7 Οκτώβρη: Ένας χρόνος από την καταδίκη της χρυσής αυγής

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ

 

Στις 7/10/2020 ολοκληρώθηκε η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στην οποία μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, καταδικάστηκε η ηγεσία της. Την ημέρα της δίκης, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους με δυναμικές διαδηλώσεις σ’ ὀλη την χώρα, πανηγυρίζοντας την καταδίκη της. Στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν πάνω από 50.000 νέοι και εργαζόμενοι, με τις δυνάμεις καταστολής να απαντάνε με αύρες και χημικά αμέσως μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης. Ήταν κάτω από την πίεσή του κινήματος, που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και όχι αποτέλεσμα του αστικού «κράτους δίκαιου»!

Η δράση της Χρυσής Αυγής ήταν να σκοτώνει, να ξυλοκοπεί και να απειλεί μετανάστες, εργάτες, αντιφασίστες με το σιγοντάρισμα από τα Μ.Μ.Ε και την ανοχή από αστυνομία και Δικαιοσύνη. Η Χ.Α αποτέλεσε το κατάλληλο εργαλείο για το κεφάλαιοαπό την μία για να ενσωματώσει τα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά κομμάτια της κοινωνίας (στην αρχή της κρίσης των μεγάλων αστικών κομμάτωνόπου η ΧΑ προβαλλόταν σαν «αντισυστημικό» κόμμα) και από την άλλη για την επίθεση απέναντι στο εργατικό κίνημαως εφεδρεία των κρατικών μηχανισμών καταστολής.

Κανένας εφησυχασμός!

Παρότι έχει περάσει ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ο κίνδυνος παραμένει. Φασιστικές ομάδες επανεμφανίζονται και επιτίθενται με θρασύδειλο και δολοφονικό τρόπο σε αριστερές οργανώσεις και διαδηλωτές (Σταυρούπολη και Ηλιούπολη Θεσ/νικης, Ν.Ηράκλειο Αττικής). Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι απλά ανέχεται, αλλά συγκαλύπτει και ενισχύει τις φασιστικές δράσεις. Πρώτα από όλα, μέσω της αστυνομίας, η οποία δεν τις βλέπει σχεδόν ποτέ, ενώ διαρκώς κυνηγά και χτυπά αγωνιστές, μετανάστες, νέους και κάθε αδύναμο και μάλιστα χωρίς να τιμωρείται. Δεύτερον, με την προώθηση της θεωρίας των 2 άκρων (Συρίγος κ.α.), ταυτίζοντας τους αγώνες και το κίνημα με την εγκληματική-δολοφονική δράση των φασιστών και πως τάχα και οι 2 στρέφονται ενάντια στη «Δημοκρατία»!!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό!! Ο μνημονιακός φασισμός θρέφει διαρκώς τον χρυσαυγίτικο, γι’ αυτό και αποτελεί τον κυριότερο εχθρό των εργαζομένων και της νεολαίας. Με τον ανορθολογισμό της αγοράς, (ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, με την εγκληματική διαχείρισή της), δημιουργούν τις πιο σκοταδιστικές και φασιστικές απόψεις μέσα στην κοινωνία. Προσφέρουν στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μόνο Μνημόνια, καταστολή, εξαθλίωση και πείνα, με εξοντωτικές αντεργατικές – αντιλαϊκές- αντεκπαιδευτικές πολιτικές. Εκμεταλλεύονται την πανδημία του κορονοϊού, εξαπολύοντας μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια σε εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας, μαζί με τις κραυγές και το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλείας, των υπέρογκων εξοπλισμών. Αυτό το κράτος έκτακτης ανάγκης, που μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά σε ένα αστυνομικό κράτος, μια χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα είναι ο νο1 εχθρός για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σήμερα!

Το νεολαιίστικο κίνημα οφείλει να ξεσηκωθεί και να μην αφήσει κανένα χώρο στους φασίστες, ούτε να επιτρέψει οποιαδήποτε επανεμφάνισή τους σε σχολεία, σχολές και γειτονιές. Φοιτητές και μαθητές μέσα από κοινωνικές συμμαχίες με τους εργαζόμενους και όποιον άλλον θέλει να αγωνιστεί, να υπερασπιστούμε μαχητικά τα δημοκρατικά δικαιώματα μας και να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος, όπως στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή (Νέα Σμύρνη κ.ά.), που επέβαλλαν μια ήττα στην κυβέρνηση. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε μέχρι την οριστική και τελειωτική καταδίκη της ΧΑ αλλά και ενάντια στον φασισμό του κτηνώδους νεοφιλελευθερισμού, που γεννά η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιώντας τα χουντικής έμπνευσης σχέδια της. Να ενωθούμε στο δρόμο και με μαχητικές μορφές πάλης και αυτοοργάνωση να τσακίσουμε αυτούς που μας τσακίζουν τις ζωές!

 

•    Όχι «χάδια» και αποφυλακίσεις στους χρυσαυγίτες δολοφόνους! – Να συλληφθούν οι φασίστες των τελευταίων επιθέσεων σε Θεσ/νικη και Αθήνα

•    Στον δρόμο να σπάσουμε τις χουντικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων

•    Να αφοπλιστεί η αστυνομία – Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ

•    Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας της ΝΔ και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης!