ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ: Συμμετέχουμε στην γενική 24ωρη απεργία

ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

Συμμετέχουμε στην γενική 24ωρη απεργία

Μοτοπορεία: Τετάρτη 6 Απρίλη, Εγνατία με Αγ. Σοφίας 10.00 το πρωί

 Η φιλοπόλεμη κυβέρνηση της ΝΔ, μας εμπλέκει στον πόλεμο βάζοντάς μας σε τεράστιο κίνδυνο. Παράλληλα, μαζί με τους εργοδότες συνεχίζουν να φορτώνουν στις πλάτες μας τα αβάσταχτα βάρη της κρίσης κα της πανδημίας! Ακρίβεια – πληθωρισμός φέρνουν έμμεση μείωση στο μισθό, επιπλέον για τους διανομείς όπου στα περισσότερα μαγαζιά πληρώνουμε την εξωφρενική αύξηση της βενζίνης οι ίδιοι, ενώ και στις εταιρίες- πλατφόρμες η αποζημίωση καυσίμου είναι πλέον πολύ λιγότερη από το πραγματικό κόστος.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ΑΥΣΤΗΡΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Την ίδια ώρα εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την θέσπιση αυστηρού νομικού πλαισίου για απαγόρευση εργασίας σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, που προκαλούν εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!

Τα τελευταία 5 χρόνια με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε μέσα από αγώνες, από δεκάδες  κινητοποιήσεις-μοτοπορείες να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου: -την επικινδυνότητα του επαγγέλματος (πάνω από 50 νεκροί διανομείς), -την εργοδοτική αυθαιρεσία διεκδικώντας και κερδίζοντας  ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων να αποτρέψουμε απολύσεις, να αντισταθούμε σε εργοδότες που ξυλοκόπησαν, απείλησαν ή απέλυσαν συναδέλφους που διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους κτλ.

Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου 4611/2019 – αρ. 55-56 που αφορά την παροχή ΜΑΠ: κράνος, μπουφάν/παντελόνι μηχανής, αδιάβροχα , πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση & συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή βενζίνης  κτλ.). 

Καλούμε όλους τους διανομείς να οργανωθούν στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το κλαδικό Συνδικάτο μας και να διεκδικήσουμε:

Ένταξη των Διανομέων στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Υποχρεωτική Κλαδική Σ.Σ.Ε. με γενναίες  αυξήσεις στους μισθούς.

Κατάργηση του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη!

Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας.

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Στοιχεία Επικοινωνίας :Τηλ: 6982268508 , dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ