Απαγόρευση συγκεντρώσεων: Μέρες χούντας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Ο Χουντο-χοΐδης «αποφασίζει και διατάσσει»

Η φτώχεια και οι θάνατοι δεν κουκουλώνονται με την κρατική τρομοκρατία

Κάτω η αστυνομοκρατία και οι χουντο-απαγορεύσεις

Ψωμί – Παιδεία & Υγεία – Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το ’73

17 Νοέμβρη – Όλοι στην Πορεία του Πολυτεχνείου

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων από την Αστυνομία και η ανακοίνωση εξοντωτικών προστίμων δεν προκαλεί καμία έκπληξη από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ζηλωτή χουντικών πρακτικών Χρυσοχοϊδη. Από αυτούς που τις προηγούμενες μέρες επιβάλλουν με το γκλομπ και τον βούρδουλα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, με τη φάμπρικα και τα πρόστιμα της ταξικής δικαιοσύνης τους, μια σύγχρονη χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα, ελάχιστα συγκαλυμμένη. Είναι η κλιμάκωση της εισβολής, των δεκάδων προσαγωγών και της αστυνομοκρατίας στα Πολυτεχνεία, του ξύλου, κυνηγητού και διώξεων σε διαδηλωτές, αγωνιστές που μοιράζουν προκηρύξεις ή νέους που παίρνουν μια ανάσα σε κάποια πλατεία, των κλήσεων και απειλών σε συνδικαλιστές που καλούν σε κινητοποιήσεις, της απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου, του ΥΕΝΕΔικού κλίματος στα λυσσασμένα ΜΜΕξαπάτησης.

Αρωγός σε αυτή την εκστρατεία τους όλα τα αστικά μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.λπ.), που με την «υπευθυνότητά» τους θέλουν να ξαναζεστάνουν σενάρια συγκυβέρνησης. Αλλά και η διαφαινόμενη συμμόρφωση της ηγεσίας του ΚΚΕ, παρά τις κορώνες για κυβερνητικό αυταρχισμό, καθώς δεν καλεί σε αμφισβήτηση/ανυπακοή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Αυτό το κρεσέντο καταστολής είναι το μοναδικό μέσο που έχει η κυβέρνηση, για να φιμώσει την κοινωνία μπροστά στις εγκληματικές ευθύνες και τη δολοφονική, νεοφιλελεύθερη πολιτικής της για τη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Για να επιβάλλει τα διαβόητα «ακορντεόν», το τυχοδιωκτικό «άνοιξε–κλείσε», παλινδρομώντας ανάμεσα σε τυφλά λόκνταουν (που βάζουν ταφόπλακα στην οικονομία και στέλνουν την κοινωνία σε απόγνωση) και στα μαυραγορίτικα «ανοίγματα» (που προαναγγέλουν θανάτους). Αλήθεια, θα επιβάλλουν οι… «νοσοκομειακοί» ΜΑΤ-ΔΙΑΣ των Μητσοτάκη και Χρυσοχοϊδη τέτοια πρόστιμα και σε όσους π.χ. σαρδελώνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτά που ο Μητσοτάκης μας έλεγε ότι δεν έχει νόημα να αυξηθούν; Αυτοί είναι ικανοί κι εκεί ακόμα να αναζητήσουν τους «υπεύθυνους διοργανωτές» – μόνο που τότε θα έπρεπε να στείλουν το πρόστιμο με διεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου!

Οι οργανώσεις και οι αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος θα απαντήσουν: Κάτω οι χουνταπαγορεύσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά είναι ένα ωμό μέτρο καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών! Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, εθνική ή κρατική – Δεν απαγορεύεται, Δεν φιμώνεται! Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει «προστασία» και δεν απολογούμαστε γι’ αυτό στην κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής, που έχουν αφήσει το λαό απροστάτευτο μπροστά στην πανδημία και τον φορτώνουν με ξύλο και με τα βάρη της κρίσης. Η πορεία του Πολυτεχνείου, κερδισμένη με θυσίες και αίμα, έχει φέτος χίλιους λόγους παραπάνω να γίνει – και θα γίνει. Αυτοί οι αγώνες μας, για να επιβάλλουμε μια άλλη, ριζικά διαφορετική πολιτική, είναι η μόνη πραγματική προστασία της υγείας και της ζωής μας. Η 17η Νοέμβρη θα είναι βήμα διαμαρτυρίας ενάντια στην ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ, που πρέπει να τη διώξουμε το συντομότερο, με μια αναμέτρηση διαρκείας – πριν μας οδηγήσει στην ολοκληρωτική υγειονομική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ