Επιτροπή υπεράσπισης των 23 διωκόμενων φοιτητών: 6 στους 10 θανάτους covid εκτός ΜΕΘ

Σήμερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία να εξελίσσεται και την ακρίβεια να κάνει την καθημερινότητά μας δυσβάσταχτη, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ λοιδορούν την πανδημία του κορονοϊού που έχει στοιχίσει 27.262 ζωές. Η ευθύνη αυτής της τραγωδίας βαραίνει αποκλειστικά την εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ την οποία ο ίδιος ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει σε έκθεσή του. Σύμφωνα με αυτήν, οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας μέχρι την 1/3/22 ανέρχονται στους 16.519. Επίσης αναφέρει πως ο μέσος όρος αναμονής εκτός ΜΕΘ ήταν 4,7 μέρες, ενώ ο υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης διαβεβαίωνε για αναμονή μόλις 30 ωρών.

Μέσα στην πανδημία το ΕΣΥ όχι μόνο δεν ενισχύθηκε αλλά υποχρηματοδοτήθηκε κατά 600 εκ. το 2021 και άλλα 800 εκ. το 2022. Παράλληλα, η μόνη διαχείριση που γίνονταν ήταν επικοινωνιακή με την κυβέρνηση να διαλαλεί την επιτυχία της, να μιλάει για ένα δυνατό ΕΣΥ και να θριαμβολογεί για το άνοιγμα «νέων» ΜΕΘ χωρίς κανένα προσωπικό, ενώ άνθρωποι πέθαιναν στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Σε πολλές περιπτώσεις προσπάθησαν να ντύσουν την εγκληματική διαχείριση με έναν επιστημονικό μανδύα όπως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στη βουλή πως δεν έχει κάποια ένδειξη πως οι ΜΕΘ προσφέρουν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης από την απλή διασωλήνωση, ακόμα και σε διαδρόμους(!).

Μετά από όλα αυτά συνεχίζουν την ανελέητη επίθεση στην δημόσια υγεία και σε κάθε κοινωνική κατάκτηση. Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε το σχέδιο Πλεύρη για την υγεία που σαρώνει τα πάντα και οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή της. Ο ΕΟΠΥΥ εισάγει την σύνδεση της «αξιολόγησης» με την πληρωμή των υπηρεσιών και ταυτόχρονα ενισχύει την συνεργασία με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που φυσικά θα αξιολογούνται καλά και θα χρυσοπληρώνονται ακόμα και για τις φθηνότερες υπηρεσίες. Τα ΤΟΜΥ ενώνονται διοικητικά με τα Κέντρα Υγείας που σημαίνει απολύσεις, κλείσιμο μονάδων και υποστελέχωση, ενώ παράλληλα τονίζεται πως θα ενισχυθούν κτιριακά και υλικοτεχνικά μέσω ΣΔΙΤ με κονδύλια 200 εκ. που πρακτικά σημαίνει ζεστό χρήμα για τους ημέτερους. Επίσης, τα κατάπτυστα απογευματινά χειρουργεία κάνουν ένα δημόσιο νοσοκομείο ιδιωτικό από το μεσημέρι και μετά καθώς σε αυτά ο ασθενής θα πρέπει να πληρώνει το 30% της αξίας του αν δε θέλει ή δε μπορεί να περιμένει μήνες για να γίνει δωρεάν στις κανονικές ώρες λειτουργίας.

Ως εδώ! Δε πρέπει να επιτρέψουμε ούτε μια ακόμα ανθρώπινη ζωή να χαθεί στο βωμό του κέρδους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με οργάνωση και μαχητικούς αγώνες πρέπει να διώξουμε τη λαομίσητη κυβέρνηση και να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις.

  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πηγή: https://epitropi-23.blogspot.com/2022/03/6-10-covid.html