Συγκέντρωση στα δικαστήρια Χανίων Τρίτη 12/10 – Να παρθεί πίσω η καταδικαστική απόφαση για τους συντρόφους Β. Κιτσώνη & Γ. Φουφουδάκη

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΙΤΣΩΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΦΟΥΔΑΚΗ

 

Όλοι στα δικαστήρια Χανίων Τρίτη 12/10

 

Την 27η Απρίλη 2014 και κατά την προεκλογική καμπάνια  της Ο.Κ.Δ.Ε.  στα Χανιά, δύο αστυνομικοί της ασφάλειας (αφού ενημερώθηκαν από κάποιο καλοθελητή/χαφιεδάκο που κατέθεσε και σαν μάρτυρας των αστυνομικών) επιτέθηκαν σχεδιασμένα στον σύντροφο Βαγγέλη Κίτσωνη χωρίς να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς καν να ανακοινώσουν την ιδιότητα  τους. Ο ένας αστυνομικός χτύπησε βίαια τον Β. Κιτσώνη στο κεφάλι και ο σύντροφος αναγκάστηκε να αμυνθεί. Παρότι ο σύντροφος αιμορραγούσε ύστερα από το χτύπημα συνελήφθηκε, οδηγήθηκε στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων που κατηγορήθηκε  για απρόκλητη επίθεση, για ξυλοδαρμό,  ακόμα και για την κλοπή του πορτοφολιού του ενός αστυνομικού  ζητώντας να ομολογήσει τις κατηγορίες και να καταδώσει κάποιο  «συνεργό»!!! Ο σύντροφος αντί να μείνει στο νοσοκομείο όπως και έπρεπε, οδηγήθηκε στην φυλακή του αστυνομικού Μεγάρου Χανίων για να ακολουθήσει την διαδικασία του αυτοφώρου.

Η αστυνομία “βρήκε” τον συνεργό στο πρόσωπο του συντρόφου Γιάννη Φουφουδάκη (ο οποίος δεν βρίσκονταν καν στην Κρήτη), μάλλον ανακάλυψε  το όνομά του από την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές στον Νομό Ηρακλείου. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της αστυνομίας, που για να «τυλίξει» τους αγωνιστές σε μια κόλλα χαρτί διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα, αποκρύπτει την αλήθεια  και δημιουργεί ψευδείς ιστορίες για να τους εξοντώσει ηθικά και οικονομικά. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης  οδήγησε τους δύο συντρόφους με τις κατηγορίες: α) αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης στους δύο αστυνομικούς για τον σύντροφο Βαγγέλη Κιτσώνη , β) κλοπή πορτοφολιού αστυνομικού που περιείχε και 2000 Ευρώ, για τον απόντα! σύντροφο Γιάννη Φουφουδάκη και γ) φθορά ξένης ιδιοκτησίας στο υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε. και στους δυο

Η δίκη των συντρόφων έγινε ύστερα από 4,5 χρόνια και τέσσερις αναβολές στις 16/10/2019. Η έδρα κατά πλειοψηφία 2-1 αποφάσισε την ενοχή των συντρόφων και επέβαλε αισχρές ποινές παρότι καταρρίφθηκαν όλες οι κατηγορίες. Στον σύντροφο Βαγγέλη Κιτσώνη επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή για αντίστασή κατά της αρχής και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Στον σύντροφό Γιάννη Φουφουδάκη ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή για απλή συνεργεία στη διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας!

Ο πρώτος αστυνομικός πάρα τα ψέματα που έγραψε στην κατάθεση του (ότι δήθεν του αποκάλυψε τα στοιχεία του ο ίδιος ο σύντροφος Γιάννης ύστερα από την φανταστική προσαγωγή του στο  συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας) αναγκάστηκε να πάρει πίσω την κατάθεση του και να αποκαλύψει ότι τα στοιχεία του βρέθηκαν ύστερα από εσωτερική ερευνά της ασφάλειας! Ταυτόχρονα παραδέχτηκε ότι δεν είδε και δε άκουσε να φανερώνει ο συνάδελφος του την ιδιότητα του και ότι απλώς έσπευσε στο σημείο να βοηθήσει τον συνάδελφο του, παραδεχόμενος ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει ποιος επιτέθηκε σε ποιον.

Ο δεύτερος αστυνομικός-ντετέκτιβ  με χυδαία και τερατώδη κωμικοτραγικά ψέματα έβγαλε όλο το αντικομμουνιστικό του μένος για να ενοχοποιήσει και να καταδικάσει τον σύντροφο Κιτσώνη. Ο «ντετέκτιβ» ανακάλυψε ότι είχε κατέβει όλη η ΟΚΔΕ για εκπαίδευση με τρία πούλμαν στο βουνό  Ομαλό  Χανίων (σε ένα παραδοσιακό ορμητήριο ανταρτών). Παρακολουθούσε τα πούλμαν όμως του γλίστρησαν οι δύο σύντροφοι, είδε τον σύντροφο να γράφει συνθήματα σε τοίχο, προσπάθησε ειρηνικά να τον απομακρύνει και ο σύντροφός του επιτέθηκε… Ακόμα το σύνθημα που είδε να γράφει ο σ. έλεγε “Έξω από…οι φασίστες από τα Χανιά”. Το σύνθημα αυτό δεν μπορεί να σταθεί ούτε συντακτικά.

Η έδρα δεν άκουσε τίποτα άλλο παρά μόνο τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών που ήταν μάλιστα αντιφατικές και γεμάτες ψέματα. Η Πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοπτε τους μάρτυρες υπεράσπισης και  κατά την διάρκεια της απολογίας του συντρόφου Κιτσώνη ζητούσε επίμονα με την απειλή κυρώσεων να καταδώσει τον δεύτερο συνεργό, κάτι που φυσικά δεν έκανε. Η δίκη κράτησε πάνω από δυόμιση ώρες, η έδρα αναγκάστηκε να αποσύρει την κατηγορία της κλοπής του πορτοφολιού και του ξυλοδαρμού και αφού διέκοψαν δύο φορές αποφάσισαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους στις ποινές της αντίστασης και τις φθοράς.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου δημιούργησε το Κράτος Εκτατής Ανάγκης που ενίσχυσε την αστυνομική βία και τις παρακρατικές επιθέσεις. Eπί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η αστυνομία και το Κράτος Έκτατης Ανάγκης ενισχύθηκαν σημαντικά. Η κυβέρνησή Μητσοτάκη χειρότερη όλων δεν δίστασε να απαγορέψει τις διαδηλώσεις, να ξυλοφορτώσει και να συλλάβει 23 εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα που επιχείρησαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και δεκάδες ακόμα σε όλη την Ελλάδα, να φυλακίσει χωρίς στοιχεία νεολαίους και φτωχούς εκφοβιστικά μετά την έκρηξη της κοινωνίας στη Ν. Σμύρνη

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να τρομοκρατηθούμε. Να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες ενάντια στη καταστολή με αποκορύφωμα την έκρηξη στην Νέα Σμύρνη, τους εργατικούς αγώνες και το νικηφόρο παράδειγμα των εργαζομένων στην e-food. Πρέπει να οργανωθούμε για να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και το Κράτος Έκτατης Ανάγκης.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ