Γιάννενα: Απάντηση στις λασπολογίες της παράταξης του ΜΛ-ΚΚΕ, φοιτητική πορεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ (ΜΛ-ΚΚΕ)

 

Η παράταξη Πορεία (Μ-Λ ΚΚΕ) ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας που ξεκίνησε το ΝΑΡ-νΚΑ Ιωαννίνων, καταγγέλλει με έναν οχετό ψεμάτων και διαστρεβλώσεων την ΟΚΔΕ για τα γεγονότα που εξελίχτηκαν στην εκδήλωση για το παλαιστινιακό ζήτημα, στις 24/4. Φαίνεται πως για αυτήν την παράταξη που ουδεμία σχέση έχει με τους αγώνες που έχει δώσει το φοιτητικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα, ακολουθώντας πολιτική πλήρως σεχταριστική και μακριά από κάθε λογική ενότητας, βρήκε μια σημαντική ευκαιρία να «αντιπαρατεθεί» με την οργάνωση μας και τις «πρακτικές» της.
Δεν σηκώνει συζήτηση για το πώς αποφάσισαν να πάρουν θέση για όλα αυτά τα γεγονότα: ακολουθώντας το σταλινικό τους ένστικτο, αφού ουδεμία γνώση δεν έχουν για όλα όσα με τέτοια σιγουριά υποστηρίζουν. Και φυσικά ακόμα κι αν είναι γνώστες όπως λένε «πολλών τέτοιων περιστατικών», φαίνεται να ξεχνούν την βιντεοσκόπηση στην εκδήλωσή μας και τις «καταγγελίες» της «κυρίας» στην Ασφάλεια του Πανεπιστημίου. Κάτι άλλο που τους συμφέρει να ξεχνάνε την στιγμή της «μεγάλης ευκαιρίας» να λασπολογήσουν την ΟΚΔΕ, είναι η υπεράσπιση που έχουν δεχτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους από την ΣΣΠ τα μέλη της Πορείας. Αναφερόμαστε στις καταγγελίες και την καταδίκη της βίας που δέχτηκαν από μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ και την προσπάθεια να τους αρπάξουν μια έδρα από την ίδια παράταξη στις εκλογές του Ιστορικού/Αρχαιολογικού. Και αυτό γιατί η ΟΚΔΕ και η ΣΣΠ δεν θυμούνται τις αρχές της εργατικής δημοκρατίας «όποτε λάχει», αλλά αυτές οι αρχές καθορίζουν την στάση μας διαχρονικά μέσα στο κίνημα.
Η γελοιότητα φτάνει στο μεγαλείο της όταν χαρακτηρίζουν «τραμπουκισμό» την απάντηση που έλαβαν από τους συλληφθέντες της 17ης Νοέμβρη στα Γιάννενα, απέναντι στην δημόσια τοποθέτηση μέλους της Πορείας σε Γενική Συνέλευση ότι «φταίνε που τις φάγανε, γιατί προκάλεσαν την αστυνομία»!!! Η πολιτική αντιπαράθεση σε ζητήματα υπεράσπισης των αγωνιστών σε θέματα καταστολής από το αστικό κράτος, φαίνεται να φοβίζουν την Πορεία και τα μέλη της. Μάλλον γιατί θα φανεί η πολιτική τους γύμνια και υποχώρηση στην ολοένα και σκληρότερη αυταρχοποίηση του σημερινού καθεστώτος.
Όλα αυτά δείχνουν πεντακάθαρα την δεξιά στροφή και σήψη αυτών των οργανώσεων, την παρακμή τους στο να επιλέγουν ώς κύριο αντίπαλο άλλες αριστερές οργανώσεις αντί για την κυβέρνηση, τους μηχανισμούς καταστολής και την αστική τάξη. Όλο το προηγούμενο διάστημα το ΜΛ-ΚΚΕ δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική προσπάθεια για να αντιπαρατεθεί με τις επιθέσεις της κυβέρνησης, τα αντεκπαιδευτικά και αντεργατικά νομοσχέδια, και την γιγάντωση του κράτους έκτακτης ανάγκης που οικοδομείται. Ειλικρινά δεν θυμόμαστε το ΜΛ-ΚΚΕ στα Γιάννενα με τόση αποφασιστικότητα, όση προσπαθεί να χτυπήσει την ΟΚΔΕ, να δίνει αγώνες. Μόνο θλίψη και ντροπή αξίζει αυτή η κατάντια όσων συνεχίζουν αυτές τις συκοφαντίες, τις οποίες φυσικά και τους τις επιστρέφουμε