Το όργιο καταστολής και καταπάτησης του ασύλου κλιμακώνεται!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΤ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΗΝΥΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

Για 2η φορά μέσα σε δώδεκα ημέρες, διμοιρίες των ΜΑΤ και ασφαλίτες εισέβαλαν ξανά στο ΑΠΘ και εκκένωσαν τον πρόσφατα κατειλημμένο χώρο πίσω από το Χημικό, που τελούσε υπό κατάληψη από τις 10/01, ως αντίδραση στην εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού. Ακόμη μία φορά, η αστυνομία καταπάτησε το άσυλο και μπήκε σαν τον κλέφτη μέσα στα πανεπιστήμια, φυσικά με τις ευλογίες και την υπόδειξη της κυβέρνησης της ΝΔ, πραγματοποιώντας άλλη μία καταδρομική επίθεση, κάνοντας χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων σε κλειστό χώρο(!),σπάζοντας τζάμια, ενώ τέλος προχώρησαν σε 15 προσαγωγές που λίγο αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Είναι η 4η εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ μόλις μέσα σε ένα χρόνο.

Παρά την οικονομική κρίση, την ακρίβεια και την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, παρά την έξαρση της πανδημίας, τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και τους δεκάδες νεκρούς ημερησίως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να αδιαφορήσει εντελώς για αυτήν την κατάσταση και να επιδοθεί σε ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών μέσα στα πανεπιστήμια, καταδιώκοντας φοιτητές και αγωνιστές. Τα συγκεκριμένα συμβάντα δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελούν στοχευμένες ενέργειες της κυβέρνησής της ΝΔ, προκειμένου να επιβάλει το δόγμα «νόμου και τάξης» στα ΑΕΙ. Εντείνουν τις επιθέσεις τους, καθώς το κυβερνητικό πλάνο για «το Πανεπιστήμιο του 2030», σε καμία περίπτωση δεν χωράει πολιτικούς χώρους, στέκια και πολιτικοποίηση μέσα στις σχολές. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 4 εκκενώσεις καταλήψεων στο ΑΠΘ, μία εισβολή σε πολιτικό στέκι στη ΣΕΜΦΕ, μία στην ΑΣΟΕΕ και αναρίθμητες συλλήψεις φοιτητών, ξυλοδαρμούς και καταπατήσεις του Ασύλου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πλαισιώνει την νεοφιλελεύθερη επίθεση σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, μισθούς, συντάξεις και δημοκρατικά δικαιώματα με το χαρτί της βίαιης καταστολής και τρομοκρατίας.Για να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές τομές στους χώρους, αλλά και στη λειτουργία των πανεπιστημίων. Για να μπορέσουν να εφαρμοστούν ανεμπόδιστα οι ν. Κεραμέως και ο νέος νόμος Πλαίσιο, πρέπει τα πανεπιστήμια να μετατραπούν σε εταιρίες, που φυλάσσονται σαν φυλακές, με κάμερες, security, τουρνικέ, ΟΠΠΙ και προφανώς χωρίς Άσυλο.

Άμεσος στόχος τους, η κατάπνιξη οποιασδήποτε αντίστασης και αγώνα των φοιτητών ενάντια στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις τους, στην ιδιωτικοποίησή των ΑΕΙ και στον ταξικό αποκλεισμό. Από μεριάς της η κυβέρνηση είναι απόλυτα αποφασισμένη να υλοποιήσει μέχρι τέλους τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά της, με κάθε κόστος θυσιάζοντας τα πάντα στον βωμό του κέρδους. Για να το καταφέρει αυτό, όπως άλλωστε έχουν ανακοινώσει η Κεραμέως και ο Συρίγος, «πρέπει να τελειώνουν με τις καταλήψεις μέσα στα πανεπιστήμια», να τσακίσουν τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τις δομές του φοιτητικού κινήματος.

Ως φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι, ως μια γενιά που ήδη έρχεται αντιμέτωπη με την φτώχεια και την εξαθλίωση, πρέπει να πάρουμε την ζωή μας τα χέρια μας! Να οργανώσουμε με γερές βάσεις έναν αγώνα διαρκείας ενάντια στην μετατροπή του πανεπιστημίου σε «supermarket δεξιοτήτων» και την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Μέσω των δομών αυτοοργάνωσης πρέπει να ξαναζωντανέψουμε τους συλλόγους μας, για να καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τις ελευθερίες μας και το μέλλον μας. Να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας για να υπερασπιστούμε την δημόσια δωρεάν παιδεία και να ανατρέψουμε την λαομίσητη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΠΠΙ, SECURITY, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΤΟΥΡΝΙΚΕ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ