Ο Παύλος Φύσσας ζεί! Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα: Σάββατο 18/9

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ!

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ

 

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα: Σάββατο 18/9

Αθήνα: Κερατσίνι, Μνημείο Π. Φύσσα, 17:30
Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 18:00

 

8 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με αρχηγό τον Ρουπακιά στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στην Αμφιάλη. Η ΧΑ εκείνο το διάστημα είχε έντονη εγκληματική δράση, δολοφονώντας μετανάστες (Σ. Λουκμάν), ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές και αγωνιστές, υπηρετώντας πιστά τα αφεντικά της. Ήταν γέννημα θρέμμα των μνημονιακών τεράτων που «ξέβρασε» η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Ο Παύλος αγωνιζόταν με τη μουσική του, με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, τον πόλεμο, τον φασισμό. Συμμετείχε σε συναυλίες αλληλεγγύης, είχε έντονη αντιφασιστική δράση. Γι’ αυτό τον δολοφόνησε η συμμορία της ΧΑ! Η δολοφονία πυροδότησε μαζική οργή, χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι και φτωχοί ξεχύθηκαν στους δρόμους και επέβαλλαν μια ήττα στην ΧΑ. Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, ενώ λίγες μέρες μετά έγινε στην Αθήνα η μεγαλύτερη αντιφασιστική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων.

Η ΧΑ, με σειρά επιθέσεων, με την ανοχή, συγκάλυψη και βοήθεια που απολάμβανε από το εσωτερικό των κρατικών μηχανισμών, αλλά και με το κλείσιμο του ματιού απ’ τον καταρρέοντα αστικό πολιτικό κόσμο (για πολλούς ήταν «η τελευταία ευκαιρία της δημοκρατίας»!), ήθελε να επιβληθεί σ’ έναν αναβαθμισμένο, διακριτό ρόλο ενάντια στο κίνημα. Κάτω από την πίεσή του, όμως, αυτό το σχέδιο απέτυχε – και, μετά από μια μακρά περίοδο αστυνομικής, δικαστικής και πολιτικής ασυλίας, η κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου υποχρεώθηκε να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία της. Μετά από πολλά εμπόδια στη δίκη (με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αξιοθρήνητη στάση των χρυσαυγιτών και η κοινωνική απομόνωσή τους, έχει οδηγήσει σήμερα τη ΧΑ σε διάλυση. Στη δίκη της (7/10/20), σε όλη την Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές θα πλημμυρίσουν τους δρόμους με δυναμικές διαδηλώσεις, πανηγυρίζοντας την καταδίκη της ηγεσίας της. Στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν πάνω από 50.000 νέοι και εργαζόμενοι, με τις δυνάμεις καταστολής να απαντάνε με αύρες και χημικά αμέσως μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

Κανένας εφησυχασμός! Όσο παραμένουν οι αιτίες, η κρίση και σήψη του καπιταλιστικού συστήματος, τόσο παραμένει ζωντανός ο φασιστικός κίνδυνος. Σήμερα, το «έργο» της ΧΑ και του φασισμού έχει αναλάβει απροκάλυπτα η ούλτρα νεοφιλελεύθερη και αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ (μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα), αλλά και τα ΜΜΕξαπάτησης, υιοθετώντας την κατάπτυστη πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου. Περιμένουν την κατάλληλη συγκυρία για να αποφυλακίσουν την ηγεσία της ΧΑ. Ήδη έχουν αποφυλακίσει 3 στελέχη (Αρβανίτης, Παπαβασιλείου, Τσακανίκας) σε λιγότερο από 1 χρόνο από την καταδίκη τους.

Ο μνημονιακός φασισμός θρέφει διαρκώς τον χρυσαυγίτικο, γι’ αυτό και αποτελεί τον κυριότερο εχθρό των εργαζομένων και της νεολαίας. Δίνουν όποιο στήριγμα μπορούν χθες σε Κασιδιάρηδες σήμερα σε Βελόπουλους. Προσφέρουν στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μόνο Μνημόνια, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης με εξοντωτικές αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές. Εκμεταλλεύονται την πανδημία του κορονοϊού εξαπολύοντας μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια σε εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας, μαζί με τις κραυγές και το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλείας, των υπέρογκων εξοπλισμών, του πολεμοκάπηλου τυχοδιωκτισμού. Καταργούν το άσυλο και ιδρύουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ψηφίζουν χουντονομοσχέδια που περιορίζουν και καταργούν το δικαίωμα στη διαδήλωση, απαγορεύοντας μάλιστα διαδηλώσεις με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης. Επιχειρούν να απαγορέψουν ουσιαστικά την απεργία για το συνδικαλισμό. Επιτρέπουν στις φασιστοσυμμορίες των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ να αλωνίζουν και να χτυπάνε ατιμώρητοι αγωνιστές, μετανάστες και κάθε αδύναμο,. Αυτό το κράτος έκτακτης ανάγκης, που μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά σε ένα αστυνομικό κράτος, μια χούντα με κοινοβουλευτικό(;) μανδύα είναι ο νο1 εχθρός για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σήμερα!

Ο Π. Φύσσας θα μας δείχνει για πάντα τον δρόμο! Το εργατικό κίνημα οφείλει να ξεσηκωθεί και να μην αφήσει κανένα χώρο στους φασίστες. Μέσα από ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο,  για την μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος, όπως στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή (Νέα Σμύρνη κ.ά.) που επέβαλλαν μια ήττα στην κυβέρνηση. Να αντισταθούμε στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το Δόγμα Νόμος και Τάξη, για να ξεφορτωθούμε τις μνημονιακές κυβερνήσεις και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκτρέφουν αυτά και τους φασίστες!

Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας της ΝΔ και το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης!

Όχι «χάδια» και αποφυλακίσεις στους χρυσαυγίτες δολοφόνους!

Στον δρόμο να σπάσουμε τις χουντικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων, την κρατική τρομοκρατία. Να αφοπλιστεί η αστυνομία – Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ.

Λεφτά για κοινωνικές ανάγκες, υγεία, παιδεία – Όχι για εξοπλισμούς, καταστολή, κεφάλαιο.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ