6 Δεκέμβρη, όλοι στις Διαδηλώσεις – Στον δρόμο του Δεκέμβρη να ξεσηκωθούμε ενάντια σε όσους διαλύουν τις ζωές και το μέλλον μας

Να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, αγώνας για να σώσουμε τις ζωές μας

Στον δρόμο του Δεκέμβρη να ξεσηκωθούμε ενάντια σε όσους διαλύουν τις ζωές και το μέλλον μας

 

Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, όλοι στις Διαδηλώσεις

 

Αθήνα, 12:00 Προπύλαια

Αθήνα, 18:00 Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 18:00 Ακαδημία

Πάτρα, 12:00 Παραρτημα

 

13 χρόνια έχουν περάσει από την στυγνή δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα και τον συνεργό του Σαραλιώτη. Ένα περίπου χρόνο πριν την παγκόσμια έκρηξη της κρίσης που έφερε και την χώρα μας στα μνημόνια, ο φόβος των αστικών κυβερνήσεων και της αστυνομίας για τους αγώνες της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων όπλισε το χέρι του Κορκονέα. Η δολοφονία ξεχείλισε το ποτήρι, πυροδοτώντας μια νεολαιίστικη εξέγερση, που είχε βαθύτερες αιτίες την φτώχεια, ανεργία, περιθωριοποίηση, την χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού – και ήταν προάγγελος του παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου 2010–12.

Έκτοτε όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κ.ά.) πασχίζουν να νομιμοποιήσουν τις δολοφονίες των ένοπλων κρατικών υπαλλήλων απέναντι σε άοπλους πολίτες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να πρωτοστατεί και σε αυτό το «έργο». Οι δολοφόνοι του Γρηγορόπουλου με απόφαση της αστικής δικαιοσύνης κυκλοφορούν ελεύθεροι. Προχώρησαν μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, με μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες, καθώς απελευθέρωσαν χωρίς περιοριστικούς όρους τους αστυνομικούς δολοφόνους που γάζωσαν τον 18χρονό Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα. Η ενίσχυση ενός όλο και πιο μαύρου, διαρκούς Κράτους Έκτακτης Ανάγκης γίνεται η μόνη επιλογή της για να προστατευτεί η αστική τάξη από την οργή της κοινωνίας για τη φονική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή μετράμε πάνω από 18.000 νεκρούς, έχουν τσακίσει την δημόσια υγεία, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές και χρηματοδοτούν μόνο τους επιχειρηματίες και τους προστάτες τους (την αστυνομία και τον στρατό). Η κυβέρνηση, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χρησιμοποίησε την πανδημία ως ευκαιρία για να περάσει σωρεία αντεργατικών μέτρων, όπως το έκτρωμα Χατζηδάκη. Η πραγματική ανεργία βρίσκεται σταθερά στο 25%, οι νεόπτωχοι εργαζόμενοι με μισθούς 200-300 ευρώ πολλαπλασιάζονται και περίπου 3 εκ. συνάνθρωποί μας οριακά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά (σίτιση, στέγαση κ.λπ.), πόσο μάλλον με την καλπάζουσα ακρίβεια. Για να «διαχειριστούν» την κρίση χωρίς να χάσουν από τα κέρδη τους, διαλύουν αμείλικτα τις κοινωνικές δαπάνες (νοσοκομεία, σχολεία, πρόνοια, μέριμνα κ.ά.) – αυτή είναι η ταξική «μείωση του κράτους».

Η καταστολή και τρομοκρατία δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να τιμήσουν αγωνιστικά τον Δεκέμβρη του 2008 και όλοι μαζί ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μαζικούς, μαχητικούς αγώνες, για νέες εξεγέρσεις απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της. Η νεολαία πρέπει να πιάσει ξανά το νήμα των αγώνων που έγιναν πέρυσι ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κινητοποίησες αλληλεγγύης στο Σύνταγμά για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα και στην έκρηξη εναντία στην αστυνομοκρατία και καταστολή στη Ν. Σμύρνη. Οι αγώνες αυτοί της νεολαίας πρέπει να συνεχιστούν και να ενωθούν με τους εργατικούς αγώνες του τελευταίου διαστήματος (efood, εκπαιδευτικοί, COSCO), όχι μόνο για να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και να εξεγερθούμε απέναντι στην ίδια και τις άθλιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει. Η διαδήλωση στις 6/12 πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για μια εξέγερση ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.       

 

  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.
  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία – να ξηλωθούν ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες, όχι για Εξοπλισμούς-Αστυνομία.
  • Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις – Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης.

 

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας