Να μην περάσει η εκδικητική απόλυση του Κ. Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Ο Κώστας Καταραχιάς είναι επικουρικός ιατρός και συνδικαλιστής ο οποίος εργάζεται στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, στα τέλη Δεκέμβρη του 2020, στη ΜΕΘ του Σωτηρία χωρίς αυτό να δικαιολογείται από την ειδικότητά του.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο δεν ανανεώνουν επιλεκτικά την σύμβασή του, παρά την ρύθμιση η οποία παρατείνει την θητεία του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021. Αυτό σημαίνει ότι ο συνάδελφος θα απολυθεί και θα οδηγηθεί στην ανεργία όταν λήξει η σύμβασή του τέλη Μάρτη.

Είναι προφανές ότι η απόλυση αυτή γίνεται εκδικητικά και για συνδικαλιστικούς λόγους λόγω της αγωνιστικής στάσης του σωματείου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της καταγγελίας του συγκεκριμένου σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό.

Το πρωί της Πέμπτης 18/3 πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Η στοχοποίηση του συναδέλφου και η εκδικητική απόλυση δεν πρέπει να περάσουν. Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του εργαζόμενου.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων