Η τρομοκρατία εις βάρος των αγωνιστών του εργατικού κινήματος δεν θα περάσει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην συναγωνίστρια πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Κατσίμπα και σε όποιον εργαζόμενο στα νοσοκομεία αντιμετωπίζει απειλές επειδή τολμά να μιλήσει για την αλήθεια και να καλέσει σε μαχητικούς αγώνες. Ζητούμε να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία δίωξης.

Τα ΜΜΕξαπάτησης, οι διοικήσεις των νοσοκομείων και φυσικά η κυβέρνηση τολμάνε και κατηγορούν ως ψεύτες (fake news) όσους μιλούν με την γλώσσα της αλήθειας και για την πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκης και ως επικινδύνους όσους προωθούν τους ταξικούς αγώνες ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Προσπαθούν με κάθε επαίσχυντο τρόπο να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πανελλαδικά: πάνω από 70.000 τα γνωστά κρούσματα, πάνω από 300 ασθενείς στις ΜΕΘ, 1.034 πλέον θάνατοι.

Η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και την ύστατη στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες αποφάσεις για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας  (αποσυμφόρηση των σχολείων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, μαζικά τέστ σε όλο τον πληθυσμό) και για αυτό παρουσιάζει το αστυνομικού χαρακτήρα καθολικό lockdown ως αναγκαστικό. Και απαγορεύει κάθε πολιτική συγκέντρωση, εκδήλωση – την στιγμή που ψηφίζει διαρκή δολοφονικά αντεργατικά/αντισυνδικαλιστικά μέτρα!

Η διαχείριση της πανδημίας δεν είναι ατομική ευθύνη. Ούτε η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας. Ούτε η κατάσταση σε χώρους εργασίας που έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης.

Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας είναι ο μόνος τρόπος και η μοναδική ασπίδα προστασίας απέναντι στο διαρκές έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας και των ζωών μας.

Επειδή λοιπόν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καλεί, όπως και άλλα Σωματεία Εργαζομένων, Ομοσπονδίες -ανάμεσα τους και η Ο.ΕΝ.Γ.Ε, κόμματα και οργανώσεις σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι οποίες θα γίνουν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή από την ΕΝΙΘ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η κρατική τρομοκρατία Μητσοτάκη-Χρυσοχοίδη επιχειρεί να μας φιμώσει με κάθε τρόπο. Αποκλεισμός από την αστυνομία των Πολυτεχνείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αθρόες συλλήψεις και πρόστιμα, σύλληψη μελών αριστερών οργανώσεων στην Θεσσαλονίκη επειδή μοίραζαν καλέσματα για την πορεία του Πολυτεχνείου, προκλητική αστυνομοκρατία παντού.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ταυτόχρονα με τη μάχη που δίνουν καθημερινά -με κίνδυνο της ζωής τους- στο πλευρό των ασθενών, θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν την αλήθεια και να διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής, με τους κοινούς αγώνες εργαζομένων και νεολαίας.

Η τρομοκρατία εις βάρος των αγωνιστών του εργατικού κινήματος δεν θα περάσει!

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ και τους άλλους συναγωνιστές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

 –

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  στην Υγεία

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

e-mail: [email protected]