εκατομμύρια εργαζόμενους, νέους και λαϊκά στρώματα – ειδικά σήμερα, που οι πανδημίες απειλούν τα πιο αδύναμα στρώματα.
– Με τους νόμους Κεραμέως εμπορευματοποιούν τη δημόσια-δωρεάν Παιδεία. Κλιμακώνουν τους ταξικούς αποκλεισμούς, αστυνομοκρατούν τα πανεπιστήμια. Εφαρμόζουν το δόγμα των νεοφιλελεύθερων «αρίστων», ότι η μόρφωση είναι προνόμιο μόνο για τα παιδιά των πλουσίων.
– Είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Έκαναν τη χώρα απέραντη στρατιωτική βάση. Ξοδεύουν δισ. για εξοπλισμούς. Μας εμπλέκουν στον πόλεμο και σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Η ΟΚΔΕ, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, η Μαθητική Αντεπίθεση, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων παλεύουμε για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας, την οργάνωση ανυποχώρητων αγώνων, την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων μας. Ενισχύουμε όλους τους αγώνες στη χώρα μας – συντονιζόμαστε με τα κινήματα και εξεγέρσεις των «από κάτω» σε όλο τον κόσμο. Να οργανώσουμε την πάλη μας, ώστε να απαλλαχθούμε από μνημόνια, χρέος, ιμπεριαλιστές, πόλεμο. Με μια ενωτική πολιτική, με την εξέγερση της εργατικής τάξης και της νεολαίας, με τους κοινούς αγώνες των λαών της περιοχής. Για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα επιβάλλει ένα πρόγραμμα πραγματικών λύσεων. Για τον Σοσιαλισμό, για να σωθούμε από την χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος. Για μια Επαναστατική Δύναμη στη χώρα μας και διεθνώς – το απαραίτητο εργαλείο για να νικήσουμε.