Nα βάλουμε φρένο στην κτηνωδία! Να σταματήσουμε το αίσχος των βασανιστηρίων!

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη «ληστεία» στο Βελβεντό Κοζάνης, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την κτηνωδία όπου κατρακυλάνε οι μηχανισμοί καταστολής, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Οι φωτογραφίες αλλά και οι καταγγελίες συγγενών των συλληφθέντων δείχνουν ότι όχι μόνο ξυλοκοπήθηκαν αλλά κυριολεκτικά βασανίστηκαν με αποτρόπαιο τρόπο.

Είναι εμφανής η «στρατηγική έντασης» της τρικομματικής χούντας, που χάνοντας το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά της στηρίγματα και θέλοντας να εφαρμόσει τη βάρβαρη πολιτική της, επιχειρεί ένα εκτεταμένο πογκρόμ για να σπείρει τον φόβο στην κοινωνία, να κάμψει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Γι’ αυτό και η δημοσίευση των φωτογραφιών μάλλον δεν είναι τυχαία αλλά συνειδητή, για να νομιμοποιήσει τα βασανιστήρια, να εθίσει την κοινωνία στην αποδοχή μιας απεριόριστης κρατικής βίας και καταστολής.

Τα νέα βασανιστήρια ήρθαν μετά την επίταξη των απεργών του Μετρό (πρόκειται ουσιαστικά για καταναγκαστική εργασία) και τις απειλές για να μπουν «στο γύψο» οι απεργίες. Μετά το κύμα απανωτών διώξεων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, όποιου αντιστέκεται και αγωνίζεται. Μετά τα ρατσιστικά και κατασταλτικά πογκρόμ κάθε είδους (μετανάστες, καταλήψεις κ.α.), όπου πλέον θρηνούμε και ανθρώπινες ζωές (όπως με την πρόσφατη δολοφονία του πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα).

Αυτή η ουσιαστικά φασιστική πολιτική, όσο κι αν χρησιμοποιεί το «φύλο συκής» των επίσημων «δημοκρατικών» θεσμών, είναι θανάσιμος κίνδυνος για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Αυτός ο σκοτεινός, αυταρχικός κατήφορος (που σε λίγο θα επιδιώκει αίμα και νεκρούς), δεν θα σταματήσει αν δεν τους φράξουμε εμείς τον δρόμο.

Πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούμε παντού, για να επιβάλλουμε στην πράξη τις ελευθερίες μας, ενάντια στα ακροδεξιά φασιστοειδή της συγκυβέρνησης και των μηχανισμών της. Να οργανώσουμε κινητοποιήσεις και να απαιτήσουμε να κηρυχτούν απεργίες, συνδέοντας την ανατροπή των βάρβαρων Μνημονίων με την υπεράσπιση των ελευθεριών μας. Κανένας συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να μείνει εκτεθειμένος στην κτηνώδη αυθαιρεσία των ασφαλιτών και των αστυνομικών ορδών. Κανένας εργαζόμενος, νέος, φτωχός, μετανάστης δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διώκεται επειδή αγωνίζεται για τη ζωή του. Στον δρόμο, με διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, πρέπει να σπάσουμε την τρομοκρατία.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Αγώνας παντού, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Να διώξουμε τη χουντική συγκυβέρνηση με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

4/2/2013

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ