Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη 19/12

Σήμερα Σάββατο 19/12 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από οργανώσεις της άκρας αριστεράς με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που μαστίζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας και για την καταδίκη των πολιτικών επιλογών της χρεοκοπημένης και χουντικής κυβέρνησης της ΝΔ.

Για μια ακόμα φορά (βλέπε Πολυτεχνείο 17/12 και 6η Δεκέμβρη) η αστυνομία προσπάθησε να περικυκλώσει την συγκέντρωση (όπου τηρούνταν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας) και να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές με τις ορδές των ΜΑΤ που πάνοπλες καιροφυλακτούσαν για επίθεση και διάλυση της συγκέντρωσης.

Αυτή η ανίκανη κυβέρνηση -των υποτιθέμενων «άριστων»-  της ΝΔ  αντί να προετοιμάσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοιού (που με μαθηματική ακρίβεια θα ερχόταν το φθινόπωρο) προτίμησε να ανοίξει κακήν κακώς τον τουρισμό -«για να σώσουμε την χρονιά»-, να χαρίσει :  πακτωλούς χρημάτων σε ημέτερους ιδιώτες -βλέπε φιάσκο με μάσκες προστασίας κ.α.-, εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικά κανάλια/sites για να ευλογούν ολημερίς και ολονυχτίς τις δήθεν επιτυχίες της, εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας -προσλήψεις ειδικών φρουρών, αγορές εκατοντάδων περιπολικών και μηχανών, εξοπλιστικά κ.α.- για να καταστέλλουν και να καταργούν δικαιώματα.  

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που άφησε χωρίς προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, που «βάφτιζε» ΜΕΘ προϋπάρχοντες τομείς των νοσοκομείων, που «χάριζε» χιλιάδες ευρώ μέσω των τραγελαφικών «επιτάξεων» των ιδιωτικών κλινικών στους φίλους της κλινικάρχες.

Είναι φανερό πλέον πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει να κρατήσει κανένα πρόσχημα. Έχει βάλει στόχο την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και τον ταυτόχρονο πλουτισμό των δικών της ανθρώπων, ακριβώς πάνω στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και των ζωών μας.

Σε αυτή την νεοφιλελεύθερη, εγκληματική και αναποτελεσματική πολιτική και κυβέρνηση πρέπει να βάλουμε ένα τέλος.

Πρέπει όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι φτωχοί,  που βλέπουμε καθημερινά της ζωές μας να θυσιάζονται για τα κέρδη μιας χούφτας φίλων του Μητσοτάκη, να οργανωθούμε και να παλέψουμε για να επιβάλλουμε μια διαφορετική πολιτική. Ένα διαφορετικό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Παλεύουμε για :

-Άμεση επίταξη – Εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας και των μεγάλων επιχειρήσεων

-Άμεση ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας

-Κατάργηση των χουντοαπαγορεύσεων των συγκεντρώσεων και των πορειών.