Εμπρηστικές αποφάσεις ΝΑΤΟ και Ευρωπαίων – Στην πρώτη γραμμή η κυβέρνηση της ΝΔ

Εμπρηστικές αποφάσεις ΝΑΤΟ και Ευρωπαίων

Στην πρώτη γραμμή η κυβέρνηση της ΝΔ

Τεράστια ενίσχυσή του ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής έχει αποφασίσει το ΝΑΤΟ και μαζί οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ. Οι αποφάσεις θα επικυρωθούν στη Σύνοδο Κορυφής (24/3), παρουσία και του Μπάιντεν. Μια σαφής κίνηση ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν αμείωτη την εκστρατεία για την απαρέγκλιτη ευθυγράμμιση των δυτικών ιμπεριαλιστών του «ελεύθερου κόσμου» ενάντια στη Ρωσία.

Αρχικά θα συσταθούν 4 νέες ομάδες μάχης σε Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία. Μαζί με τις υπάρχουσες δυνάμεις στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία, το ΝΑΤΟ θα διαθέτει έτσι συνολικά 8 πολυεθνικές ομάδες μάχης σε όλη την ανατολική πλευρά, από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο γγ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, ενόψει της Συνόδου, έδειξε για μια ακόμα φορά το άνοιγμα της επιθετικής «βεντάλιας» των ΗΠΑ-ΕΕ ενάντια στη Ρωσία, λέγοντας ότι θα υπάρξει από το ΝΑΤΟ «εξατομικευμένη υποστήριξη για εταίρους που κινδυνεύουν από την πίεση της Ρωσίας», όπως η Γεωργία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Αλλά και ότι θα εξεταστεί ο τρόπος που η Κίνα υποστηρίζει τη Ρωσία… Κινήσεις που απειλούν με γενίκευση των πολεμικών συγκρούσεων στα μέτωπα του Καυκάσου, των Βαλκανίων, της Ασίας-Ειρηνικού.

Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία οι Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι (που τους λιβάνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν «προοδευτικούς») έχουν γίνει τα καλύτερα μαντρόσκυλα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Δεν είναι μόνο το θηριώδες επανεξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δισ. που έχουν ανακοινώσει (δημιουργεί και τον κίνδυνο απόκτησης πυρηνικών όπλων). Η κυβέρνηση της Γερμανίας επισπεύδει τις εξαγωγές όπλων στην Ουκρανία. Το γερμανικό υπουργείο «Άμυνας» αιτήθηκε εχθές (23/3) την αποστολή 2.000 επιπλέον αντιαρματικών όπλων στην Ουκρανία από τα αποθέματα της Μπούντεσβερ (ομοσπονδιακός στρατός), ενώ η «πράσινη» υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι ήδη βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ουκρανία επιπλέον αντιαεροπορικοί πύραυλοι από τα στρατιωτικά αποθέματα της πρώην Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Ανατολική Γερμανία).

 

Ορμητήριο η χώρα μας

Ενώ οι εξοπλισμοί θεριεύουν σε όλη την Ευρώπη και η φωτιά του πολέμου απειλεί να εξαπλωθεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι τυχοδιώκτες όλων των αστικών κομμάτων έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε προμαχώνα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενάντια στη Ρωσία.
Πριν λίγες μέρες, είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι κατασκοπευτικά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας, επιχείρησαν στην περιοχή της Ουκρανίας. Σήμερα 24/3 ελλιμενίζεται στον Πειραιά το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ.  Επίσης, ξεκινάει η μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος», με τη συμμετοχή πάνω από 140.000 ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών, 130 αεροσκαφών, 140 πλοίων, 5 αεροπλανοφόρων σε διάταξη μάχης.

Καθώς η χώρα έχει μετατραπεί σε νατοϊκό «οικόπεδο», μια 14χρονη μαθήτρια στα Χανιά έπεσε θύμα του τραμπουκισμού από αμερικανούς στρατιώτες, πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Τρούμαν. Συνηθισμένοι σε τέτοια νταηλίκια όλα τα χρόνια της αμερικανικής παρουσίας στη βάση της Σούδας, απολαμβάνοντας πλήρη ατιμωρησία, εισέβαλλαν σπάζοντας «για πλάκα» την πόρτα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμενε με τους γονείς της. Αρχικά συνελήφθησαν, αλλά μετά αφέθηκαν ελεύθεροι, επειδή σύμφωνα με το αστυνομικό τμήματα δεν συνέτρεχε λόγος δίωξης.

Το καθεστώς της «ετεροδικίας», που ισχύει για δεκαετίες προβλέπει: «Η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία της ασκήσεως πειθαρχικού ελέγχου από τις στρατιωτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέλη της δυνάμεως και την επίδραση που έχει ο έλεγχος αυτός στην επιχειρησιακή ετοιμότητα». Δηλαδή, μένουν ατιμώρητα τα ποινικά αδικήματα του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ. Την επέκτασή της “ετεροδικίας” είχε προετοιμάσει, με συμφωνία με τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – και την ολοκλήρωσε το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ, με την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.