Κρατική δολοφονία στο Πέραμα – Ενάντια σε κάθε συγκάλυψη και ατιμωρησία! Διαδήλωση: Δευτέρα 25/10, 18:00, Προπύλαια

Κρατική δολοφονία στο Πέραμα

Ενάντια σε κάθε συγκάλυψη και ατιμωρησία!

 

Διαδήλωση: Δευτέρα 25/10 18:00, Προπύλαια

 

Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει την σκληρή αλήθεια: ο νεαρός Ρομά στο Πέραμα ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ στη διάρκεια της αστυνομικής καταδίωξης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, την αστυνομία, τη χορωδία των ελεγχόμενων και αργυρώνητων ΜΜΕ να συγκαλύψουν το έγκλημα. Ήδη στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δημοσιότητα, ακούγεται ξεκάθαρα η ενημέρωση προς το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι «δεν υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί», ενώ κανένα σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν δεν έχει εκδοθεί.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επιβολή του «δίκιου του μπάτσου». Tου «δικαιώματος» της ΕΛΑΣ να πυροβολεί κατά βούληση, με οποιοδήποτε πρόσχημα και μάλιστα μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Δεν πρόκειται για «εκτροπή» από το κατά τα άλλα «δημοκρατικό πολίτευμα» ή τις προβλεπόμενες διαδικασίες της αστυνομίας. Σε τέτοιες τραγωδίες οδηγεί υποχρεωτικά η αποθέωση του δόγματος «νόμος και τάξη» και των κρατικών μηχανισμών καταστολής, η απόλυτη αυθαιρεσία και ασυδοσία των ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ και άλλων ένστολων δολοφόνων των «ειδικών σωμάτων». Εκεί καταλήγει η ακροδεξιά ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα συγχαρητήρια του κάθε Άδωνι και η «ανθρώπινη» υποστήριξη του κάθε Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς!

Στη Ν. Σμύρνη δέρνουν και τραμπουκίζουν, στο Πέραμα εκτελούν. Μέχρι χθες, είχαμε το νεκρό Αλ. Γρηγορόπουλο, τις δολοφονίες μεταναστών, του Παύλου Φύσσα, του Ζακ Κωστόπουλου… όπου διέπρεψε η ΕΛΑΣ με την άμεση συμμετοχή ή σιωπηρή συνενοχή της. Μέχρι χθες, αγωνιούσαμε αν θα έχουμε νεκρό στη Ν. Σμύρνη ή σε κάποιο άλλο σημείο όπου εφορμούν οι «ειδικές δυνάμεις» της. Τώρα, ο νεκρός 20χρονος Ρομά – αύριο κάποιος άλλος, πάντα από τους «από κάτω», εργάτης, άνεργος, νέος… αν δεν τους σταματήσουμε!

Αυτή η κτηνωδία βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα όλων των σημερινών αστικών καθεστώτων, όπου η ταξική «δημοκρατία των πλουσίων» αποκαλύπτεται καθημερινά ένα αστυνομοκρατούμενο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, μια σύγχρονη χούντα με κοινοβουλετικό μανδύα.

Να καταγγείλουμε μαζικά και μαχητικά την εκτέλεση.

Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, όχι τις προσχηματικές «ΕΔΕ». Να παραιτηθεί ο Θεοδωρικάκος.

Να επιβάλλουμε με αγώνες τον αφοπλισμό της αστυνομίας και τη διάλυση όλων των «ειδικών σωμάτων», που είναι φωλιές μισάνθρωπων ακροδεξιών και  φασιστών.

 

Αθήνα, 25.10.2021

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ