ΠΕΝΕΝ: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης

Σε θανάσιμο κίνδυνο οι εισφορές και ο εργασιακός μόχθος των εργαζομένων

Κατατέθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο από τον Υπουργό Εργασίας το αντιδραστικό – αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για την «ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης».

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό εισάγεται άμεσα για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων ενώ η ψήφισή του στην ολομέλεια του σώματος προβλέπεται να γίνει μετά τις θερινές διακοπές της Βουλής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στον αντιλαϊκό δρόμο που πορεύεται δεν κάνει καμιά ανάπαυλα στην επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Έτσι αμέσως μετά την ψήφιση του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου, τώρα σειρά παίρνει το χτύπημα της Κοινωνικής  Ασφάλισης με πρώτο βήμα την Επικουρική.

Με το νομοσχέδιο αυτό η επικουρική ασφάλιση παραδίδεται στα ιδιωτικά – επιχειρηματικά συμφέροντα και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων θα τζογάρονται στις χρηματαγορές, γεγονός που οδηγεί σε τεράστιο κίνδυνο τον μόχθο μιας ζωής των εργαζομένων και από την άλλη καταργεί ντε φάκτο και ντε γιούρε το κοινωνικό – δημόσιο χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης.

Η επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει μέσα στο καλοκαίρι το αντιασφαλιστικό της νομοθέτημα τρέφει την αυταπάτη ότι έτσι θα ξεμπερδέψει από την μαζική και οργανωμένη αντίσταση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.

Προφανώς είναι βαθειά νυχτωμένη εάν έχει τέτοιες ψευδαισθήσεις.

Το αγωνιστικό και μαχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα θα οργανώσει την δυναμική του παρέμβαση, κινητοποιώντας τους εργαζόμενους έτσι ώστε να εμποδίσει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης να βάλει ταφόπλακα στην δημόσια κοινωνική και επικουρική ασφάλιση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ