Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση και Διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

1η ΜΑΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΚΑΤΩ η πολεμοκάπηλη Κυβέρνηση του πολέμου και της ακρίβειας

ΚΑΜΙΑ συμμετοχή της χώρας στον Πόλεμο, όχι λεφτά για εξοπλισμούς

 

Εκδήλωση: Σάββατο 30/4, 7μμ, ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

Διαδήλωση: Κυριακή 1/5, 10:30 πμ, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

 

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μετά από 12 χρόνια μνημονιακών πολιτικών ανεβαίνουν έναν Γολγοθά. Η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και τρία χρόνια και μετά την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, της περιβαλλοντικής καταστροφής, το πετσόκομμα στα εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, την συμμετοχή της στον πόλεμο και την ακρίβεια έχει οδηγήσει την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής. Η αντιδραστική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη στο ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της χρεοκοπίας. Τα νομοσχέδια  διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως το έκτρωμα Χατζηδάκη που χτυπάει το δικαίωμα στην  απεργία και τον συνδικαλισμό, για τον ΟΑΕΔ που καταργεί στην ουσία το επίδομα ανεργίας, για την ασφάλιση και τις συντάξεις  που ετοιμάζει η κυβέρνηση να καταθέσει, για την εκπαίδευση και την διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της, για το ΕΣΥ με την ιδιωτικοποίηση και το σταμάτημα του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα, και με το ξεπούλημα και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιων υποδομών μας γυρνά αιώνες πίσω μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους. Ο μισός πληθυσμός έχει φτάσει στα όρια της ακραίας φτώχειας  και τώρα απειλείται με επισιτιστική κρίση, καθώς αδυνατεί να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά (ενέργεια, τρόφιμα κλπ).

Μέσα σε όλα αυτή τη ζοφερή κατάσταση έχουμε και την απειλή του πολέμου. Ο πόλεμος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσίας στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι μόνο η αρχή στην εμπλοκή της κυβέρνησης σ’ αυτή την επικίνδυνη πολεμική  σύγκρουση για την ανθρωπότητα. Η κυβέρνηση  έχει στρατευτεί με τις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που για να αντιμετωπίσουν την υποβάθμισή τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Η διαρκής επέκταση του ΝΑΤΟ, η  αύξηση των εξοπλισμών, τα πυρηνικά όπλα, ο πόλεμος των κυρώσεων, απειλούν να ρίξουν την ανθρωπότητα στην άβυσσο. Δημιουργούν πολέμους με πρόσχημα την  «ειρήνη» και την «δημοκρατία» στέλνοντας κρέας για τα κανόνια τους, τους εργαζόμενους την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση, χέρι χέρι με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις  ΣΥΡΙΖΑ–ΚΙΝΑΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση και ειδικά την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των Αμερικανών. Ξοδεύει ατέλειωτα δισ. σε εξοπλισμούς, ξεπλένει τους ναζί του τάγματος Αζόφ στη βουλή , εκθέτει τον ελληνικό λαό σε τεράστιους κινδύνους, την περαιτέρω φτωχοποίηση του και την συμμετοχή του σε πολεμικές συγκρούσεις.

Πρέπει να δράσουμε και   λύση δεν είναι τα λόγια μέσα στην βουλή, αλλά οι σκληροί  ανυποχώρητοι αγώνες με μαζικές διαδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ θέλουν μόνο  να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό για να επανέλθουν με οποιοδήποτε τρόπο  στην εξουσία, ασκώντας ουσιαστικά την ίδια πολιτική. Οι συμβιβασμένες, αδιέξοδες πολιτικές του  ΚΚΕ ή του ΜΕΡΑ 25, δεν θέλουν και δεν μπορούν να παλέψουν αποτελεσματικά. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, παλεύοντας ενάντια στον πόλεμο που σπέρνει την ακρίβεια και την ηθική και φυσική εξόντωση της κοινωνίας μας, μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες ενάντια στην φτώχεια, την καταστολή και τον πόλεμο.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που συμβολίζει τους αγώνες όλων των εργαζομένων και καταπιεσμένων για καλυτέρευση της ζωής, για περισσότερες κατακτήσεις και δικαιώματα, για ελευθερία και ειρήνη. Ενωτικά οργανώνοντας απεργίες και διαδηλώσεις, επιτροπές και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο, σχολή, να πολεμήσουμε για να διώξουμε την  κυβέρνηση της ΝΔ, το ΝΑΤΟ και όλες της μνημονιακές δυνάμεις, επιβάλλοντας μια δική μας Κυβέρνηση των Εργαζομένων, ανοίγοντας τον δρόμο σε Ελλάδα και Ευρώπη για μια άλλη κοινωνία.

 

  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. ΕΞΩ Βάσεις και ΝΑΤΟ. Όχι στον οικονομικό πόλεμο των κυρώσεων στις πλάτες των λαών.
  • Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Στρατό, Αστυνομία, Πλούσιους.
  • Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ – ΕΕ. Κάτω όλα τα αντεργατικά μέτρα / Μνημόνια Διαρκείας.
  • Όχι στην ακρίβεια. Αυξήσεις μισθών-συντάξεων. Μείωση φόρων-κατάργηση Φ.Π.Α. στα βασικά αγαθά.
  • Εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο σε τομείς κλειδιά της οικονομίας. Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο.
  • Κάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων και της φτώχειας – Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων