Την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «προστατεύει τους εργαζομένους», η ανεργία θερίζει!

Την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «προστατεύει τους εργαζομένους», η ανεργία θερίζει!

Κάτω η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον μήνα Απρίλιο προκύπτουν τα εξής:

Οι άνεργοι ανήλθαν στα 1.099.013 άτομα και το ποσοστό αντιστοιχεί στο 22,88%.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανήλθαν σε 217.604 ανθρώπους μόνο, αριθμός που μειώθηκε κατά 38.763 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2021 που ήταν 256.367 ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι ανήλθαν στα 570.636 άτομα με το δεδομένο ότι για χιλιάδες εργαζόμενους που βρισκόταν σε αναστολή ισχύει για λίγο διάστημα ακόμα η «προστασία» από την απόλυση, η εικόνα αυτή μπορεί να γίνει πολύ πιο δραματική.

Μετά από έναν χρόνο εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, με χιλιάδες νεκρούς, αυταρχικές απαγορεύσεις, δυσβάσταχτα πρόστιμα, ακραία αστυνομική βία και καταστολή, η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η ανεργία, όπως αποδεικνύουν περίτρανα τα παραπάνω στοιχεία, έχει εκτοξευθεί και καθώς φαίνεται θα ανέβει κι άλλο το επόμενο διάστημα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η συμμορία Μητσοτάκη επιχειρεί ένα ακόμα σφοδρό χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων, με το αντεργατικό νομοσχέδιο που τσακίζει κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα (βλ. αναλυτικότερα: https://www.okde.gr/archives/13801) και που ανάμεσα στα άλλα αποχαλινώνει το δικαίωμα στον εργοδότη για απολύσεις αφού καταργεί μία σειρά προστατευτικών ρυθμίσεων και το κόστος των αποζημιώσεων.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχοί να ενωθούμε και να οργανωθούμε και να παλέψουμε για να διώξουμε την αντεργατική κυβέρνηση. Για να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων