Ενάντια σε ακρίβεια, φτώχεια, ιδιωτικοποιήσεις – Συγκέντρωση Σάββατο 12/2 Αμπελόκηποι

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με αγώνες να παλέψουμε για την επιβίωσή μας

 

Συγκέντρωση Σάββατο 12/2

Αμπελόκηποι: 12μ πλατεία Επταλόφου

 

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία έχουμε βυθιστεί σε μια εργασιακή ζούγκλα (το έκτρωμα Χατζηδάκη ήδη εφαρμόζεται, βλ. E-Food, εκπαιδευτικοί, ναυτεργάτες, και μας μετατρέπει σε σύγχρονους δούλους) και την φτώχεια. Οι μισθοί βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Οι εργασιακές σχέσεις είναι διαλυμένες λόγω των μνημονιακών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων πάνω από 10 χρόνια τώρα. 1 στους 3 εργαζόμενους αμείβεται με 372 ευρώ καθαρά! Το 31,5% των παιδιών απειλούνται με φτώχεια, ποσοστό από τα υψηλότερα στην ΕΕ. Ακόμη μια θλιβερή πρωτιά έρχεται από τη διάλυση του ΕΣΥ: είμαστε η πρώτη «δυτική» χώρα σε θανάτους Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων… Αλίμονο όμως! Όπως δείχνει και ο προϋπολογισμός του 2022 των νεοφιλελεύθερων αγριανθρώπων της ΝΔ, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουμε ανάγκη από υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, υποδομές αλλά από μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες (10 δις)! Αυτή είναι η ταξική «μείωση του κράτους» στις πλάτες μας.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ φέρνει νέες τρομακτικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (+19%), συμπαρασύροντας όλα τα βασικά αγαθά! Η ακρίβεια εξαϋλώνει το πενιχρό εισόδημά μας, ενώ οι κυβερνητικοί παπαγάλοι ισχυρίζονται πως όλα θα τα λύσει η «αγορά»! Ενδεικτικές αυξήσεις τιμών: πετρέλαιο θέρμανσης 45,9%, καύσιμα 22,3%, φυσικό αέριο σχεδόν 150%! Βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας: κρέας +17%, ψάρια 8%, τυριά 3,5%, ελαιόλαδο 19%, λαχανικά 21%, ηλιέλαιο 30%, τυριά 15%, ζυμαρικά 13% κ.ο.κ. Την ίδια στιγμή, αυτή η άθλια και επικίνδυνη κυβέρνηση «αύξησε» τον κατώτερο μισθό κατά 2%, δηλαδή ούτε ένα κουλούρι την ημέρα!

Η ευθύνη γι’ αυτή την τραγική κατάσταση ανήκει στους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους, που κυβερνούν με μνημόνια διαρκείας. Το μόνο που πετυχαίνει αυτή η «ανάπτυξή» είναι να συνεχίζει την εκτεταμένη καταστροφή της παραγωγικής βάσης, βιομηχανικής και αγροτικής, εκτοξεύοντας όλες τις εισαγωγές, κάνοντας την οικονομία εξαιρετικά ευάλωτη στις διακυμάνσεις των τιμών και τα παιχνίδια των ντόπιων και διεθνών κερδοσκόπων. Είναι οι ίδιοι που ενισχύουν και επιδοτούν κάθε ιδιώτη αρπακτικό και παράσιτο, που δημιουργούν και προστατεύουν τα καρτέλ των μεγαλοκαπιταλιστών. Που πανηγυρίζουν για «ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία», όταν ενοίκια και τιμές ακινήτων πετάνε στα ύψη, αφήνοντας τις λαϊκές οικογένειας να αγωνιούν για την στέγασή τους. Που ιδιωτικοποιούν τα πάντα, οδηγώντας σε διαρκή αφαίμαξη των εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως έγινε με την «απελευθέρωση»-ξεπούλημα των υποδομών, της ενέργειας κ.ά. και θα ακολουθήσει για άλλα βασικά αγαθά, όπως το νερό.

Γι’ αυτούς τους ακραίους νεοφιλελεύθερους, που θέλουν τον καθένα μας μόνο του απέναντι στα αφεντικά, χωρίς δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στην απεργία, μόνη ιερή «αξία» είναι τα παρασιτικά τους κέρδη, η αρπαγή και το ξεπούλημα κάθε κοινωνικού και συλλογικού πλούτου. Όσο κι αν προσπαθούν με χυδαία ψέματα, με ωμή προπαγάνδα των αργυρώνητων ΜΜΕ, ο σκελετός δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον στην ντουλάπα. Ο ελληνικός καπιταλισμός είναι βαθιά και αγιάτρευτα χρεοκοπημένος. Τα Μνημόνια, που τάχα θα «νοικοκύρευαν» την οικονομία, έχουν εκτινάξει το δημόσιο χρέος στα 400 δις, στο 236% του ΑΕΠ – όταν το 2010 μπήκαμε στα μνημόνια με χρέος 240 δις και 127% του ΑΕΠ! Τα «κόκκινα» δάνεια είναι πάνω από 100 δις, τα χρέη προς δημόσιο και εφορίες 110 δις, τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία 36 δις. Συνολικά 650 δις χρέη (3,5 φορές πάνω από το ΑΕΠ), για τα οποία ζητάνε από εμάς τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουμε ξανά τον λογαριασμό!

Ξανά οι χρεοκοπημένες ελίτ με ατελείωτα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και στυγνή καταστολή προσπαθούν να φορτώσουν στις δικές μας πλάτες την χρεοκοπία του σάπιου συστήματος τους. ΩΣ ΕΔΩ! Φτάνει πια η φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, καθημερινή κοροϊδία κυβέρνησης και ΜΜΕ. Η οργή και δυσαρέσκειά μας πρέπει να βρει συλλογική διέξοδο αγώνα, σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς, σχολή. Να παλέψουμε για την ανατροπή της ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης, που νομοθετεί υπέρ του 1% των πλουσίων και κυβερνά με τις ορδές των ΜΑΤ. Με κινητοποιήσεις και ενότητα στις δράσεις μας, με αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, να τους σταματήσουμε πριν μας εξοντώσουν.

 

Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. Καμιά αύξηση στην τιμή του ρεύματος και φυσικού αερίου. ΣΤΟΠ τώρα σε κάθε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των ΔΕΠΑ/ΔΕΦΑ (αέριο). Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή χρεών για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Ρεύμα, Νερό, Υγεία, Παιδεία, Στέγη είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, όχι εμπορεύματα. ΣΤΟΠ στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Εργατικός – Κοινωνικός έλεγχος στις τιμές, για να τσακίσουμε τους κερδοσκόπους.

Αυξήσεις μισθών – συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.

Εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και τομέων κλειδιά. Διαγραφή του Χρέους.

Ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης των α(χ)ρίστων του 1%.

 

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας