Ενίσχυση μαμούθ για την ΕΛΑΣ… ΕΣΥ από την κυβέρνηση

Ενώ το 2ο κύμα της πανδημίας δεν αναχαιτίζεται από τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης, τα κρούσματα καθημερινά υπερβαίνουν τα 1.000 (παρά τα μειωμένα τεστ) και ο αριθμός των νεκρών συμπολιτών μας κινείται γύρω από τους 100 ημερησίως, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του «ΕΣΥ της εποχής μας» -σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη-, της ΕΛΑΣ με 31 εκ. ευρώ! Ο νέος «ιατρικός» εξοπλισμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει περιπολικά, αλεξίσφαιρα, χειροπέδες κ.ά. και παρουσιάστηκε στην αντίστοιχη τηλεοπτική φιέστα, θέλοντας να ενισχύσει το «αίσθημα ασφάλειας», δηλαδή την αποθέωση των κρατικών μηχανισμών καταστολής.

Το δεύτερο πεδίο μάχης «κατά του covid», στο οποίο ρίχνεται η κυβέρνηση, είναι η ενίσχυση του κέρδους των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου, δίνοντας τη χαριστική βολή στις μικρότερες επιχειρήσεις, επιτρέποντας την παραλαβή από το κατάστημα (click away). Ενέργεια για την οποία οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο διασποράς στις ουρές αναμονής έξω από τα πολυκαταστήματα.

Η επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ, την στιγμή που δεν υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ, που μειώνει τα τεστ και ανεβάζει τα πλαφόν τιμών στην ιδιωτική υγεία για τη διεξαγωγή τους, δείχνει το στυγερό της πρόσωπο νομοθετώντας μόνο προς όφελος του κεφαλαίου (ιδιαίτερα του μεγάλου) και ενισχύοντας το κράτος έκτακτης ανάγκης. Γνωρίζουν πως η οργή της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας σιγοβράζει. Ότι θα δυναμώνει κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο. Διότι αυτοί μετράνε τα περισσότερα θύματα, βιώνοντας το λόκνταουν στο περιθώριο, μαντρωμένοι και φιμωμένοι, αγωνιόντας για την πρόσβαση στο σύστημα υγείας, με έναν πετσοκομμένο μισθό ή άθλια, προσωρινά επιδόματα–ξεροκόμματα, υπό τον διαρκή φόβο της ανεργίας και εξαθλίωσης. Όταν οι σύγχρονες Μαρίες Αντουανέτες αναπολούν τα θέρετρά τους στο Μπάντεν Μπάντεν και τις υπερπολυτελείς Aston Martin τους, στέλνουν τα ΜΑΤ να κόψουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες στην Αγ. Βαρβάρα.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεσπούν αγώνες ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, στο άγριο φόρτωμα της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τη νεολαία, στις αστρονομικές κοινωνικές ανισότητες, στην ρατσιστική και κατασταλτική κτηνωδία ενάντια σ’ όλους τους «από κάτω». Οι εκρήξεις και εξεγέρσεις σε Γαλλία και Αλβανία μας δείχνουν τον δρόμο! Οι αστικές κυβερνήσεις είτε θα μας αφήσουν να πεθάνουμε, είτε θα μας ψεκάζουν με αύρες σαν «κατσαρίδες», είτε θα μας στείλουν να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τη νεολαία οι ανυποχώρητοι αγώνες μέχρι την ανατροπή αυτής της δολοφονικής πολιτικής και την επιβολή των δικών μας λύσεων!