Eισβολή της αστυνομίας σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού για να συλλάβει εργαζόμενη

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Εισβολή της αστυνομίας σε ΜΕΘ για να συλλάβει εργαζόμενη

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Για ακόμα μια φορά η ακραία αντεργατική κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στους υγειονομικούς που επί 1,5 χρόνο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας. Την Τρίτη 6/7 αστυνομικοί εισέβαλλαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να συλλάβουν μια εργαζόμενη. Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από μια πολίτη η οποία ζήταγε κάποια έγγραφα από το νοσοκομείο. Όταν η συνάδελφος, που εργάζεται στην γραμματεία της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού της εξήγησε ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να δώσει έγγραφα και ότι δεν είχε στην κατοχή της τα συγκεκριμένα, η πολίτης κάλεσε την αστυνομία ώστε να καταθέσει μήνυση(!) Οι πρώτοι αστυνομικοί που έσπευσαν στο χώρο κάλεσαν μέχρι και  ενισχύσεις (!) και τελικά 8 πάνοπλοι αστυνομικοί «μπούκαραν» σε απαγορευμένο και αποστειρωμένο χώρο της ΜΕΘ του νοσοκομείου, πέρασαν χειροπέδες στη συνάδελφο και την προσήγαγαν βίαια στο ΑΤ Συντάγματος. Μάλιστα, παρόλο, που η μήνυση εν τέλει αποσύρθηκε, οι αστυνομικοί κρατούσαν τη συνάδελφο στο τμήμα επί 5 ώρες και αναγκάστηκαν να την αφήσουν ελεύθερη μετά από παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της ΠΟΕΔΗΝ.

Κύρια υπεύθυνη για τέτοιες εικόνες αίσχους είναι η ίδια η κυβέρνηση που έχει καλλιεργήσει ένα κλίμα βίας και κρατικής  τρομοκρατίας. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχει βάλει στο στόχαστρο υγειονομικούς, εργαζόμενους και νέους που αντιστέκονται στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της και στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Κάθε κινητοποίηση καταστάλθηκε βίαια με ΜΑΤ, ξύλο και πρόστιμα, δεκάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βρέθηκαν αντιμέτωποι με διώξεις και ΕΔΕ λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, ενώ εν μέσω πανδημίας είχαν το θράσος να πετσοκόψουν τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη Δημόσια Υγεία σχεδόν κατά 600 εκ. ευρώ. Το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη που ψήφισε η αναίσχυντη κυβέρνηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και σίγουρα τέτοιες εικόνες καταστολής και τρομοκρατίας μέσα στους εργασιακούς χώρους θα πολλαπλασιαστούν και θα οξυνθούν.

Δεν μας τρομοκρατούν – Μας εξοργίζουν

Οι υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε άμεση ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, ΜΕΘ και πραγματικά μέτρα προστασίας. Μέσα από τα σωματεία μας και με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά να βάλουμε φρένο στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη και στη νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης. Μόνο έτσι θα εκλείψουν τέτοια ανεκδιήγητα περιστατικά-απότοκα όλης αυτής της περιόδου που βρίθει από ακραία αστυνομική καταστολή και τρομοκρατία. Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες να επιβάλλουμε πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!

 –

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Υγεία