Ένας ακόμα νεκρός εργαζόμενος στη ΔΕΗ Ζακύνθου

Ζάκυνθος: Ένας ακόμα νεκρός εργαζόμενος στη ΔΕΗ Ζακύνθου

Τα εργατικά Δυστυχήματα-Δολοφονίες δεν έχουν τέλος στη Ζάκυνθο, αφού μέσα σε τρεις μήνες έχουμε τον θάνατο ενός ακόμα εργάτη της ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμένα, στις 09/09/2020 ένας 32χρονος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο στην περιοχή Βολίμες της Ζακύνθου, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ κόπηκε καλώδιο από παραπλήσιο πυλώνα της ΔΕΗ και έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο από ρεύμα υψηλής τάσης. Το περιστατικό μόνο τυχαίο δεν είναι, στις 30/12/2020 κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στον υποσταθμό της ΔΕΗ, στο Αργάσι Ζακύνθου, ένας 38χρονος εργάτης χτυπήθηκε επίσης από ρεύμα υψηλής τάσης.

Οι εργάτες της ΔΕΗ, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα ελλιπή μέτρα προστασίας και την υποβάθμιση και πενιχρή συντήρηση του δικτύου, καθώς έχουν να σηκώσουν στις πλάτες τους και την έλλειψη προσωπικού, που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας τους. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η αύξηση των εργολαβιών εντός αυτής, που σπρώχνουν ακόμα περισσότερο προς τα τάρταρα τον μισθό και τις συνθήκες εργασίας των εργατών.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη βαρβαρότητα. Γι’ αυτούς δεν είμαστε άνθρωποι, αλλά ένα ακόμα μέσον, για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Δεν είναι εργατικά ατυχήματα, είναι εργατικές δολοφονίες, υποκινούμενες από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, την ώρα που περνάνε τα πιο αντεργατικά νομοσχέδια, που έρχονται να διαλύσουν κάθε εργατικό μας δικαίωμα, ρίχνοντάς μας ακόμα πιο βαθιά στον εργατικό Μεσαίωνα με το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας και το Βίαιο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Φτάνει πια! Διεκδικούμε μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο εργασίας, αξιοπρεπές μισθό, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όλα τα δικαιώματα που μας έχουν πάρει πίσω, αξιοπρεπή Ζωή! Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε να χυθεί άλλο αίμα για τα κέρδη τους! Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων