Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Να σταματήσουν όλες οι διώξεις αγωνιστών. Συγκέντρωση δικαστήρια Θεσσαλονίκης 2/12

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί

Να σταματήσουν όλες οι διώξεις/δίκες των αγωνιστών

 

Εδώ και 5 χρόνια εκτυλίσσεται ένα ατελείωτο μπαράζ, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, κλήσεων σε απολογία και διώξεων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Έχουν κληθεί από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (τμήμα που έχει συσταθεί πατώντας σε νόμο της μεταξικής δικτατορίας) μέλη αριστερών οργανώσεων και κινήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Προσπαθώντας να φορτώσουν στον καθένα πολλές κατηγορίες του ποινικού κώδικα. Στην Θεσσαλονίκη 5 αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς οδηγούνται στα δικαστήρια στις 2, 7 και 10 Δεκέμβρη, κατηγορούμενοι για δράσεις ενάντια στην διενέργεια πλειστηριασμού λαϊκών κατοικιών.

Αυτό το πογκρόμ πολιτικών διώξεων ενορχηστρώθηκε και υποκινήθηκε από την ΕΕ, τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τις τράπεζες και τα γνωστά οικονομικά αρπακτικά – funds. Η ΝΔ και οι τοκογλύφοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ώστε να συνεχίσουν με ταχύτερο ρυθμό τις αρπαγές πρώτης κατοικίας εφαρμόζοντας την μνημονιακή δέσμευση της 3ης αξιολόγησης. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι σαφές: «Απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο». Όποιος αντιστέκεται στους μνημονιακούς νόμους, την φτώχεια και την εξαθλίωση που σπέρνει ο νεοφιλελευθερισμός, όποιος παλεύει για να υπερασπίσει τα αυτονόητα, δηλαδή το σπίτι του, θα διώκεται, γιατί δεν επιτρέπει στα αρπακτικά να ξεζουμίσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος ότι έχει απομείνει στους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Παρά τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις που έχει πληρώσει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός, οι τράπεζες παραμένουν χρεωκοπημένες. Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να επισπεύσουν τους πλειστηριασμούς, ώστε να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια, χωρίς να νοιάζονται για το που θα μείνουν και πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα ξεπουλάνε τα δάνεια σε funds που χρησιμοποιούν μαφιόζικες και μαυραγορίτικες πρακτικές, για να αρπάξουν ότι μπορούν από τον ελληνικό λαό. Την βιασύνη τους αποδεικνύει και η κατάργηση του νόμου Κατσέλη και ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Το ταξικό μίσος της κυβέρνησης και των Μνημονιακών δεν έχει όρια. Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες, οι πολιτικές διώξεις, οι προσπάθεια πολιτικής φίμωσης, θυμίζουν τη μετεμφυλιακή περίοδο. Το δικαστικό σύστημα, η αστυνομία, και όπου μπορούν και οι φασίστες, εγγυώνται την πιστή εφαρμογή των μνημονίων, ενάντια σε όσους εργαζόμενους και νέους αγωνίζονται. Αφού έχουν καταντήσει την χώρα αποικία χρέους, με την άρνησή τους να ενισχύσουν την δημόσια υγεία (ειδικά την περίοδο της Πανδημίας) και την άρνησή τους να ενισχύσουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα (κάνουν το αντίθετο), με το ανεξέλεγκτο τσουνάμι ακρίβειας, οδηγούν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην εξαθλίωση. Οι απαγορεύσεις κάθε είδους, το χτύπημα των διαδηλώσεων, οι συνεχείς διώξεις αγωνιστών, οι διαιρετικές πολιτικές και η ατομική ευθύνη, επιστρατεύονται για να σώσουν την ανίκανη κυβέρνηση. Όμως το Δίκιο είναι με το μέρος μας και οι αγώνες μας θα συνεχιστούν ενάντια σε κάθε είδους κυβερνητική τρομοκρατία και καταστολή.

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Με ανυποχώρητους ενωτικούς αγώνες, να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη να επιβάλλει ένα μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης.

 

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 – 9πμ

 

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί. – Προστασία της λαϊκής κατοικίας.
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να σταματήσουν οι διώξεις/δίκες των αγωνιστών.
  • Να διαγραφούν άμεσα τα λαϊκά χρέη.
  • Έξω από Ε.Ε. και Ευρώ. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών υπό εργατικό έλεγχο.

 

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης