Απεργία ΑΔΕΔΥ 19/12 – προκήρυξη της ΟΚΔΕ

Πρέπει να τελειώνουμε με τη χούντα συγκυβέρνησης – Τρόικας

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Δεν πάει άλλο. Η «τρόικα εσωτερικού», η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ πρέπει να ανατραπεί και να ξεκουμπιστεί. Αν τους αφήσουμε, με τα νέα μέτρα του 3ου Μνημονίου αποτελειώνουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και κοινωνικές υπηρεσίες, χαρατσώνουν και τα τελευταία εισοδήματά μας, ληστεύουν και τα τελευταία απομεινάρια της δημόσιας περιουσίας. Αυτοί που μας καταλήστεψαν με βουνά σκανδάλων δεκάδων δις των ίδιων και των καπιταλιστών φίλων τους. Αυτοί που ξυλοφορτώνουν απλήρωτους εργάτες και όποιον αντιστέκεται. Που «έχασαν» τις λίστες της ξεδιάντροπης φοροδιαφυγής! Που ξεφωνίζουν ότι υπερασπίζονται τη σάπια αστική «δημοκρατία» από την «αποσταθεροποίηση»! Μετατρέπουν την κοινωνία σε κόλαση και τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.

ΔΝΤ και Ε.Ε. έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δεσμεύονται ούτε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όπως ζητιανεύουν ο Σαμαράς και οι Κουίσλιγκ της συγκυβέρνησης και της αστικής τάξης. Η «στήριξή» τους το μόνο που σημαίνει είναι όλο και πιο άγρια, πιο ταπεινωτικά μέτρα, χωρίς τέλος και διέξοδο. Και μισό ευρώ «βοήθειας» συνοδεύεται από ασφυκτική νεο–αποικιακή εποπτεία, από ειδικούς λογαριασμούς δέσμευσης του πλούτου που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι με ιδρώτα και αίμα. Για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των δανειστών–τοκογλύφων!

Ο ελλ. καπιταλισμός καταρρέει στις πλάτες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Ύφεση και ανεργία–τέρας, απανωτά λουκέτα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς καν να πληρώνονται. Το «δημόσιο» χρέος είναι και πάλι εκτός ελέγχου. Παιδεία–Υγεία–Ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες καταρρέουν. Η κρίση–κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού δεν είναι αναστρέψιμη ούτε διαχειρίσιμη. Καμιά μερίδα της αστικής τάξης και των πολιτικών της επιτελείων δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει. Η επιβίωσή μας γίνεται μια καθημερινή μάχη και βρίσκεται στα χέρια μας.

Κάτω η Νέα Χούντα, το κράτος «έκτακτης ανάγκης»

Η συγκυβέρνηση τρεκλίζει και αποσυντίθεται. Έχει διογκώσει απέναντί της την παλλαϊκή αγανάκτηση και οργή. Κι αυτή και τα αφεντικά της, ντόπια και ξένα, ξέρουν ότι ο πολιτικός της χρόνος τελείωσε. Ότι ίδια και χειρότερα περιμένουν όποια παρόμοια κυβέρνηση μπορέσουν ίσως να στήσουν μελλοντικά.

Γι’ αυτό και η συγκυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Θα προσπαθήσει να γαντζωθεί στην εξουσία επιβάλλοντας ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης». Δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει. Γι’ αυτό συμπεριφέρονται με τόση βαρβαρότητα απέναντι στους εργαζόμενους (π.χ. εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κ.λπ.), οι δοκιμές χουντικής απαγόρευσης συγκεντρώσεων, επιβολής μαύρης λογοκρισίας, χρήσης βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ. Φέρνουν όλο και περισσότερο ειδικές μονάδες του στρατού σε αστυνομικά καθήκοντα. Αφήνουν τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής ν’ αλωνίζει και την ενισχύουν, ώστε να παίξει το ρόλο της δίπλα στους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, στις συμμορίες των ΜΑΤ και Δίας. Να τους φράξουμε τον δρόμο, με μαζικές, ενωτικές, αποφασιστικές κινητοποιήσεις, με την οργάνωση της αυτοάμυνάς μας!

Να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

Έχουμε την εμπειρία των τεράστιων γενικών απεργιών, της ανυπακοής στα χαράτσια, των «αγανακτισμένων», των καταλήψεων χώρων δουλειάς, των συγκρούσεων όπως στις 12 Φλεβάρη, της 48ωρης Γενικής Απεργίας στις 6-7 Νοέμβρη. Κανένας απ’ αυτούς τους αγώνες δεν πήγε χαμένος. Ένα νέο κύμα αγώνων εξαπλώνεται σήμερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και ξανά στην Ελλάδα. Τίποτα όμως δεν έχουμε να περιμένουμε από την άθλια γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ. Από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, με την ακραία διασπαστική πολιτική του, που φέρνει μόνο ήττες και απογοήτευση. Από τις αυταπάτες για «κυβέρνηση της Αριστεράς» γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν θα μετριάσει την κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου χωρίς να συγκρουστεί με τον καπιταλισμό, δείχνοντας «σεβασμό» στους αστικούς θεσμούς και δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στους εκπροσώπους του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Είναι καιρός να αγνοήσουμε τις ρεφορμιστικές αυταπάτες και απάτες. Η αιτία της κρίσης βρίσκεται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τη λειτουργία του με βάση το κέρδος, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια. Απ’ αυτή την κρίση του δεν πρόκειται να βγει, χωρίς τουλάχιστον να πετύχει συντριπτικές ήττες πάνω στην εργατική τάξη παγκόσμια, και μέσα και από πολέμους. Οι σχεδιαζόμενες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Συρία, στο Ιράν κ.α. αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τον ελληνικό λαό.

Ένας στόχος συζητιέται σήμερα όλο και περισσότερο, σε σωματεία και ομοσπονδίες, σε χώρους δουλειάς και γειτονιές: Πρέπει να τελειώνουμε με τη χούντα συγκυβέρνησης–Τρόικας. Να πάμε αποφασιστικά, όχι με ξεκομμένες απεργίες που εξαντλούν τις δυνάμεις μας, αλλά με επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι τη νίκη. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ! Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ, με όποιο δεκανίκι βρουν μπροστά τους, προσπαθούν να φρενάρουν αυτή τη δυναμική. Όμως οι απεργίες σε διάφορους κλάδους (π.χ. Δήμοι) ανοίγουν σιγά-σιγά τον δρόμο προς τα ’κει. Αυτή την Απεργία Διαρκείας πρέπει να επιβάλλουμε και οργανώσουμε παντού, με γενικές συνελεύσεις και εκλεγμένες απεργιακές επιτροπές που θα συντονίζονται. Τότε θα δει η εσωτερική και η εξωτερική Τρόικα ποιος έχει τη δύναμη!

Η σύγκρουση μπροστά μας είναι τεράστια… Να προετοιμαστούμε!

Η κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού, το χάος σε Ε.Ε./Ευρωζώνη, η χειροτέρευση της παγκόσμιας κρίσης, οι επικίνδυνες εξελίξεις σε ΝΑ Μεσόγειο και Μ. Ανατολή, δεν επιτρέπουν αυταπάτες. Ή θα επιτρέψουμε στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας να διαχειριστούν την επερχόμενη κατάρρευση, ενώ θα βουλιάζουμε σε μια βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο – ή θα χαράξουμε πορεία σύγκρουσης για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

Το σάπιο σύστημά τους ψυχορραγεί. Θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν στη ζωή πάνω στα πτώματά μας, με όλο και πιο βάρβαρα μέτρα, καταφεύγοντας στις πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λύσεις. Δεν υπάρχει για μας εύκολος δρόμος. Η σωτηρία μας περνάει αναγκαστικά μέσα από τη ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα.

Χρειάζεται καταρχήν να φύγουμε από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Να εξαπλώσουμε την Ανυπακοή και την Εξέγερση Παντού. Να προβάλλουμε ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, με βάση τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας, όχι τα κέρδη του κεφαλαίου και μιας χούφτας τραπεζιτών–τοκογλύφων και παρασίτων. Να επιβάλλουμε μια Επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό: μια οικονομία με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, ένα καθεστώς βασισμένο στον έλεγχο, τη συμμετοχή, τις αποφάσεις όλων των «από κάτω». Στην επέκταση και όχι τον περιορισμό των ελευθεριών, στο δημοκρατικό σχεδιασμό όλων των βασι¬κών επιλογών. Στην ελεύθερη συνεργασία των λαών της Ενωμένης Σοσιαλιστικής Ευρώπης και όχι στο «πειθαρχείο» της καπιταλιστικής Ε.Ε. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος – και για να την επιβάλλουμε πρέπει να χτίσουμε μια επαναστατική δύναμη που θα συγκρουστεί νικηφόρα με την αστική τάξη και το κράτος της.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ

Κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, των βάρβαρων μέτρων.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε. – Πάλη για μια Ευρώπη των εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική. Εμπρός για μια Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία.

Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων-κλειδιών της οικονομίας με Εργατικό Έλεγχο

Συντακτική Συνέλευση

Να οργανώσουμε παντού την αλληλοβοήθεια απέναντι στην κρίση, την αυτοάμυνα του κινήματος από τους μηχανισμούς καταστολής. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, τα σχολεία, τα νοσοκομεία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ