Όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια σε εργαζομένους στα «πετρέλαια Καβάλας» κάτω τα χέρια από τους εργαζομένους και τους αγώνες

Χθες τα ξημερώματα, πάνω από δέκα διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις των «Πετρελαίων Καβάλας» με σκοπό να τσακίσουν τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο σχέδιο απολύσεων. Οι αστυνομικοί, οι καλύτεροι μπράβοι της εργοδοσίας Energean, απόκλεισαν το χώρο των εγκαταστάσεων περιμετρικά, έσπασαν με ωμή βία την περιφρούρηση ασφαλείας που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι εδώ και μήνες στην είσοδο των εγκαταστάσεων, εγκλώβισαν πάνω από εκατό εργαζόμενους  σε πύργο 50 μέτρων για ώρες, προκάλεσαν φθορές (για να τις φορτώσουν αργότερα στους εργαζόμενους), και συνέλαβαν 17 εργαζόμενους. Δεν δίστασαν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα την εκδήλωση φωτιάς σε μετασχηματιστή και τον άμεσο κίνδυνο των εργαζομένων που παρευρίσκονταν εκεί (!)

Η εισβολή ήταν πλήρως ενορχηστρωμένη από την εργοδοσία και την κυβέρνηση! Από την προηγούμενη Δευτέρα, η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή γύρω από τις εγκαταστάσεις. Στην χθεσινή επιχείρηση καταστολής, μέχρι και εισαγγελέας είχε καλεστεί ώστε να απαγγέλλονται επί τόπου κατηγορίες στα μέλη του ΔΣ και σε όσους ακόμα είχε μηνήσει η εταιρεία! Έξω από τις εγκαταστάσεις αλληλέγγυοι εργαζόμενοι και φοιτητές, σωματεία και φορείς εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων και απαιτούσαν την άμεση απελευθέρωση τους!

Σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι προχώρησαν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι άδικα συλληφθέντες συνάδελφοι τους. Ακόμα και εκεί, η αστυνομία προσπάθησε με τη βία να διαλύσει τη συγκέντρωση πετώντας ακόμα και χημικά  μέσα στο πλήθος (εργαζόμενοι, σωματεία, αλληλέγγυοι) με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η τρομοκρατία και εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει! Η αισχρή ανακοίνωση της εργοδοσίας που κομπάζει για  «λήξη της κατάληψης που εμπόδιζε τον διοικητικό έλεγχο των εγκαταστάσεων και για τερματισμό της παρανομίας» μόνο λάδι στη φωτιά του αγώνα μπορεί να αποτελέσει!  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σέρνεται πίσω από τις επιταγές των εργοδοτών! Ενώ ρίχνει τον λαό στην εξαθλίωση, με απανωτά αντεργατικά μέτρα, με  το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, με τη λαίλαπα της ακρίβειας και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, συνεχίζει με μια μαύρη αστυνομοκρατία, με το δόγμα «νόμος και τάξη» –προσπαθώντας να διαλύσει κάθε εργατικό αγώνα, κάθε μορφή αντίστασης.

Με μαχητικούς αγώνες, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να νικήσουμε στο δρόμο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους μπράβους της κυβέρνησης και των εργοδοτών! Να βάλουμε ένα φρένο επιτέλους στην ακραία εκμετάλλευση και εξαθλίωση μας από την κυβέρνηση και του εργοδότες!

Νίκη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα  «Πετρέλαια Καβάλας»!

  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ- ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ