Kαταγγελία για τα χτυπήματα ενάντια στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ

Η φασιστοειδής συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βλέποντας πως η πολιτική της βάρβαρης ισοπέδωσης, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στην υγεία και στην παιδεία αποτυγχάνει παταγωδώς , καταφεύγει όλο κι περισσότερο στους εκβιασμούς, στη βία, την τρομοκρατία και καταστολή για να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο. Μέρα με τη μέρα ολισθαίνει σε ένα όλο και πιο απολυταρχικό δρόμο, οικοδομώντας ένα «κράτος έκτακτης ανάγκης».

– Στις 13/1, κατά τη διάρκεια Συνέλευσης των εκπροσώπων του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, παρενέβησαν 2 αστυνομικοί!! Αφού διέκοψαν τη διαδικασία ρώτησαν αν εκεί διεξάγεται η συνέλευση του Συντονισμού και δήλωσαν ότι είχαν εντολή να διερευνήσουν αν τίθενται ζητήματα «τάξης και ασφάλειας»!!

– Στις 14/1, με αφορμή τη συμβολική κατάληψη από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ του γραφείου του άθλιου υπηρέτη της τρικομματικής χούντας και γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου λόγω των εξοργιστικών δηλώσεών του, περί ανάγκης περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού στη Ελλάδα γιατί «οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι υπεραμοιβόμενοι», διμοιρίες ΜΑΤ τους επιτέθηκαν βίαια και απρόκλητα κάνοντας χρήση χημικών και γκλοπ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα περιστατικά αποτελούν τη συνέχεια της προσπάθειας ισοπέδωσης κάθε δημοκρατικού, συνδικαλιστικού δικαιώματος και κοινωνικής ελευθερίας. Εντάσσονται στο πλαίσιο της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας , της ποινικοποίησης και της σκληρής καταστολής των απεργιών και των καταλήψεων, της χρησιμοποίηση του φασιστικού μέτρου της επιστράτευσης των εργαζομένων του Μετρό και των ναυτεργατών. Δεν πρόκειται απλά για μία αντιδημοκρατική εκτροπή αλλά για μια συνειδητή και λυσσαλέα επίθεση της συγκυβέρνησης στον σκληρό πυρήνα των εργατικών δικαιωμάτων, της ουσίας δηλαδή των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Όλοι οι εργαζόμενοι μέσα από την ενότητα και την αλληλεγγύη μας πρέπει να δράσουμε άμεσα! Για να υπερασπιστούμε τις συνδικαλιστικές και πολιτικές μας ελευθερίες, το δικαίωμά μας στην απεργία, τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και την αξιοπρέπειά μας. Πρέπει να συγκρουστούμε με το κράτος της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της τρομοκρατίας και της καταστολής. Με την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να ανατρέψουμε τη σάπια συγκυβέρνηση και τα μνημόνια που μας σπρώχνουν στην καταστροφή και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

Αθήνα, 15/2/2013

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ