Τραμπουκισμοί, συκοφαντίες και αίσχη από ΝΑΡ-νΚΑ στα Γιάννενα (ανακοίνωση-καταγγελία της ΟΚΔΕ)

Την Δευτέρα 24/5, σε εκδήλωση-συζήτηση της ΟΚΔΕ για το Παλαιστινιακό Ζήτημα στα Γιάννενα, μέλος της οργάνωσης της νΚΑ της πόλης μαζί με μια «ακόλουθό» της, εισέβαλαν στον χώρο βιντεοσκοπώντας προκλητικά, με φανερή πρόθεση να δημιουργήσουν «θέμα» και να διαλύσουν την εκδήλωση. Όταν οι διοργανωτές τους ζήτησαν να σταματήσουν και να αποχωρήσουν, αντί να σεβαστούν την διαδικασία, επιτέθηκαν βρίζοντας, χτυπώντας και φτύνοντας – οπότε και φυσικά απομακρύνθηκαν. Απείλησαν ότι θα μας καταγγείλουν στο τμήμα ασφάλειας του πανεπιστημίου (εργολαβία ιδιωτικής εταιρίας security…), ενώ η μια δεν δίστασε να δηλώσει: «σας έχω τραβήξει βίντεο».

Η επαίσχυντη συμπεριφορά τους δεν σταμάτησε εκεί. Το μέλος της νΚΑ «επισκέφτηκε» συντρόφους στους χώρους εργασίας τους(!), απειλώντας με καταγγελίες στην αστυνομία και μηνύσεις. Ακόμα -και είναι τόσο θλιβερό όσο και ελεεινό- αναρτήθηκε κεντρικά στην ιστοσελίδα nka.gr μια «καταγγελία» με υπογραφή ΝΑΡ-νΚΑ Ιωαννίνων, γνήσιο αποκύημα φαντασίας και προϊόν της σταλινικής σχολής της πλαστογραφίας. Δεν ασχολούμαστε με τα «σουρεαλιστικά» και κωμικοτραγικά που γράφουν π.χ. ότι η οργάνωσή μας είναι «έτσι κι αλλιώς εχθρική σε κάθε τι κοινωνικό και αποκλεισμένη από την πραγματικότητα». Μένουμε στο ότι προσπαθούν να εμφανιστούν από θύτες θύματα. Έχουν μάλιστα το θράσος να μιλάνε για κάποιο κινητό που δήθεν «κλάπηκε». Τους ενημερώνουμε ότι το αναζητούμε κι εμείς αυτό το κινητό, πριν και πιο πολύ απ’ αυτούς. Για να δούμε τι βιντεοσκοπούσαν με τόσο ζήλο αυτές οι «κυρίες» σε μια πολιτική εκδήλωση μιας επαναστατικής οργάνωσης.

Σε μια περίοδο που η κρατική καταστολή οργιάζει και χτυπιούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα, μέλη της νΚΑ δείχνουν να επιδιώκουν επιστράτευση του κρατικού μηχανισμού για να δημιουργήσουν ποιος ξέρει τι «κατάσταση» φαντάζονται… Βιντεοσκοπήσεις, καταγγελίες σε ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι εντός του πανεπιστημίου αποτελούν επί της ουσίας εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, πριν κι απ’ την ίδια την κυβέρνηση. Είναι χρέος μας να αποκρούσουμε αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές, ακόμα και με αριστερή «προβιά».

Ίσως το ΝΑΡ-νΚΑ Ιωαννίνων και τα μέλη του να μην έδειχναν τόση ενέργεια στη διάλυση πολιτικών εκδηλώσεων άλλων οργανώσεων, σε ψέματα και συκοφαντίες, αν αφιέρωναν δυνάμεις ή αν μπορούσαν να πάρουν οι ίδιοι κάποια πολιτική πρωτοβουλία άξια λόγου. Ίσως γι’ αυτό η «καταγγελία» είναι το μοναδικό «πολιτικό» κείμενο που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους στα Γιάννενα τον τελευταίο μήνα. Η επίθεσή τους ενάντια στην ΟΚΔΕ έχει γίνει εμμονή. Το τελευταίο επεισόδιο είναι κλιμάκωση μιας σειράς τέτοιων κατάπτυστων, τραμπούκικων και συκοφαντικών επιθέσεων. Όπως με τη δημόσια κατηγορία-βρισιά που είχαν εξαπολύσει για τη βάναυση καταστολή των 23 αγωνιστών στην επέτειο του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα, ότι «πήγαιναν γυρεύοντας» και ότι η ΟΚΔΕ «τους έστειλε στο στόμα του λύκου».

Αυτές οι πρακτικές του ΝΑΡ-νΚΑ στα Γιάννενα, σταλινικές και απατεωνίστικες, δείχνουν μόνο το αδιέξοδο όπου βρίσκονται. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα και τις επαναστατικές παραδόσεις του, με την εργατική δημοκρατία. Και μόνο το χωρίς όρια χυδαίο λεξιλόγιο της «καταγγελίας τους, δείχνει πόσο τα έχουν χαμένα. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η ιδεολογία, η πολιτική και η πρακτική της ΟΚΔΕ και των αγωνιστών της είναι γνωστά σε όλους μέσα στο κίνημα, τουλάχιστον σε όσους δεν διακατέχονται από τυφλές και αρρωστημένες εμμονές. Αντίθετα, είναι επίσης γνωστά τα επανειλημμένα εκφυλιστικά φαινόμενα στο «χώρο» όπου κινούνται το ΝΑΡ και η νΚΑ και για τα οποία έχουν μια μεγάλη ευθύνη, ενώ τώρα φαίνεται να θέλουν να τα αναπαράγουν και οι ίδιοι. Μετά από τόσα επανειλημμένα περιστατικά στα Γιάννενα, αμφιβάλλουμε αν αυτοί οι άνθρωποι πλέον μπορούν να συνέλθουν και να σταματήσουν στον κατήφορο όπου κατρακυλάνε.

Οι χυδαιότητες του ΝΑΡ Ιωαννίνων πρέπει να απομονωθούν από κάθε εργαζόμενο, νέο, αγωνιστή.Φυσικά, οι ευθύνες είναι τεράστιες για την ηγεσία τους, όχι μόνο σε επίπεδο πόλης. Σε κάθε περίπτωση, λάθος πόρτα χτύπησαν. Η ΟΚΔΕ και οι αγωνιστές της ούτε κάμπτονται ούτε λερώνονται με τέτοιες βρωμιές. Όσοι συνεχίζουν σε αυτό τον δρόμο, νομίζοντας ότι κάτι θα «κερδίσουν», ας γνωρίζουν ότι είναι μόνο ο δρόμος του απόλυτου εκφυλισμού – και ότι η ΟΚΔΕ λυπάται βαθύτατα γι’ αυτό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ