Λεφτά για την Υγεία – Κάτω η Ακρίβεια – Πανελλαδική Μέρα Δράσης Σάββατο 22/1

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

Λεφτά για την Υγεία – Κάτω η Ακρίβεια

 

Πανελλαδική Μέρα Δράσης Σάββατο 22/1

Αθήνα: 12:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 12:00, Περιφέρεια

Πάτρα, 12:00, πλατεία Γεωργίου

Τρίκαλα: 12:00, πλατεία Ρήγα Φεραίου

 

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, νέοι έχουμε βυθιστεί στη φτώχεια και σε μια εργασιακή ζούγκλα. Το έκτρωμα Χατζηδάκη εφαρμόζεται (E-Food, εκπαιδευτικοί, ναυτεργάτες…), μετατρέποντάς μας σε σύγχρονους δούλους. Οι μισθοί βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό. Οι εργασιακές σχέσεις είναι διαλυμένες από τα μνημόνια όλων των αστικών κυβερνήσεων πάνω από 10 χρόνων. 1 στους 3 εργαζόμενους «ζει» με 372 ευρώ καθαρά, το 50% του πληθυσμού φυτοζωεί στα όρια της φτώχειας, το 31,5% των παιδιών απειλούνται με φτώχεια (ποσοστό απ’ τα υψηλότερα στην ΕΕ). Ακόμη μια θλιβερή πρωτιά: είμαστε η πρώτη «δυτική» χώρα σε θανάτους Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Οι ατέλειωτες λίστες αναμονής για ΜΕΘ, η διαλογή ασθενών, η εξάντληση και μείωση του προσωπικού, το κλείσιμο νοσοκομείων, τα μπαξίσια στους κλινικάρχες…. έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία σε κατάρρευση και σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους. Ο κυνισμός της κυβέρνησης δολοφονεί: μπάχαλο και άθλιες συνθήκες σε μέσα μεταφοράς και σχολεία, κερδοσκοπία της «ελεύθερης αγοράς» στα τεστ. Αλίμονο όμως! O προϋπολογισμός προβλέπει 800 εκ. ευρώ λιγότερα για την Υγεία, ενώ εκτοξεύονται οι στρατιωτικές δαπάνες στα 6,5 δισ. Μειώνεται κι άλλο η φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματιών, ενώ τα περιβόητα δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε αποκλειστικά στην ενίσχυσή τους.

Η ακρίβεια σαρώνει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Τα νοικοκυριά δεν αγοράζουν πλέον βασικά τρόφιμα, ενώ αντιμετωπίζουν «μπλακ άουτ» λόγω των αστρονομικών αυξήσεων σε ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ότι όλα «θα τα λύσει η αγορά» και πετάει ξεροκόμματα «επιδοτήσεων». «Αύξησε» τον κατώτερο μισθό 2% – 0,58 ευρώ μικτά τη μέρα για έναν εργατοτεχνίτη, ούτε για κουλούρι! Ο Χατζηδάκης, που δεν έχει εργαστεί ποτέ, ξεκαθάρισε πως το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας (200 ευρώ/μήνα) δεν θα αυξηθεί, γιατί «δεν συνδέεται με τον κατώτατο μισθό».

Γι’ αυτή την τραγωδία ευθύνονται οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι και τα μνημόνια διαρκείας. Η «ανάπτυξή» τους κατατστρέφει εκτεταμένα την παραγωγική βάση (βιομηχανία γεωργία), εκτοξεύει τις εισαγωγές, κάνει την οικονομία εξαιρετικά ευάλωτη σε διακυμάνσεις τιμών και παιχνίδια ντόπιων και διεθνών κερδοσκόπων. Ενισχύουν κάθε ιδιώτη αρπακτικό και παράσιτο, δημιουργούν και προστατεύουν τα καρτέλ των μεγαλοκαπιταλιστών. Πανηγυρίζουν για «ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία», όταν ενοίκια και τιμές ακινήτων πετάνε στα ύψη, αφήνοντας τις λαϊκές οικογένειας να αγωνιούν για την στέγασή τους. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα, αφαιμάζοντας ασταμάτητα εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, όπως έγινε με την «απελευθέρωση»-ξεπούλημα των υποδομών, της ενέργειας κ.ά. και θα ακολουθήσει για άλλα βασικά αγαθά (νερό).

Θέλουν τον καθένα μόνο του απέναντι στα αφεντικά, χωρίς δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στην απεργία. Μόνο ιερό τους τα παρασιτικά κέρδη, η αρπαγή κάθε κοινωνικού και συλλογικού πλούτου. Τα χυδαία ψέματα, η ωμή προπαγάνδα των αργυρώνητων ΜΜΕ δεν μπορούν όμως να κρύβουν τον σκελετό στην ντουλάπα. Ο ελληνικός καπιταλισμός είναι βαθιά, αγιάτρευτα χρεοκοπημένος. Τα Μνημόνια, που τάχα θα «νοικοκύρευαν» την οικονομία, έχουν εκτινάξει το δημόσιο χρέος στα 400 δις (236% του ΑΕΠ): το 2010 μπήκαμε στα μνημόνια με χρέος 240 δις (127% του ΑΕΠ). Τα «κόκκινα» δάνεια είναι πάνω από 100 δις, τα χρέη προς δημόσιο και εφορίες 110 δις, προς τα ασφαλιστικά ταμεία 36 δις. Συνολικά 650 δις χρέη (3,5 φορές το ΑΕΠ) – και ξανά στέλνουν σ’ εμάς, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τον λογαριασμό.

Με ασταμάτητα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, στυγνή καταστολή, συνενοχή όλων των μνημονιακών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.), προσπαθούν να μας φορτώσουν την χρεοκοπία του σάπιου συστήματός τους. ΩΣ ΕΔΩ! Φτάνει πια η φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση. Η δυσαρέσκεια και οργή πρέπει να βρει συλλογική διέξοδο αγώνα, σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολές. Με κινητοποιήσεις, ενότητα στην δράση, αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ των πλουσίων και κυβερνά με ορδές ΜΑΤ.

Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Αστυνομία, Χρέος, Πλούσιους.

Επίταξη ιδιωτικής υγείας, χωρίς «δωράκια». Δωρεάν τεστ για όλους. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε μέσα μεταφοράς και σχολεία.

Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. ΣΤΟΠ σε κάθε ιδιωτικοποίηση (ΔΕΗ, φυσικό αέριο κ.ά.). Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή χρεών – Απαγόρευση εξώσεων για λαϊκές οικογένειες.

Αυξήσεις μισθών – συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.

Ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης των α(χ)ρίστων του 1%.