Ζήτω η νίκη των διανομέων της efood!

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΤΗΣ EFOOD!

 

H εταιρία της EFOOD, χτες 23/9, ανακοίνωσε ότι «θα προχωρήσει στην μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου στην EFood, θα διατηρήσει τα διευρυμένα δικαιώματα των διανομέων και αναδιαμορφώνει τα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους διανομείς».

Αγώνας – «πρότυπο» για όλους τους εργαζόμενους

Από την πρώτη μέρα των αρχικών ανακοινώσεων της εταιρίας και της επίθεσης που εξαπέλυσε αρχικά σε 115 διανομείς, ανακοινώνοντας τους με μήνυμα(!), πως δεν θα ανανεώσει τις 3μηνες συμβάσεις τους, δημιουργήθηκε ένα μεγαλειώδες κύμα αλληλεγγύης, κυρίως από εργαζόμενους σε όλη την χώρα, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στους χώρους εργασίας. Ταυτόχρονα, ΌΛΟΙ οι διανομείς της εταιρίας, από την πρώτη στιγμή δείξανε τις αγωνιστικές διαθέσεις τους, δημιουργώντας μαζικές συνελεύσεις, αποφασίζοντας οι ίδιοι και οργανώνοντας τον μαχητικό και δίκαιο αγώνα τους! Με την πίεση και αποφασιστικότητά τους, συντονίστηκαν, με συνελεύσεις (πχ Θεσσαλονίκη). και μαζικές μοτοπορείες. Τα καταφέρανε και μάλιστα γρήγορα.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ …

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο «ΝΟΜΟΣ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!»

 

Αυτή η νίκη έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις. Η είδηση έχει κάνει τον «γύρο του κόσμου» και αποτέλεσε ήδη μια πρώτη ήττα της κυβέρνησης ΝΔ και του νόμου-εκτρώματος, που ψηφίστηκε λίγους μήνες πριν. Αυτό δεν είναι μικρό, όμως μας δείχνει τον τρόπο που πρέπει να συνεχίσουμε. Απέναντι στα απανωτά χτυπήματα που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, με τα συνεχή αντεργατικά μέτρα και την σκληρή καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς μας, τέτοιοι παραδειγματικοί αγώνες μας δείχνουν τον δρόμο. Μας δείχνουν πως δεν είμαστε μόνοι και ατομικότητες, όπως μας θέλουν οι εργοδότες και η κυβέρνηση! Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και όχι δούλοι!

 

ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα στους συναδέλφους διανομείς της EFOODμε συγκεκριμένο σχέδιο αγώνα στην πράξη και όχι στα λόγια. Όπως προσπαθούμε και κάνουμε τόσα χρόνια, σε όλο τον κλάδο και όχι μόνο, μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας και πιστεύοντας στις δυνατότητες των εργαζομένων. Οι αγώνες και η παρακαταθήκη όλου του προηγούμενου διαστήματος, με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του κλάδου και κερδίζοντας οι διανομείς μικρές, αλλά σημαντικές νίκες (βλ. Νόμος για 15%-παροχή ΜΑΠ), με τις νικηφόρες διεκδικήσεις συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων του κλάδου (ρεστοράν BanquetApplebees, ζαχαροπλαστεία Χατζής/BLEGoodysPizza HutTodaylicious κ.ά.), μας δείξανε πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε. Αυτή η νίκη πρέπει να εξαπλωθεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους, να γίνει κτήμα των συναδέλφων. Μόνο οργανωμένοι και αποφασισμένοι θα βάλουμε τέλος στην καθημερινότητα – ζούγκλα, που θέλουν να μας επιβάλλουν!

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508  antepithesistonepisitismo.blogspot.com