Γιάννενα: Απάντηση στις συκοφαντίες ΕΣΕ και Αγ. Κινήσεων (ΚΚΕ-μλ)

Τώρα που «γυρίζει», εμφανίστηκαν και οι ΕΣΕ και ΚΚΕ-μλ να επιτεθούν με λάσπες και συκοφαντίες στην ΟΚΔΕ, με ευκαιρία την επίθεση που άνοιξε εναντίον μας στα Γιάννενα η νΚΑ/ΝΑΡ τις προηγούμενες μέρες. Είναι πράγματι εντυπωσιακό, σύσσωμος αυτός ο «χώρος» να κόπτεται να υπερασπιστεί «αγωνιστές» που βιντεοσκοπούσαν την εκδήλωση και τα μέλη της οργάνωσής μας και που έχουν -σύμφωνα με τα ίδια τα λεγόμενά τους- απευθυνθεί σε όργανα του αστικού κράτους (αστυνομία, εισαγγελείς, ιδιωτική εταιρεία security του παν/μίου) για τις «καταγγελίες» τους.

Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από το αλαλούμ «ανακοινώσεων» τους, είναι πως απαγορεύεται αποκλειστικά και συγκεκριμένα στην ΟΚΔΕ να προστατεύει τις πολιτικές της διαδικασίες απέναντι σε επιτήδειους, σταλινικούς ή το ίδιο το αστικό κράτος. Φαίνεται πως έχουν απολέσει βασικές αρχές του εργατικού κινήματος και ο βασικός τους εχθρός δεν είναι «πρώτα και πάντα το αστικό κράτος», όπως αναμασάνε, αλλά η ΟΚΔΕ και η ενίσχυση που έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Να μας συγχωράει η χάρη τους, αλλά δεν θα τους δώσουμε την ικανοποίηση να υπαγορεύουν αυτοί ότι οι εκδηλώσεις μας, ή πολύ περισσότερο η οργάνωσή μας, θα είναι ξέφραγο αμπέλι σε κάθε επίθεση, βρωμιά ή προβοκάτσια.

Το ενδιαφέρον για την συνδικαλιστική οργάνωση(;) της ΕΣΕ είναι ότι ξεχνάει να αναφέρει τα πρόσφατα καμώματά της, όπου «εξουσιαστικά» (μα, είναι δυνατόν;) και τραμπούκικα επιτέθηκαν σε εργαζόμενο διανομέα (μέλος της ΟΚΔΕ και της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων) εν ώρα εργασίας (δες εδώ).  Να φανταστούμε ότι τέτοιες πρακτικές, που καταπατούν κάθε αρχή εργατικής δημοκρατίας, προσβάλλοντας και απειλώντας με βία όποιον έχει διαφορετικό σχέδιο πάλης μέσα στο εργατικό κίνημα, πρέπει και αυτές να γίνουν ανεκτές από την ΟΚΔΕ και τα μέλη της; Ας συνέλθουν λίγο…

Μάλιστα, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα τη λάσπη, κάνοντας λόγο για «πατρονάρισμα αγώνων» με σκοπό τον έλεγχό τους και την «τροφοδότηση ενός σκληρού γραφειοκρατικού μηχανισμού», ενώ δεν διστάζουν να μιλήσουν για «προσκόλληση των μελών στις εντολές της ιεραρχίας». Τους προκαλούμε να επιδείξουν κι αυτοί συλλογικούς και νικηφόρους αγώνες, που έχουν συνεισφέρει στην ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κινήματος στα Γιάννενα, όπως αυτούς που έχει δώσει η οργάνωσή μας και τόσο πολύ έχουν ενοχλήσει αυτούς τους «συναγωνιστές». Είναι προφανές πως δεν έχουν να παραθέσουν το παραμικρό δείγμα εργατικού αγώνα και κινητοποίησης στην πόλη των Ιωαννίνων, και αντιθέτως, αρκούνται σε «επετειακές μοτοπορείες», χωρίς να μιλήσουμε για το συνονθύλευμα της (α)πολιτικής τους.  Όσο για τα περί «γραφειοκρατίας», κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και συγχέουν τους αναρχο-πατέρες και τις δικές τους καρικατούρες σωματείων με την εργατική δημοκρατία που πρέπει να διέπει το εσωτερικό των επαναστατικών οργανώσεων και των δομών του κινήματος.

Τέλος, για την «ανακοίνωση» των Αγ. Κινήσεων (παράταξη του ΚΚΕ-μλ), μπορούμε μόνο να σηκώσουμε τους ώμους. Ξεχνάνε ότι π.χ. στο νεολαιίστικο κίνημα βρεθήκαμε σε κοινές προσπάθειες, όπου ήμασταν ο σχεδόν αποκλειστικός συνομιλητής τους, δεν είχαν τότε ανακαλύψει τα «τέρατα» της ΟΚΔΕ; Η διαστροφή της πραγματικότητας, των ανακοινώσεών μας, τα ψέματα έχουν μπει στον ανεμιστήρα, όταν φαντασιώνονται ότι «παραδεχόμαστε ξυλοδαρμό» κ.λπ. Ξέρουν να διαβάζουν ή έχουν τυφλωθεί από το μένος τους; Ας αφήσουν τις γενικολογίες αφ’ υψηλού, ας μας πουν αν οι ίδιοι θα δέχονταν βιντεοσκόπηση εκδήλωσής τους από «αλεξιπτωτιστές».  Φυσικά, δεν ξεχνάμε το παρελθόν αυτής της στάσης, με το σοβαρότατο θέμα που είχαν δημιουργήσει (και εκκρεμεί) με τις συκοφαντίες σε βάρος της ΟΚΔΕ, για δήθεν «επιθέσεις» προς το ΚΚΕ-μλ στην πλ. Συντάγματος στο κίνημα των Αγανακτισμένων το 2011.

Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, με το συνδυασμό της κρίσης του συστήματος και της κρίσης του εργατικού κινήματος, γεννάει πολλά νοσηρά και επικίνδυνα φαινόμενα. Η αναζήτηση «δικαίωσης» και λόγου ύπαρξης στην ανακάλυψη φανταστικών γεγονότων, εχθρών κ.λπ. είναι γνωστή από την κληρονομιά του σταλινισμού: απόλυτα αδιέξοδη ή και καταστροφική, κερκόπορτα για την επέμβαση και «διαιτησία» του αστικού κράτους. Όσοι δεν επενδύουν τις δυνάμεις τους στον εξοπλισμό του εργατικού κινήματος με την κατάλληλη πολιτική απέναντι στις βάρβαρες αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, επιδίδονται σε ακατάσχετη λασπολογία και βρίσκουν λόγο ύπαρξης στη διαρκή ενασχόλησή τους με το να χτυπούν την ΟΚΔΕ. Μόνο θλίψη και ντροπή αξίζει αυτή η κατάντια όσων αναπαράγουν αυτές τις συκοφαντίες, τις οποίες φυσικά και τους επιστρέφουμε.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ