Καταγγελία για την παρακολούθηση του αγωνιστή Σ.Τ.

Καταγγελία για την παρακολούθηση του αγωνιστή Σ.Τ.

 

Η ΟΚΔΕ στέκεται στο πλευρό του αγωνιστή Σωκράτη Τ., εργαζόμενου φοιτητή και μέλους της πολιτικής ομάδας Ταξική Αντεπίθεση και καταγγέλλει το καθεστώς παρακολούθησής του από την αστυνομία, ακόμη και κάτω από το ίδιο του το σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αγωνιστής μπαίνει στο στόχαστρο της αστυνομίας και παρακολουθείτε στενά από τους μηχανισμούς καταστολής, με μοναδικό του «παράπτωμα» την ενεργή του συμμετοχή για πάνω από μία 15ετία στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

Το γεγονός αυτό δεν είναι ούτε πρωτάκουστο, αλλά ούτε μεμονωμένο. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι συναγωνιστές που έχουν βιώσει αντίστοιχα γεγονότα, είτε παρακολούθησης, είτε προσπάθεια τρομοκράτησής τους από το βάρβαρο κράτος έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, δικαστήρια), προκειμένου να υποχωρήσουν από την ενεργή συμμετοχή σε αγώνες και κινήματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ρίχνει τον λαό στην εξαθλίωση, με απανωτά αντεργατικά μέτρα, εργατικά «ατυχήματα»-δολοφονίες, τη λαίλαπα της ακρίβειας, την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας κ.λπ., συνεχίζει με μια μαύρη αστυνομοκρατία, με το δόγμα «νόμος και τάξη» – και την εφαρμογή του χουντικής έμπνευσης νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Θέλει να θωρακίσει το καθεστώς από αντιστάσεις, αγώνες και εκρήξεις, Για να το πετύχει αυτό, δεν τις έχει μείνει τίποτε άλλο πέρα από το μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης, που δολοφονεί την νεολαία, όπως στο Πέραμα, που εξαπολύει λυσσαλέες επιθέσεις απέναντι σε κάθε νέο, εργαζόμενο, φτωχό που θέλει να αγωνιστεί για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του.

Αυτό το καθεστώς τώρα προσπαθεί να το επιβάλει μέσα στα πανεπιστήμια με τους ελέγχους, τα πειθαρχικά, την ΟΠΠΙ και την κατάργηση του φοιτητικού συνδικαλισμού. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και μέσα στα εργατικά σωματεία, επιχειρώντας να τα διαλύσει με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, το φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών, την ουσιαστική κατάργηση της απεργίας, την ίδια στιγμή που οι καθεστωτικές δυνάμεις των σωματείων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ) μετατρέπονται σε ένα πιο καθαρό κίτρινο – κρατικό συνδικαλισμό, αρωγοί της πλήρους εφαρμογής όλων των αντιδραστικών/αντεργατικών διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση δημοσιογράφων, διαδηλωτών, αγωνιστών και το φακέλωμά τους από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη, που η κυβέρνηση τις παραδέχτηκε και τις ένταξε στην πολιτική «εθνικής ασφάλειας», δείχνουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο ενός σάπιου καθεστώτος που πρέπει με την ταξική μας οργάνωση και αγώνα να τον σταματήσουμε,

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία πρέπει να αντισταθούμε άμεσα. Δεν πρέπει να τρομοκρατηθούμε από την καταστολή που εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία η ανίκανη και λαομίσητη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή τους η στάση είναι δείγμα αδυναμίας και φόβου προς το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και τις προοπτικές που έχει να ορθώσει ανάστημα για την μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

  • Να παύσουν οι παρακολουθήσεις και το φακέλωμα αγωνιστών από την αστυνομία
  • Να σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία και καταστολή
  • Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ