ΣΣΠ: Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά το κρεσέντο καταστολής-αστυνομοκρατίας που επέδειξε, τόσο στις 17 Νοέμβρη, όσο και στις 6 Δεκέμβρη με εκατοντάδες συλλήψεις, προσαγωγές και ξύλο, προχωράει την ενίσχυση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, ιδρύοντας Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Σύμφωνα με δηλώσεις του Χρυσοχοΐδη, το σώμα αυτό – που θα λάβει δράση από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 – θα αποτελείται αρχικά από 1500  ειδικούς φρουρούς που θα μπορούν να ελέγχουν φοιτητές, να αποφασίζουν ποιος θα εισέρχεται στο ίδρυμα, ακόμα και να προχωρούν σε συλλήψεις, όποτε κρίνουν ότι κάποιος είναι έκνομος. Ταυτόχρονα, αυστηροποιείται το ποινικό πλαίσιο εντός των πανεπιστημίων με ιδιαίτερες ποινές στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, σύμφωνα με δηλώσεις της Κεραμέως.

Την ίδια στιγμή, που το 2ο κύμα της πανδημίας σαρώνει την ελληνική κοινωνία, αφήνοντας πίσω εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά και τους πιο φτωχούς στο έλεος του κορωνοϊού, η κυβέρνηση συνεχίζει εγκληματικά να αδιαφορεί για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και για τις ζωές των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών. Αντιθέτως, κατηγορεί την νεολαία για την διασπορά του ιού, με το δόγμα της «ατομικής» ευθύνης, και εκμεταλλεύεται πλήρως την πανδημία για να περάσει πλήθος αντεργατικών και αντεκπαιδευτικών μέτρων.

 Η έκθεση Πισσαρίδη, αλλά και οι δηλώσεις Κεραμέως – Διγαλάκη για τα νέα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που ετοιμάζονται να ψηφίσουν μέσα στις γιορτές με κλειστές σχολές, μας δίνει μια σαφή εικόνα των «αλλαγών» που προετοιμάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δίδακτρα, αξιολογήσεις, κλείσιμο τμημάτων, μάνατζερ και ανθρώπους της αγοράς σε διοικητικές θέσεις είναι η μόνη «κανονικότητα» των πανεπιστημίων, για τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους. Αδιαφορούν πλήρως για την ασφάλεια των ιδρυμάτων. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία έρχεται για να επιβάλει τα Δίδακτρα και την μετατροπή των πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις. Καθώς, για την ολοκλήρωση του «Πανεπιστημίου της Αγοράς», πρέπει να τσακίσουν όποιον αμφισβητεί τις διαταγές του .

Πανεπιστημιακή Αστυνομία σημαίνει «χούντα» μέσα στις σχολές, επαναφορά του «Σπουδαστικού» της Ασφάλειας της χούντας. Ο φοιτητικός συνδικαλισμός αποτελεί εμπόδιο – για την κυβέρνηση – και την μόνη εγγύηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Το όργιο καταστολής και βίας ενάντια σε αυτούς που αμφισβήτησαν τις χουντοαπαγορεύσεις στις 17, 26/11 και στις 6/12, θέλουν να εξαπλωθεί μέσα στις σχολές μας. Στόχος τους η παγίωση της τρομοκρατίας, του φόβου και της καταστολής στους φοιτητές και την νεολαία. Να ποινικοποιήσουν και να διαλύσουν τους συλλόγους, να απαγορεύσουν τους αγώνες, τις συνελεύσεις και τις καταλήψεις, για να ξεριζώσουν τα πιο αγωνιστικά – μαχητικά κομμάτια του φοιτητικού κινήματος.

Η παταγώδης αποτυχία αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης από κυβέρνηση – ελίτ είναι ολοφάνερη. Ακόμα και το νέο μνημονιακό τσουνάμι των Π.Ν.Π., του πτωχευτικού κώδικα, και των αντεργατικών μέτρων Βρούτση δεν φτάνει για να τους βγάλει από τον βούρκο της χρεοκοπίας. Γι’ αυτό θέτουν σαν επιτακτική ανάγκη το τσάκισμα του φοιτητικού, εργατικού κινήματος και της Αριστεράς. Οικοδομούν ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που στραγγαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα της ελληνικής κοινωνίας, χτυπάει αλύπητα, κυνηγάει και καταδικάζει ακόμα και όποιον κριτικάρει την σημερινή κατάσταση, αλλά πολύ περισσότερο αυτούς που παλεύουν για να την ανατρέψουν. Για αυτό από τη μια μειώνουν κατά 600εκ. ευρώ τον προϋπολογισμό για την υγεία και από την άλλη ρίχνουν χρήμα με διαδικασίες εξπρές στην πρόσληψη αστυνομικών και τον εξοπλισμό τους.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 –

Οι επιθέσεις τους δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν. Να υπερασπιστούμε ανυποχώρητα το δικαίωμα όλων στην Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση και να υψώσουμε ένα τοίχος αντίστασης απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα που μας ετοιμάζουν. Με την ανασυγκρότηση των συλλόγων μας, την αυτοοργάνωσή και μαχητικά μέσα πάλης να διώξουμε την χουντική κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής.

  •  Ούτε σκέψη για την εφαρμογή των νέων κατασταλτικών μέτρων για τα πανεπιστήμια!
  •  Όχι στην τηλεκπαίδευση – Λεφτά για την παιδεία- Να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας
  •  Άμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού –Λεφτά για την υγεία και την παιδεία

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2020/12/blog-post_16.html