ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4

Αθήνα: 10:00, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 10:00, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Πάτρα: 10:30, Εργατικό Κέντρο

Ιωάννινα: 10:30, Εργατικό Κέντρο

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη το καλοκαίρι του 2021, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να διαλύσει όποια εργασιακά και  συνδικαλιστικά δικαιώματα είχαν απομείνει, μετά από 10 χρόνια μνημονίων. Ο νόμος Χατζηδάκη επιβάλλει:

  • Την εγγραφή των σωματείων στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.), καταθέτοντας πρακτικά αρχαιρεσιών, πρακτικά γενικών συνελεύσεων και άλλες πληροφορίες για να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα τέλεσης αρχαιρεσιών, εκπροσώπησης σε συνάντηση με τους εργοδότες, στα δικαστήρια, για τη σύναψη ΣΣΕ κα.. Πρόκειται ουσιαστικά για ηλεκτρονικό φακέλωμα που αποδυναμώνει τα σωματεία
  • Την ηλεκτρονική ψήφο σε αρχαιρεσίες και την ηλεκτρονική συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις, χτυπώντας την λειτουργία και την εσωτερική δημοκρατία των σωματείων.
  • Εμπόδια στην παρουσία του σωματείου στον εργασιακό χώρο και την απαγόρευση της περιφρούρησης της απεργίας, ενώ κάνει σχεδόν αδύνατη τη προκήρυξη απεργίας, ουσιαστικά απαγορεύοντάς την.
  • Το περεταίρω αδυνάτισμα των εργασιακών δικαιωμάτων (8ωρο, κυριακάτικη αργία, ελαστική εργασία κ.α.).

Παράλληλα η ακρίβεια, η ανεργία και οι μισθοί φτώχειας έχουν οδηγήσει τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά στη στέρηση τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης! Η βενζίνη έχει πλησιάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο και η τιμή του ρεύματος έχει διπλασιαστεί, ενώ τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας. Ο πληθωρισμός έχει σπάσει ρεκόρ 25ετίας φτάνοντας το 7%, με την αύξηση στα βασικά καταναλωτικά αγαθά να είναι πολύ μεγαλύτερη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει κατάμουτρα τους εργαζόμενους με υποτιθέμενες αυξήσεις στους μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για ένα κουλούρι την ημέρα και με δήθεν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όπως η επιδότηση 0,22 ευρώ (!) για κάθε λίτρο βενζίνης. Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν παραλείπει να ενισχύει με δισεκατομμύρια ευρώ την αστυνομία, τον στρατό και τους διάφορους ημέτερους, διατυμπανίζοντας κυνικά τις προτεραιότητές της.

Επιπλέον, ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία, εκτός από την όξυνση της ακρίβειας που τσακίζει καθημερινά τους εργαζόμενους, αποτελεί βασικά το εφαλτήριο για ακόμα βαθύτερη σκλήρυνση της αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης. Με αφορμή την απειλή του πολέμου και τις επιπτώσεις του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στέρηση οποιουδήποτε εργασιακού, συνδικαλιστικού και εν γένει δημοκρατικού δικαιώματος, στο πλαίσιο της εθνικής ομοψυχίας. Μιας ομοψυχίας που έχει πάντα θύματα τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, τους από κάτω.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει στην εξουσία, οι εργαζόμενοι θα απειλούνται διαρκώς με εξαθλίωση, φτώχεια και καταστολή. Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας με την οργάνωση μας στους χώρους δουλειάς σε σωματεία, και σε επιτροπές αγώνα. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας μέσα από την πραγματική ενότητα των αγώνων, αγώνων μαχητικών και ανυποχώρητων. Να προωθήσουμε και να υπερασπίσουμε την εργατική δημοκρατία ενάντια στην επίσημη συνδικαλιστική (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΜΕΤΑ) και την σταλινική (ΠΑΜΕ) γραφειοκρατία. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε πραγματικά να ρίξουμε το νόμο Χατζηδάκη, να αντισταθούμε σε παλιά και νέα αντεργατικά νομοσχέδια, να σταματήσουμε την απειλή του πολέμου, να ανατρέψουμε αυτούς που μας θέλουν σύγχρονους δούλους.

  • Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη
  • Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. Να βγούμε από την ΕΕ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις. 
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com