Nίκαια, 16/12, αντιφασιστικό συλλαλητήριο (2 μμ, Γενικό Κρατικό)

Καταστολή και Διώξεις Αγωνιστών, Χρυσαυγίτικες Επιθέσεις

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ “ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”

Οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής, αυτής της φασιστικής–ναζιστικής συμμορίας, με τις προκλητικές εμφανίσεις και τραμπούκικες επιθέσεις τους, επιχειρούν να σπείρουν ένα κλίμα μίσους και φόβου, σε γειτονιές, σχολεία και νοσοκομεία, ενάντια στους μετανάστες, στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, σ’ όποιον αντιστέκεται. Όχι μόνο δεν είναι «αντισυστημικοί», όπως εμφανίζονται, αλλά θέλουν να παγιωθούν ως το μακρύ χέρι των κρατικών μηχανισμών καταστολής.

Παρά τις τριβές και εντάσεις της με τα κόμματα και τους θεσμούς του επίσημου πολιτικού σκηνικού, στην πραγματικότητα η Χ.Α. δρα με την ανοχή, κάλυψη και ασυλία τους. Είναι το ίδιο το κράτος «έκτακτης ανάγκης», η «επίσημη» και «θεσμική» καταστολή –που στήνουν καθημερινά τα αστικά κόμματα και η τρικομματική χούντα– που ανοίγει τον δρόμο στο χρυσαυγίτικο αληταριό. Γι’ αυτό δεν είναι μόνο υποκριτικό αλλά και επικίνδυνο να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της «δημοκρατίας» οι Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Κουβέληδες και Δένδιες. Οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, της «δημοκρατίας» που γίνεται όλο και πιο σιδηρόφραχτη, όχι μόνο δεν εγγυούνται για τις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά είναι θανάσιμος εχθρός τους.

Κυβέρνηση και τρόικα, μαζί με τα Μνημόνια επιχειρούν και μια ανάλογη βίαιη προσαρμογή των δημοκρατικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε έννοια εργατικού, νεολαιίστικου και κοινωνικού δικαιώματος, κάθε προσπάθεια διεκδίκησής του, πρέπει να εξοβελιστεί απ’ την πολιτική ζωή. Το μοναδικό δίκιο που αναγνωρίζεται πλέον, είναι το δίκαιο των δανειστών–τοκογλύφων και τραπεζιτών, του «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο».

Γι’ αυτό τα ρατσιστικά πογκρόμ τύπου Ξένιος Δίας, το αίσχος των βασανιστηρίων σε μετανάστες και αγωνιστές στη ΓΑΔΑ και στα αστυνομικά τμήματα. Γι’ αυτό το χτύπημα εργαζόμενων και σωματείων που αγωνίζονται, με συλλήψεις, δίκες και βιομηχανία καταδικαστικών αποφάσεων. Γι’ αυτό ο χημικός πόλεμος, οι αύρες, ακόμα και η συμβολική κινητοποίηση του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων. Πρόσφατα παραδείγματα, οι συλλήψεις στις 6 Δεκέμβρη (επέτειος της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου), οι απανωτές εισβολές των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παραβιάζοντας το άσυλο, για να συλληφθούν και να διωχθούν εργολαβικοί εργαζόμενοι που ήταν σε απεργία και κατάληψη και φοιτητές που τους συμπαραστέκονταν. Πολλοί απ’ αυτούς τους συλληφθέντες δικάζονται την Τετάρτη 19/12.

Όμως αυτές οι επιθέσεις, το ξύλο, οι συλλήψεις, οι στημένες δίκες, δεν δείχνουν δύναμη αλλά αδυναμία. Η κυβέρνηση και η τρόικα ξέρουν πολύ καλά ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι εναντίον τους. Φοβούνται ότι όλοι αυτοί οι αγώνες ενάντια στα μέτρα και τα Μνημόνιά τους, αν ενωθούν και οργανωθούν θα τους συντρίψουν. Οι μόνοι σύμμαχοι που τους έχουν απομείνει είναι οι εργοδότες, τα ΜΑΤ, οι δικαστές και οι φασιστικές συμμορίες. Γι’ αυτό έχουν αποδυθεί σε μια εκστρατεία διαίρεσης της εργατικής τάξης και της νεολαίας (σε ντόπιους και ξένους, «λαθραίους» και «νόμιμους»), αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος (ιδιαίτερα των πιο αγωνιστικών και ριζοσπαστικών πλευρών του), καλλιέργειας κλίματος μόνιμης ανασφάλειας και φόβου, κανιβαλισμού και εκφασισμού. Αυτό το «κράτος έκτακτης ανάγκης» θέλουν να επεμβαίνει συνεχώς, όλο και πιο ωμά ενάντια στους αγώνες και τις οργανώσεις των εργαζομένων (συνδικαλιστικές, πολιτικές), ενάντια στην αγωνιζόμενη νεολαία και ιδιαίτερα ενάντια σ’ όσους προσπαθούν έμπρακτα ν’ αμφισβητήσουν την ασφυκτική «νομιμότητα».

Πρέπει να ξεμπερδεύουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται μ’ αυτή τη χουντική κυβέρνηση και με την Τρόικα. Πρέπει ταυτόχρονα ν’ απαντήσουμε αποφασιστικά, δυναμικά και μαζικά απέναντι στην καταστολή, τις συμμορίες των ΜΑΤ και τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που τους συνδράμουν. Κανένας εργαζόμενος, μαθητής, φοιτητής, αγωνιστής, να μην καταδικαστεί επειδή αγωνίστηκε για τη ζωή του. Κάθε μέρα να μας βρίσκουν μπροστά τους, με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις. Να καταλάβουν ότι με το ξύλο, τα χημικά και τις συλλήψεις, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας κάνουν δυνατότερους και πιο αποφασισμένους.

Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες από τις κινητοποιήσεις.

Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις και το Άσυλο.

Όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Διάλυση των ΜΑΤ-Αφοπλισμός της Αστυνομίας.

Υπερασπίζουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες μας. Οργανώνουμε παντού την αυτοάμυνα και την αλληλεγγύη του κινήματος, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις χρυσαυγίτικες συμμορίες.

Μετανάστες – Ντόπιοι Ενωμένοι. Ίσα δικαιώματα – Κοινοί Αγώνες.

Κάτω η χούντα κυβέρνησης-Τρόικας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ