Η ΕΛ.ΑΣ. καταδιώκει συνδικαλιστές

Η ΕΛΑΣ καταδιώκει συνδικαλιστές – Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης θεριεύει

Με το πλήρες ξεγύμνωμα της αποτυχίας της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, αρχίζει να ξεδιπλώνεται στην πράξη το ζοφερό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που προετοίμαζε τόσο καιρό με μια σειρά νομοσχεδίων. Συγκεκριμένα, με αφορμή τις μεγάλες φοιτητικές πορείες  της Πέμπτης 28/1, σχηματίστηκε δικογραφία από την ΕΛΑΣ ενάντια στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο,  η οποία αφορά κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30/9(!). Η δικογραφία της ΕΛΑΣ πατάει πάνω στον νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κατηγορώντας τον πρόεδρο  της ΠΟΕΔΗΝ για απείθεια.Επίσης η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τηλεφώνημα από εκπρόσωπο της ΓΑΔΑ, ο οποίος ζητούσε διευκρινήσεις για το αν θα συμμετείχε η ΠΕΝΕΝ στις κινητοποιήσεις της 28/1. Την ίδια στιγμή σχηματίζει δικογραφία η ΕΛ.ΑΣ.  και  για την πορεία της 28/01. Πρόκειται για ξεκάθαρη αναβίωση του συνδικαλιστικού της ασφάλειας, το οποίο, από την εποχή του δικτάτορα Μεταξά, παρακολουθούσε την δράση συνδικαλιστικών φορέων και μεμονωμένων συνδικαλιστών.

            Όλα αυτά έρχονται να επισφραγίσουν τα μέτρα- λαιμητόμος για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που πέρασε ή θέλει να περάσει η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση και πατώντας επί πτωμάτων. Κυριολεκτικά, την ώρα που τα χέρια της είναι βαμμένα με το αίμα 6000 νεκρών από τον κορονοϊό συνεχίζει να χτυπάει με λύσσα τους εργαζόμενους με νόμους- εκτρώματα που θεσμοθετούν την απλήρωτη εργασία και καταργούν την κυριακάτικη αργία εκτοξεύοντας έναν οχετό ψεμάτων περί «προστασίας της ανθρώπινης ζωής» και «εθνικής προσπάθειας». Και όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προσπαθούν να οργανωθούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της Νέας Δημοκρατίας απαντούν με νόμους που φακελώνουν τα σωματεία και τους συνδικαλιστές και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Οι εργαζόμενοι αφήνονται στο έλεος της πανδημίας και των αφεντικών, με την ανασφάλεια της αναστολής σύμβασης εργασίας και την διάλυση κάθε έννοιας προσωπικού χώρου και χρόνου με την τηλεργασία, ενώ η κυβέρνηση, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και τις διακοπές στο Ντουμπάι, τους κουνά το δάχτυλο με τα ιδεολογήματα της «ατομικής ευθύνης» και της κοινής προσπάθειας. Πλέον η κυβέρνηση σχηματίζει δικογραφίες ενάντια σε αυτούς που μέχρι πρότινος έβγαινε στα μπαλκόνια για να τους χειροκροτήσει.

Με οργάνωση και αγώνα πρέπει να τους σταματήσουμε

Με το βλέμμα στραμμένο στις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών, που αποτέλεσαν και το πρώτο δείγμα αντίδρασης στα χουντικά μέτρα και απαγορεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας στους χώρους δουλειάς. Να σταθούμε ανάχωμα στους εργοδότες- δεσπότες που μας θέλουν δούλους, να αντιπαλέψουμε τα μέτρα της κυβέρνησης που σπρώχνουν βίαια τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία στην καταστροφή. Ήρθε η ώρα να θέσουμε το δίλλημα ξεκάθαρα στην πράξη: Ή αυτοί ή Εμείς.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων