Να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, λεφτά για την υγεία-παιδεία και όλες μας τις βασικές ανάγκες

Διαμαρτυρία Πέμπτη 16/12, 17.30, πλ. Κλαυθμώνος

Την στιγμή που παρελαύνει το νέο κύμα της πανδημίας και εμφανίζεται ένα τσουνάμι ακρίβειας σε όλα τα βασικά αγαθά, η κυβέρνηση καταθέτει τον νέο προϋπολογισμό σχεδιάζοντας να ματώσει και άλλο ο ελληνικός λαός για να μεγαλώσει τα κέρδη μιας μικρής ελίτ της κοινωνίας. Η κυβέρνηση κατέθεσε τον προϋπολογισμό του 2022 που περιλαμβάνει: αύξηση των φόρων κατά 3,5 δίς σε σχέση με το 2021, μείωση του επιδόματος ανεργίας και όλων των προνοιακών επιδομάτων, επαναφορά των πρωτογενών πλεονασμάτων, επαναφορά όλων των υποχρεώσεων (που είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας) προς τους δανειστές/κερδοσκόπους που θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία και τέλος ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή, ψευδώς, 0,8% για το 2022.

Ήδη οι ανατιμήσεις ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα: το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε + 45,9%, τα καύσιμα +22,3%, το φυσικό αέριο+132% και του ηλεκτρικού ρεύματος 18,95%. Αλλά αυξήσεις υπάρχουν και στα τρόφιμα: λαχανικά +21%, ελαιόλαδο +19%, ηλιέλαιο +30%, τυριά +15%, ζυμαρικά +13%, αρνί – κατσίκι +18%, κοτόπουλο +10%, ψάρια +8%, αυγά +4%, γαλακτοκομικά +5%, δημητριακά +4%, όσπρια +5%, ζάχαρη +5%, σοκολάτα +5%, ψωμί 17%.Την ίδια στιγμή 1 στους 3 εργαζόμενους αμείβεται με μισθό 372 ευρώ καθαρά! Σύμφωνα με τη Eurostat στην Ελλάδα η φτώχεια απειλεί το 31,5% των παιδιών, ενώ την ίδια στιγμή μετράμε πάνω από 9.000 νεκρούς από την πανδημία. Ο προϋπολογισμός πετσοκόβει κατά 52% της παροχές για την υγεία., φυσικά αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές και χρηματοδοτούν μόνο τους επιχειρηματίες και τους προστάτες τους (την αστυνομία και τον στρατό), ενδεικτικά 10 δισ. ευρώ θα ριχτούν για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών και φρεγατών.

Η Κυβέρνηση σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να περάσει σωρεία αντεργατικών μέτρων, όπως το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και να εγκαθιδρύουν ένα βάρβαρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης για να μεγαλώσουν και να προστατέψουν τον πλούτο τους.

Η καταστολή και τρομοκρατία δεν πρέπει να μας φοβίσουν. Η μόνη λύση, για εμάς τους εργαζόμενους των 300 ευρώ, που έχουμε μετατραπεί σε σύγχρονους σκλάβους, αν θέλουμε να γλυτώσουμε από τις χειρότερες μέρες που μας ετοιμάζουν, είναι να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, με την ενότητα μέσα στους αγώνες μας πάνω σε μια ανεξάρτητη πολιτική που θα επιβάλει τις δικές μας λύσεις. Χρειαζόμαστε μια άλλη αριστερά που δεν συμβιβάζεται, δεν υποχωρεί (όπως με την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ) που δεν ψάχνει «δημοκρατικούς και ειρηνικούς δρόμους», όπως κάνουν οι ρεφορμιστές. Μια αριστερά που μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά, αυξήσεις, πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες μπορεί να επιβάλει λύσεις και να καταργήσει την εκμετάλλευση των φτωχών εργαζομένων.

 

  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια- να σταματήσει η πληρωμή τους χρέους- έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.
  • Λεφτά για την Υγεία, Παιδεία να δημιουργήσουμε ένα Κοινωνικό Κράτος προστασίας για όλους. Να ξηλωθεί το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
  • Έλεγχος τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα. Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό.
  •  Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη και το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης

 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com