Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις φασιστικές επιθέσεις

Να τσακίσουμε τα φασιστικά αποβράσματα και την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης που τους θρέφει

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και το εργατικό κίνημα!

 

Λίγες μόλις μέρες μετά τα θλιβερά γεγονότα στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, όπου δύο μαθήτριες κατέληξαν στο νοσοκομείο έπειτα από τις επιθέσεις ακροδεξιών ενάντια σε μαθητές και αγωνιστές αριστερών οργανώσεων, η δράση των φασιστικών συμμοριών επεκτείνεται ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα με την ανοχή ή συνενοχή της Αστυνομίας. Την Κυριακή 3/10, με λίγες ώρες διαφορά, πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δύο νέες επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές και μέλη αριστερών οργανώσεων. Στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης φασιστική συμμορία επιτέθηκε το μεσημέρι βάναυσα με λοστούς και καδρόνια σε μέλη της ΚΝΕ, που μοίραζαν κείμενα και αφισοκολλούσαν, τραυματίζοντας πέντε άτομα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με μια φασιστική συμμορία 15 ατόμων να εξαπολύει δολοφονική επίθεση ενάντια σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ για την συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής τραυματίζοντας δύο αγωνιστές.

Όπως στην περίπτωση της Σταυρούπολης, όπου η αστυνομία γνώριζε για τις επιθέσεις ενάντια στην αντιφασιστική συγκέντρωση, έτσι και στα νέα περιστατικά διαφαίνεται η σχέση της με τις εν λόγω ομάδες. Η ΕΛΑΣ, ενώ αλωνίζει μέρα νύχτα τις γειτονιές τρομοκρατώντας τη νεολαία και κυνηγώντας αγωνιστές, αφήνει ανεξέλεγκτες και βοηθάει να οργανωθούν στο φως της μέρας φασιστικές ορδές. Τέτοια «ουδετερότητα» και «άγνοια» είχαμε να δούμε από τις μαύρες μέρες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή, που αποδεδειγμένα συνεργάζονταν και με την αστυνομία.  

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Ενώ αυτοδιαφημίζεται ως αυτή που καταδίκασε την ΧΑ, εφαρμόζει στην πράξη το ακροδεξιό της πρόγραμμα, μέσα από τη διαρκή σκλήρυνση ενός Κράτους Έκτακτης Ανάγκης:

– Δημιουργεί παντού στρατόπεδα συγκέντρωσης – φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες.

– Στρατιωτικοποιεί τα σύνορα και ξοδεύει τεράστια ποσά για στρατό και αστυνομία, ενώ κλείνει σχολεία και νοσοκομεία.

– Απαγορεύει τις διαδηλώσεις και απεργίες.

– Επαναφέρει τη θεωρία των «δύο άκρων», κρύβεται πίσω από την «καταδίκη της βίας απ’ όπου κι προέρχεται».

Το εργατικό κίνημα και η νεολαία, οι πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις της εργατικής τάξης δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στις φασιστικές συμμορίες, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής. Που παρά τις κορώνες στα ΜΜΕ είναι αυτοί που τρέφουν και οργανώνουν την εγκληματική δράση των φασιστών ως «συμπλήρωμα» των αντεργατικών εκτρωμάτων (νόμος Χατζηδάκη, απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων κ.ά.). Όπως τσακίσαμε με τους αγώνες μας στο δρόμο τη Χ.Α., έτσι θα τσακίσουμε κάθε επίδοξο συνεχιστή της. Με ενότητα και αυτοοργάνωση σε γειτονιές, σχολεία και σχολές να παλέψουμε για το οριστικό ξερίζωμα των νεοναζιστικών συμμοριών, για το τσάκισμα του μνημονιακού φασισμού που τις θρέφει, συντηρεί και προστατεύει.

 

– Να διώξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη

– Μαζική αυτοάμυνα του εργατικού κινήματος ενάντια σε καταστολή και φασίστες

– Λεφτά για Υγεία και Παιδεία, Όχι για τον Στρατό και την Αστυνομία

– Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ