Εξοντωτικές ποινές σε 11 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές από την ελληνική αστική δικαιοσύνη

Ένα ακόμα βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής είναι η καταδίκη, τη Δευτέρα 19/7, 11 αγωνιστών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν σε εξοντωτικές ποινές για «τρομοκρατία». Η συνολική φυλάκιση που επιβλήθηκε είναι 537 χρόνια! Αυτή ήταν η απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό, για τις κατηγορίες σε βάρος των 11 αγωνιστών της «ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικών πράξεων, νόθευσης και πλαστογραφίας εγγράφου, αντίστασης κατά της αρχής» κ.ά.

Από την 1η μέρα της δίκης, οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές γεύτηκαν για άλλη μια φορά τη «δημοκρατία» του ελληνικού αστικού κράτους. Τους απαγορεύτηκε να έχουν μαζί τους έγγραφα που αφορούσαν τη δίκη, ακόμα και στυλό, αλλά και πανό που είχαν ετοιμάσει για να προβάλλουν το δίκιο και τις ιδέες τους. Τη 2η μέρα, μέσα στον καύσωνα, κρατήθηκαν κλεισμένοι για ώρες στην κλούβα, δεχόμενοι βρισιές και επιθέσεις από τους αστυνομικούς που τους φρουρούσαν. Την 3η μέρα, όταν σε διακοπή της δίκης προσπάθησαν να μιλήσουν με τους δικηγόρους και τις οικογένειές τους, οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν ξανά, με βρισιές και χτυπήματα, με αποτέλεσμα ένας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η αντίδραση της έδρας ήταν να κάνει διακοπή επειδή οι κατηγορούμενοι, μετά την επίθεση, είχαν σκισμένες μάσκες (!), απαντώντας κυνικά ότι δεν την ενδιαφέρει η αστυνομική επίθεση και ότι οι κρατούμενοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές που έρχονται στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν ένα στυγνό καθεστώς, βασανιστήρια και κάθε λογής κινδύνους στην Τουρκία, ενώ ο αγώνας τους στη χώρα μας συνεχίζεται με τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τις οργανώσεις και δυνάμεις του κινήματος. Οι περισσότεροι από τους 11 καταδικασμένους είχαν αθωωθεί το 2019 για την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Η αντιστροφή εκείνης της απόφασης υπογραμμίζει τη σημερινή σκλήρυνση των μηχανισμών καταστολής, του νέου καθεστώτος – Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που οικοδομεί διαρκώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη και είναι στρατηγική επιλογή του ελληνικού καπιταλισμού. 537 χρόνια σε 11 αγωνιστές, αλλά ποινές «χάδι» στους εγκληματίες συμμορίτες της ΧΑ – και ατιμωρησία για όλη την ασυδοσία και τα εγκλήματα της ελίτ.

Ο αντιδραστικός, επικίνδυνος ανταγωνισμός των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία γίνεται αγαστή συνεργασία όταν πρόκειται να χτυπήσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές τους. Εκεί ο Μητσοτάκης βαδίζει χέρι-χέρι με τον Ερντογάν. Στην καταδρομική επιχείρηση σύλληψης των αγωνιστών, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές ενεργούσαν κατ’ απαίτηση της τουρκικής πλευράς.

Μόνο η αγωνιστική, διεθνιστική κινητοποίηση του εργατικού κινήματος και των λαών, κι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, μπορεί να σταματήσει αυτές τις επικίνδυνες δυνάμεις. Να υπερασπίσει τις δημοκρατικές ελευθερίες, να φράξει τον δρόμο στην απειλή των ανταγωνισμών, των εξοπλισμών, των νέων πολέμων. Μετά την πρωτόδικη καταδίκη των 11, εργαζόμενοι και νεολαία, κάθε οργάνωση του εργατικού κινήματος πρέπει να κινητοποιηθούμε για την έμπρακτη υπεράσπισή τους, για να καταπέσουν οι χαλκευμένες κατηγορίες και να αναιρεθεί αυτή η προκλητική απόφαση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ