Γιάννενα: συνέχεια στο μπαράζ αθλιότητας από ΝΑΡ-νΚΑ ενάντια στην ΟΚΔΕ  

Αναγκαστικά, δυστυχώς, επανερχόμαστε στις αθλιότητες ενάντια στην ΟΚΔΕ από ΝΑΡ-νΚΑ στα Γιάννενα, με νέο κατάπτυστο «κείμενό» τους, που κυκλοφορούν αυτή τη φορά στα “social media”. Όπως έχει γίνει της μόδας, κάνουν έναν δήθεν «αντιαυταρχικό» θόρυβο, μιλάνε για “face control” και άλλα αστεία κ.λπ. Νομίζουν ότι έτσι θα καλύψουν τα αίσχη και την έκθεσή τους. Αλλά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

– «Συντρόφισσά» τους βιντεοσκοπούσε πολιτική εκδήλωση και αγωνιστές της ΟΚΔΕ, αρνούμενη να σταματήσει όταν της ζητήθηκε. Πως χαρακτηρίζει κανείς αυτή την ενέργεια; Γι’ αυτό την εξαφανίζουν ταχυδακτυλουργικά από τα «κείμενά» τους, προδίδοντας ουσιαστικά την ενοχή τους.

– Χρειαζόταν πανκινητοποίηση 20 μελών τους, για να «ζητήσουν ένα κινητό»; Εντάξει, τα νταηλίκια του τύπου «Είμαστε 20πλάσιοι και άμα θέλουμε σας σπάμε στο ξύλο», ας τα παπαγαλίζουν όσο θέλουν, όπως και έκαναν σ’ αυτή την «επίσκεψή» τουςδεν έχουμε υψηλότερες απαιτήσεις: αυτή είναι η πολιτική ηθική και εκπαίδευσή τους; Όσο για το κινητό (που φαίνεται αποτελεί πλέον κρυφό αντικείμενο του πόθου κάθε ναρίτη στα Γιάννενα), τους ξαναλέμε ότι το αναζητούμε πρώτοι εμείς: Γιατί μας ενδιαφέρει τι έχει βιντεοσκοπήσει από τους αγωνιστές της ΟΚΔΕ η «συντρόφισσα» του ΝΑΡ-νΚΑ. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένα συντριπτικό πλήγμα για το ποιόν αυτών των ατόμων και των ενεργειών τους, μήπως και κάποια στιγμή ησυχάσουν οι αγωνιστές από τέτοιες παλαβομάρες.

– Αν και οι σχέσεις της ΟΚΔΕ και του ΝΑΡ (με πάρα πολλές προσπάθειες και από την πλευρά της οργάνωσής μας) ήταν καλές και πάντα με πολιτικό περιεχόμενο, δεν επεδίωξαν καμία επικοινωνία ή εξηγήσεις για τα όσα φαντάζονται ότι έγιναν. Απλά προχώρησαν στην αρχική εμπρηστική ανακοίνωσή τους, ανακατεύοντας κάθε «σχετικό» και άσχετο τηλέφωνο δεξιά κι αριστερά. Πράγμα που δείχνει τουλάχιστον έλλειψη ηρεμίας και καλής πίστης, αν όχι εξαρχής πρόθεση να δημιουργήσουν «θέμα».

– Αποσιωπούν συνειδητά ότι αυτά τα «περιπλανώμενα» μέλη τους έχουν απευθυνθεί -με ό,τι ευφάνταστο, αρρωστημένο ή επικίνδυνο μπορεί να έχουν στο μυαλό τους- στο τμήμα Ασφάλειας του Πανεπιστημίου, που θυμίζουμε ότι είναι εργολαβία ιδιωτικής εταιρίας security. Ενώ στο τελευταίο «κείμενό» τους, προχωράνε και σε μια πρωτοφανή υπόδειξη ότι οι λεγόμενοι τραμπούκοι είναι «πέντε μέλη» της ΟΚΔΕ στα Γιάννενα, από τους οποίους «2 εργαζόμενοι». Πως να χαρακτηρίσει κανείς τέτοιες αναφορές και πρακτικές; Έστω και μέσα στο νοσηρό μικρόκοσμό τους (όπου ίσως νομίζουν ότι κάθε ατομική ιδιοτροπία είναι «πολιτικό θέμα»), καταλαβαίνουν ότι τέτοιες ενέργειες φέρνουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς μέσα στα πανεπιστήμια, μέσα στην πολιτική ζωή, ενάντια στο κίνημα και την Αριστερά;

Τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς για «τραμπούκους» κ.λπ. τους επιστρέφουμε, ξέρουμε ότι τους αξίζουν, όπως είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Μόνο θλίψη και ντροπή τους αξίζει γι’ αυτή την κατάντια.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ