Στηρίξτε-ψηφίστε «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» στην Υγεία

«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

στην Υγεία

ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΥ

Την ίδια στιγμή που διπλασιάζονται οι τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου, την ίδια στιγμή που εκτοξεύονται οι τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και στα ενοίκια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μάς κοροϊδεύει μοιράζοντας φιλοδωρήματα και ελεημοσύνες. Ακόμη και η τελευταία αύξηση του βασικού μισθού μόνο στον ιδιωτικό τομέα (αύξηση 50 ευρώ στον μικτό μισθό και όχι στα καθαρά) δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τις φετινές απώλειες που υπολογίζονται γύρω στο 15-20% των μισθών.

Την ίδια στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται ραγδαία, τα κέρδη των εταιριών εκτοξεύονται και το πάρτι ασύδοτης λεηλασίας συνεχίζεται. Την ίδια στιγμή που μας απειλεί πλέον ξεκάθαρα η επισιτιστική κρίση και η πείνα η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας βάζει ολοένα και περισσότερο μέσα στον πόλεμο, παραχωρώντας στρατιωτικές βάσεις και αυξάνοντας κατακόρυφα τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, κινδυνεύοντας έτσι να μας ρίξει στη δίνη του πολέμου. Την ίδια στιγμή που η ανεργία και η υποαπασχόληση αυξάνουν, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τον ΟΑΕΔ και πολλαπλασιάζει τις προϋποθέσεις για να δικαιούται κανείς το επίδομα ανεργίας.

Το μόνο που έχει να προσφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η καταστολή και η αυστηρή εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη που απαγορεύει ουσιαστικά την συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, επειδή τρέμει τις αντιδράσεις μας

Να αγωνιστούμε ενάντια στην καταστροφή του ΕΣΥ

Εδώ και δύο χρόνια, παρ’ όλες τις συνεχείς μειώσεις δαπανών για την υγεία, παρ’ όλη την προκλητική ανικανότητα της κυβέρνησης των α(χ)ρήστων να σχεδιάσει και να οργανώσει την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρ’ όλη την αρπακτικότητα του ιδιωτικού τομέα που χρυσοπληρώθηκε από την κυβέρνηση, παρ’ όλη τη λυσσασμένη άρνηση της κυβέρνησης να κάνει έστω και μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, να προσθέσει έστω και μία κλίνη, αποδείξαμε αδιαμφισβήτητα και την αξία μας ως υγειονομικών και την αξία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Αλλά αυτό όχι μόνο δεν συγκινεί την κυβέρνηση αλλά την κάνει όλο και πιο αποφασισμένη να καταστρέψει το ΕΣΥ. Ο στόχος της είναι απλός: να μειώσει κατακόρυφα τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία και να ανοίξει μια τεράστια αγορά, ένα χρυσωρυχείο, για ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, μεγαλογιατρούς, κ.α.

Αυτό το μισάνθρωπο σχέδιο, που το βαφτίζει «νέο ΕΣΥ», υλοποιείται μέσω:

α) Της μείωσης των νοσοκομείων, τμημάτων, κλινικών, εργαστηρίων και κλινών, με διαρκείς συγχωνεύσεις/λουκέτα και ανακατεύθυνση των ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, για όσους έχουν βέβαια την δυνατότητα να πληρώσουν, όπως ακριβώς έκανε και μέσα στην πανδημία.

β) Της εκχώρησης διαφόρων υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, μεγαλογιατρούς, εργολάβους, κ.α., ώστε να λεηλατούν νόμιμα και ελεύθερα το δημόσιο σύστημα υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

γ) Της μεταφοράς ολοένα και περισσότερο του κόστους νοσηλείας στους ασθενείς, πέρα από όσα πληρώνουμε στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Ήδη είναι προς ψήφιση τα απογευματινά χειρουργεία όπου ο ασθενής θα πληρώνει το 30% του κόστους.

γ) Του κάθετου περιορισμού στην πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία μέσω ενός κόφτη, δηλαδή του λεγόμενου «οικογενειακού γιατρού», γιατί χωρίς την άδειά του δεν θα μπορεί κανείς να εισάγεται σε νοσοκομείο, εκτός από τα εντελώς επείγοντα περιστατικά.

δ) Της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων όπου εκτός από μια μικρή μειοψηφία μόνιμων, η μεγάλη πλειοψηφία θα είναι προσωρινοί, έκτατοι, με ελαστικό ωράριο, εργολαβικοί, κ.α., και όλοι μαζί θα δουλεύουμε διαιρεμένοι και ατομικοποιημένοι, με εξευτελιστικούς μισθούς και εξουθενωτικά εντατικοποιημένοι.

Η μόνη λύση είναι η ενότητά μας και οι αγώνες μας

Συνάδελφοι, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπροστά μας δεν βρίσκεται καμία «ομαλότητα», καμία «κανονικότητα», έστω και με ένα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Μπροστά μας έχουμε την χειροτέρευση της οικονομικής κρίσης και λυσσασμένες επιθέσεις της κυβέρνησης, είτε όποιας κυβέρνησης θα την διαδεχθεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με σκληρούς αγώνες θα μπορέσουμε να κρατήσουμε μισθούς, θέσεις εργασίας, δικαιώματα, την υγεία και την παιδεία.

Γι’ αυτό πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας:

— Να απορρίψουμε τις ατομικές λύσεις που μας έχουν διαιρέσει και αποδυναμώσει, και να επιλέξουμε τις συλλογικές λύσεις, την αναζωογόνηση του σωματείου μας μέσα από την συμμετοχή μας στις γενικές συνελεύσεις και στις απεργίες.

— Να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας αγωνιζόμενοι για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που τέθηκαν σε αναστολή και για την μονιμοποίηση όλων των έκτακτων, επικουρικών, κ.α. εργαζομένων. Χωρίς την ενότητα και την μαζικοποίησή μας είναι αδύνατο να κερδίσουμε.

— Να απορρίψουμε τις πολιτικές των συνδικαλιστικών παρατάξεων των μνημονιακών κομμάτων. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε τις παρατάξεις των Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, και μετά να περιμένουμε να αγωνιστούμε ενάντια στις επιθέσεις τους.

— Να επιλέξουμε τον δρόμο του αγώνα, των διαδηλώσεων και των απεργιών. Είναι προτιμότερο να χάσουμε κάποια μεροκάματα με τις απεργίες παρά να μένουμε παθητικοί και αδρανείς βλέποντας τους μισθούς μας να καταρρέουν.

  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία.

Στις εκλογές του Σωματείου μας στις 03 Μαΐου

Στηρίξτε-ψηφίστε

«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

στην Υγεία

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

τηλ.: 2310265730        e-mail: [email protected]