Να σταματήσει τώρα η δίωξη της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης — ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2022, τα εννέα μέλη του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Θεσσαλονίκης (περιόδου 2017-18), οδηγούνται σε δίκη γιατί στις 06/03/18 αφού ενημερώθηκαν για την απόλυση εργαζόμενης που βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, από την εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου Vresnet, ομόφωνα αποφάσισαν και ανακοίνωσαν ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα της εργαζομένης για επαναπρόσληψη. Ενώ η εργαζόμενη δικαιώθηκε τόσο πρωτόδικα όσο και στο εφετείο και ο εργοδότης καταδικάστηκε, τα μέλη του ΔΣ δικάζονται.

Σήμερα που οι δημοκρατικές, πολιτικές, συνδικαλιστικές ελευθερίες και μορφές πάλης του εργατικού κινήματος υπονομεύονται ή καταργούνται (νόμος για περιορισμό των διαδηλώσεων, η απαίτηση για αυξημένη πλειοψηφία για απαρτία της Γενικής Συνέλευσης, φακέλωμα συνδικαλιστών, ηλεκτρονική ψηφοφορία, νόμος Χατζηδάκη κ.ά.) η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των σωματείων και η έκφραση αλληλεγγύης είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζομένους και την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις που θα ακολουθήσουν.

Η δίωξη της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι πολιτική και στοχεύει στην  κατάργηση του δικαιώματος της ελεύθερης άσκησης συνδικαλιστικής δράσης και στην ποινικοποίηση της έκφρασης αλληλεγγύης. Η υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων με κάθε τρόπο είναι υποχρέωσή μας και αφορά όλα τα εργατικά σωματεία και όλους τους εργαζόμενους. Οφείλουμε ένα μάθημα σε κάθε «επιχειρηματία» που για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, επιλέγει τέτοιου είδους τακτικές, με προσχηματικές μηνύσεις και διώξεις σε εργαζόμενους και σωματεία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις τακτικές που επιλέγει η εν λόγω εργοδοσία για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, δηλαδή τις προσχηματικές μηνύσεις και διώξεις που στοχεύουν στο χτύπημα του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος καθώς και στη φίμωση κάθε αλληλέγγυου στον εργατικό αγώνα της απολυμένης εγκύου εργαζόμενης.

Απαιτούμε: Την άμεση απόσυρση όλου του κατηγορητηρίου από τα μέλη του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Απευθυνόμαστε σε όλα τα εργατικά σωματεία και σε όλες και όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ