Βάζουν κάθε κινητοποίηση “στον γύψο”! – Πέμπτη 28/1, 11πμ – 5μμ, Στάση Εργασίας – Διαδηλώνουμε μαζί με τη Νεολαία (Ανακοινώσεις σωματείων)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONEWINDVICTUS

Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014 – Αρ. Πρωτοκόλλου: 3/2021

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ  ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ «ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ»

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΕΜΠΤΗ 28/1, 11:00-17:00

Δεν «συνδεόμαστε», Δεν πάμε στο γραφείο

Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, στηρίζουμε τα συλλαλητήρια της Nεολαίας

Πέμπτη 28 Γενάρη, 12:00, Προπύλαια

Για να σταματήσουμε τις επιθέσεις στα εργασιακά & συνδικαλιστικά δικαιώματα

Για να σπάσουμε τη νέα απαγόρευση των κινητοποιήσεων και να υπερασπιστούμε έμπρακτα τις δημοκρατικές και συνταγματικές ελευθερίες

Μέσα στην χρονιά που πέρασε και με πρόσχημα τον κορονοϊό ήταν συνεχείς οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που από τη μία μεριά ξήλωναν κάθε εργασιακό και δημοκρατικό δικαίωμα και από την άλλη έλυναν τα χέρια στην αστυνομία και τα δικαστήρια.

Για να συγκαλύψουν τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, για να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους και τους νέους, για να στοχοποιήσουν τις αντιδράσεις, επιστρατεύτηκε η μαύρη προπαγάνδα του «μένουμε σπίτι» και της «ατομικής ευθύνης»Εν μέσω μαζικών απολύσεων και αρπαγής μισθών, θεσμοθετήθηκε ο περιορισμός των διαδηλώσεων, η πολιτική επιστράτευση και η επίταξη των απεργών.

Ζήσαμε ένα όργιο καταστολής στις πλατείες, με εφόδους σε σπίτια, ξυλοδαρμούς, άγριες επιθέσεις και αθρόες συλλήψεις: Στις 7/4, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και ημέρα κινητοποίησης στον κλάδο. Με την προσπάθεια απαγόρευσης της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης. Με την οργανωμένη επίθεση κατά των συγκεντρωμένων στο Εφετείο Αθηνών στις 7/10, ημέρα ανακοίνωσης της καταδικαστικής απόφασης για τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Με την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των εκδηλώσεων και διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο. Με την ασφυκτική περικύκλωση από ΜΑΤ και αστυνομικούς της απεργιακής συγκέντρωσης στις 26/11. Με τον παροξυσμό της κρατικής καταστολής στις 6/12, επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Η νέα απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, άνω των 100 ατόμων, που αποφάσισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, και τέθηκε σε ισχύ από σήμερα και έως την 1η Φεβρουαρίου, επιχειρεί να αναβαθμίσει αυτή την αντιδραστική τομή στο πεδίο των δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η χρονική στιγμή που επιλέγεται δεν είναι τυχαία: Θέλουν να χτυπήσουν τις φοιτητικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, και συγκεκριμένα το ήδη ανακοινωμένο συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1, ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Κεραμέως–Χρυσοχοϊδη, που επιβάλλει πανεπιστημιακή αστυνομία, φοιτητο-δικεία, διαγραφές φοιτητών, μείωση εισακτέων και κλείσιμο τμημάτων, διάλυση φοιτητικών συλλόγων και συνολικά της δημόσιας–δωρεάν παιδείας.

Στόχος τους όμως δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένες φοιτητικές κινητοποιήσεις. Θέλουν να παγιώσουν την απαγόρευση κάθε κινητοποίησης, συγκέντρωσης και πορείας εργαζομένων και νεολαίων, γιατί ετοιμάζονται να ψηφίσουν το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Γιατί θέλουν να προλάβουν το ξέσπασμα της οργής για τα κρούσματα και τους νεκρούς, για την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, για την ανεργία και την φτώχεια που καλπάζουν.

Απαιτείται άμεση κινητοποίηση και ξεσηκωμός παντού, για να βάλουμε τέλος στην βαρβαρότητα των μνημονίων και την αντιδημοκρατική κατρακύλα με πρόσχημα την πανδημία. Σωματεία, σύλλογοι, όλοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι πρέπει να αντισταθούμε έμπρακτα, με την κήρυξη απεργιών, στη νέα απαγόρευση, να την σπάσουμε στην πράξη. Με αφορμή το συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VodafoneWindVictus κηρύσσει Στάση εργασίας και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, για να διασφαλίσουμε την πραγματοποίησή του, για να ματαιώσουμε τα χουντικής έμπνευσης σχέδια της κυβέρνησης.

Καλούμε και Απαιτούμε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΚΑ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.λπ. να κάνουν το στοιχειώδες καθήκον τους, να κηρύξουν στάσεις και απεργίες – τώρα, πριν είναι πολύ αργά, πριν ο αντιδημοκρατικός κατήφορος καταπιεί κάθε δυνατότητα κινητοποίησης, όχι μόνο των νέων αλλά και των εργαζόμενων και των σωματείων!

– 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

www.eniaioswmateio.gr  – info@eniaioswmateio.gr

ΠΕΝΕΝ

Σύγκρουση και ακύρωση των νέων αντιδημοκρατικών απαγορεύσεων

Δελτίο Τύπου

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την νέα απόφαση κυβέρνησης – Χρυσοχοΐδη – ΕΛΑΣ για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από 26/1 έως 1 Φλεβάρη 2021.

Η νέα αντιδραστική απαγόρευση με πρόσχημα την πανδημία στοχεύει στο νεολαιίστικο εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα και το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης με τις αλλαγές που αυτή σχεδιάζει σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Η απόφαση αποτελεί συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής που επιδεικτικά για ένα ολόκληρο χρόνο κρατάει ερμητικά κλειστά τα Πανεπιστήμια για να διευκολυνθεί με τον τρόπο αυτό η υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής της.

Το εργατικό – λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα πρέπει στην πράξη να συγκρουστεί, να ακυρώσει και να καταστήσει κουρελόχαρτο την νέα απόφαση κυβέρνησης – ΕΛΑΣ.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1/2021.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ