Βάναυση καταστολή της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα – Ο αγώνας συνεχίζεται!

Μέρες χούντας έζησε ξανά το κέντρο της Αθήνας. Ορδές ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ασφαλιτών, με κλούβες και μηχανές, είχαν κάνει μαζική κατάληψη σε όλους τους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, ώστε να αποτρέψουν τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, που η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Ο χώρος ήταν κυριολεκτικά απροσπέλαστος, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει το μετρό του Πανεπιστημίου. Ουσιαστικά, κυβέρνηση και ΕΛΑΣ απαγόρεψαν την κινητοποίηση, επιστρατεύοντας τους πραιτοριανούς τους, χωρίς να μπουν στον κόπο να εκδώσουν κάποια αστυνομική διαταγή ή να επικαλεστούν κάποιο από τα χουντονομοθετήματά τους.

Λίγο μετά την προγραμματισμένη ώρα της συγκέντρωσης, με εκτεταμένη χρήση χημικών και ξύλο, διέλυσαν όσους προσπάθησαν να διαδηλώσουν, προχωρώντας σε προσαγωγές.

Πριν την πορεία, ενώ οι αγωνιστές της ΟΚΔΕ προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο, έγινε προσαγωγή συντρόφου και στελέχους (αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα), ενώ κατασχέθηκε υλικό της οργάνωσης.

Στη Θεσσαλονίκη, η αντίστοιχη πορεία αλληλεγγύης έγινε κανονικά.

Η καταστολή δεν θα κάμψει τους αγωνιστές. Ο αγώνας συνεχίζεται! Για να μην επιτρέψουμε να δολοφονηθεί ο Δ. Κουφοντίνας από το μένος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των μηχανισμών καταστολής. Για να σπάσουμε το μαύρο αστυνομικό κράτος. Το Σάββατο 20/2, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, συμμετέχουμε στη νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα.

19.2.2021

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ