Ιωάννινα: Αντιπολεμική Διαδήλωση Τετάρτη 13/4, 18:00, Περιφέρεια

Χωρίς όριο ο πολεμοκάπηλος τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις

 

Αντιπολεμική Διαδήλωση στα Ιωάννινα, Τετάρτη 13/4, 18:00, Περιφέρεια

 

Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου, ιδιαίτερα της Ευρώπης, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ακούγοντας με τρόμο τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν ξανά, προμηνύοντας νέες καταστροφές και δεινά για την ανθρωπότητα.

Η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας ήταν απάντηση στις δεκαετίες προσπαθειών περικύκλωσης και στραγγαλισμού της από τους Νατοϊκούς. Μετά το πραξικόπημα Μαϊντάν (2014), όπου έδρασαν φασιστικές ορδές με ενίσχυση των δυτικών ιμπεριαλιστών, η Ουκρανία έγινε κράτος-μαριονέτα ενάντια στη Ρωσία, ενώ ο λαός βυθίστηκε στην εξαθλίωση. Η προσάρτηση της Κριμαίας, η ανακήρυξη «Λαϊκών Δημοκρατιών» (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ) ξεκαθάρισε πως η Ρωσία δεν θα υποχωρούσε άλλο. Έκτοτε, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, με λυσσασμένη προπαγάνδα στα ΜΜΕ, καλλιεργούν αντι-ρωσική υστερία, εξοπλίζουν το μισο-φασιστικό καθεστώς του Κιέβου (που διώκει και δολοφονεί αριστερούς), ανάβουν τον εμφύλιο στην Ανατολική Ουκρανία, οργανώνουν την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ (διακηρυγμένη «κόκκινη γραμμή» της Ρωσίας). Σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ εξοπλίζονται σαν αστακοί, ενισχύονται στα ανατολικά τους, δίπλα στη Ρωσία.

O Πούτιν, με άθλια αντικομμουνιστικά και αντιμπολσεβίκικα συνθήματα, διέταξε την ιμπεριαλιστική εισβολή, εγκαινιάζοντας μια νέα ιστορική περίοδο αμφισβήτησης του συσχετισμού δυνάμεων (μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας). Η ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ-ΕΕ στο Αφγανιστάν, η οικονομική κρίση (ιδιαίτερα έντονη στις χώρες των δυτικών ιμπεριαλιστών), η μετατόπιση των συσχετισμών σε βάρος τους (άνοδος Κίνας, ήττες τους σε Λ. Αμερική, Μ. Ανατολή κ.ά.), τους πιέζουν αφόρητα να αντιστρέψουν την υποβάθμισή τους. Έτσι, οι λαοί αντιμετωπίζουν τρομακτικούς κινδύνους από μια γενικευμένη αντιπαράθεση των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στην πλήρη στοίχιση με τα πιο επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Πρώτη έστειλε όπλα στην Ουκρανία, υπερθεματίζει για κυρώσεις και ανατροπή του Πούτιν. Απειλεί με νέα κατάρρευση το βιοτικό μας επίπεδο, ετοιμάζοντας νέα, σκληρότατα νομοσχέδια. Όπως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι: μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντο αμερικανο-νατοϊκό ορμητήριο (Αλεξανδρούπολη, Σούδα κ.ά.), βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Ενώ η ακρίβεια έχει ήδη γονατίσει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση κανακεύει τα κέρδη των μεγαλοκαπιταλιστών της ενέργειας, σχεδιάζοντας την καταστροφική εξάρτηση από το πανάκριβο υγροποιημένο αμερικάνικο φυσικό αέριο! Στο όνομα των «εθνικών κινδύνων», θα σκληρύνει την καταστολή, την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών, το κράτος έκτακτης ανάγκης και αστυνομοκρατίας. Η λογοκρισία με το νέο τυποκτόνο νόμο δείχνει ότι θέλουν να χτυπήσουν όσους αντιστέκονται. Προσπαθούν να μας βυθίσουν σ’ ένα ζοφερό καθεστώς, όπου θα ακούγονται μόνο αντι-ρωσικά και στην πραγματικότητα αντικομμουνιστικά ουρλιαχτά. Μετά από αποτυχημένες φιέστες, καλούν να μιλήσει στη Βουλή ο Ζελένσκι, που έχει εγκληματίσει σε βάρος του πολύπαθου ουκρανικού λαού.

Με την κατάσταση να κλιμακώνεται, καλούμαστε εργαζόμενοι και νέοι να πληρώσουμε ξανά τον λογαριασμό, ματώνοντας για εξοπλισμούς, πολεμώντας για τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η «αντιπολίτευση», με τα μάτια μόνο στις εκλογές και τις ψήφους, είτε ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση (ΚΙΝΑΛ κ.ά.) είτε δεν τολμάει να κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ανάπτυξη ενός ισχυρού κινήματος ενάντια στον πόλεμο και τις επιπτώσεις του. Ξεχωρίζει η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ: μιλάει γενικόλογα για «ειρήνη», αλλά προετοίμασε και στηρίζει την τερατώδη εξάπλωση των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων, την στοίχιση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε Βαλκάνια και ΝΑ Μεσόγειο, ενώ υπερψηφίζει εξοπλιστικές δαπάνες και καλωσορίζει τον… Ζελένσκι στη Βουλή.

Είναι καθήκον και ανάγκη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να δράσουν, πριν είναι πολύ αργά. Δεν τασσόμαστε με καμιά από τις αντιδραστικές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, που ανήκουν στο στρατόπεδο της «Δύσης», δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα ούτε των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ούτε της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που σπέρνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, θάνατο! Ενωτικά και μαχητικά, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχοί να οργανώσουμε ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Με απεργίες και διαδηλώσεις, αντιπολεμικές επιτροπές και συνελεύσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο, σχολή. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της ΝΔ. Να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Αυτός ο αγώνας, μέσα ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ, είναι η καλύτερη εγγύηση ενάντια στην φρίκη του πολέμου, η πιο μεγάλη συμβολή στον αγώνα όλων των λαών, που απειλούνται και δοκιμάζονται από τον πόλεμο.

ΕΝΑΝΤΙΑ στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. ΕΞΩ οι Βάσεις. Καμιά συμμετοχή στα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Όχι στον οικονομικό πόλεμο των κυρώσεων στις πλάτες των λαών. Όχι Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.

Μαζικό αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα. Κάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων – Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων.