Αγώνας σε κάθε γειτονιά. Σάββατο 10/4 Συγκέντρωση και πορεία στη Δάφνη

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντίσταση σε Φτώχεια – Αστυνομοκρατία

Σάββατο 10/4

11:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, πλατεία Υμηττού

12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ, πλατεία Καλογήρων/μετρό Δάφνης

– 

Ενώ η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, και μετά τις φιέστες  Μητσοτάκη στο χώρο του εργοστασίου της  ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, η αντιδημοκρατική αναδίπλωση συνεχίζεται. Οι μηχανισμοί του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και  ο νεοφιλελεύθερος συρφετός ασκούν εκδικητικές διώξεις στους συνδικαλιστές της ΠΥΡΚΑΛ που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 3/4 για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά 9 υπουργείων στο χώρο. Μια διαμαρτυρία που αγκαλιάστηκε από πλήθος κατοίκων της περιοχής καθώς είναι γνωστό ότι ο χώρος θα γίνει βορά στα χέρια των εργολάβων, ώστε να στεγαστούν κτήρια υπουργείων, και με τον συντελεστή δόμησης της περιοχής να ανεβαίνει. Ενώ ο χώρος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως πάρκο προς όφελος των κατοίκων, οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι θέλουν να εξαφανίσουν κάθε δημόσιο χώρο αναψυχής, αποκλείοντας κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου από τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα

Παράλληλα η κυβέρνηση προχωράει σε μια όλο και πιο εγκληματική διαχείριση, μη δίνοντας ούτε ευρώ παραπάνω για τη Δημόσια Υγεία και μη επιτάσσοντας άμεσα την Ιδιωτική. Έχει ανοίξει άρον- άρον το λιανεμπόριο και ετοιμάζεται να ανοίξει καιτα σχολεία, αδιαφορώντας πλήρως για τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά. Με την εξοργιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ και την «ατομική ευθύνη», ενοχοποιούν τους πάντες εκτός από τους «ά(χ)ριστους» εαυτούς τους. Ενισχύουν τρομακτικά το «ΕΣΥ της πανδημίας», όπως προκλητικά χαρακτήρισε ο Χρυσοχοΐδης την Αστυνομία: ασταμάτητη χρηματοδότηση, εξοπλισμός, προσλήψεις, αυθαιρεσία των ειδικών σωμάτων όπως ΔΡΑΣΗ. Κάνουν την πανδημία ευκαιρία για να περάσουν σειρά αντιδραστικών νομοσχεδίων (εργασιακά, εκπαίδευση, απαγόρευση διαδηλώσεων κ.ά.), με την αστυνομία να τρομοκρατεί εργαζόμενους και νεολαία, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, για να μην αντιδρούν. Οι μαρτυρίες των θυμάτων της αστυνομικής μανίας στην πορεία της Ν. Σμύρνης, που υπέστησαν απαγωγές και βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ (μέχρι και απόπειρα βιασμού), δείχνουν την εκδικητικότητα και κτηνωδία αυτών των «ταγμάτων εφόδου» της ΕΛΑΣ.

Η κυβέρνηση και οι πραιτοριανοί της, όμως, πήραν μια γερή απάντηση από σύσσωμο τον λαό στη Ν. Σμύρνη, όπως και σε πολλές γειτονιές και πόλεις σε όλη τη χώρα. Ειδικά στη Ν. Σμύρνη στις 9/3, η διαδήλωση ήταν τεράστια, με κόσμο όλων των ηλικιών, αλλά και μαχητική, χωρίς ο κόσμος να φοβάται τους μηχανισμούς καταστολής. Αντίστοιχη απάντηση δόθηκε στη Θεσσαλονική, με μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ στη φοιτητική κατάληψη στο ΑΠΘ. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσουμε τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων, των διαδηλώσεων!

Είναι επείγον να αντισταθούμε μαζικά στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σχεδόν 2 χρόνια στην εξουσία, αποδεικνύεται όλο και πιο καταστροφική για τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το «ακορντεόν» των λόκνταουν έχει εξαρθρώσει την οικονομία. Μας έχει εξουθενώσει οικονομικά, κοινωνικά και ανθρώπινα – και ενώ δεν μπορούμε ν’ αναπνεύσουμε, τρέμουμε από πάνω και τα εξοντωτικά πρόστιμα των νταήδων της ΕΛΑΣ. Η κρίση, τα λουκέτα, η ανεργία και μια νέα χρεωκοπία φουντώνουν καθημερινά, επαναφέροντας τον εφιάλτη των Μνημονίων. Έχει εξαπολυθεί λαίλαπα αντεργατικών μέτρων: απολύσεις, αναστολές, μισθοί και βοηθήματα πείνας, αντιαπεργιακά, αντισυνδικαλιστικά και αντιασφαλιστικά μέτρα.

Στον δρόμο που έδειξαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις, να χτίσουμε κέντρα αγώνα σε κάθε γειτονιά. Ενάντια στην καταστολή, τις χουντοαπαγορεύσεις, την αστυνομοκρατία, τη διαρκή εξαθλίωση και φτώχεια μας. Μόνη διέξοδος είναι η δική μας αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις και επιτροπές, με μαχητικές διαδηλώσεις στον δρόμο, με την ανάπτυξη όλων των αγώνων μας. Να αντισταθούμε στο μαύρο, αστυνομικό καθεστώς που προσπαθούν να επιβάλλουν. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχοί να οργανωθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση. Για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία των μπάτσων στις γειτονιές μας. Για να διώξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο!

 –

-Καμία δίωξη συνδικαλιστή και αγωνιστή

-Κάτω τα χέρια απ’ τις ελευθερίες μας

-Λεφτά για Υγεία – Παιδεία, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς – Καταστολή

-Αξιοποίηση των δημόσιων χώρων προς όφελος των κατοίκων

 –

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

email: [email protected]