Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό: Απολύσεις-απειλές-ταπεινώσεις και ατομική ευθύνη

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΑΠΕΙΛΕΣ-ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

 –

Άλλη μια προκλητική απόλυση στον κλάδο της εστίασης εν μέσω κορωνοιού, όπου κυβέρνηση κι εργοδότες έχουν επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύζυγος συναδέλφισσας διαγνώστηκε με κορωνοιό. Το πρώτο τεστ που έκανε βγήκε αρνητικό οπότε η εργαζόμενη πήγε στην δουλειά της. Όταν το δεύτερο τεστ που έκανε ο άντρας της βγήκε θετικό, επικοινώνησε με την επιχείρηση για να τους ενημερώσει ότι δεν μπορεί να πάει στη δουλειά, διότι ήθελε να περιμένει τα δικά της αποτελέσματα του τεστ. Η απάντηση που πήρε ήταν η απόλυσή της και μάλιστα την απείλησαν να βρει τρύπα να κρυφτεί επειδή έφερε τον ιό στην επιχείρηση τους!

Δηλαδή, η υπευθυνότητα (συλλογική ευθύνη) που επέδειξε η συναδέλφισσα και που σωστά έπραξε ώστε να προστατεύσει τους συναδέλφους της σε περίπτωση που ήταν θετική στον ιό, της κόστισε την εργασία της. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης όσον αφορά στην προστασία των εργαζομένων απέναντι στους ανεξέλεγκτους πλέον εργοδότες με αφορμή την πανδημία, που βρίσκεται; Φυσικά, για αυτούς τους φασιστοεργοδότες, οι ά(χ)ριστοι του Μητσοτάκη δεν θα ανακοινώσουν καμιά τιμωρία.

Επιθεώρηση, ΙΚΑ, ελεγκτικοί μηχανισμοί με πρόσχημα τον κορωνοιό έχουν ουσιαστικά καταργηθεί. Τώρα λοιπόν, ίσως πιο πολύ από ποτέ, είναι αναγκαίο να μην μείνει κανένας μόνος του. Η λύση είναι μονόδρομος, να πάρουμε εμείς οι εργαζόμενοι την ζωή μας στα χέρια μας. Να οργανώσουμε την Αντεπίθεσή μας, να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς, δημιουργώντας επιτροπές αγώνα κι ενισχύοντας τα σωματεία μας. Μόνο μέσα από μαχητικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα κερδίσουμε το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η άδικη και παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ