Όχι άλλες δολοφονίες εργατών

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

 

Στις 20/10 στον Ασπρόπυργο, ένας εργάτης οικοδομής, έχασε την ζωή του. Συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν στην στέγη για εργασίες συντήρησης μεταλλικού μηχανισμού, έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο κλάδος της οικοδομής αποδεικνύεται πραγματική κόλαση για τους εργαζόμενους. Η μη παροχή μέτρων προστασίας και η ελλιπής ή ανύπαρκτη συντήρηση των χώρων δουλειάς αποτελεί πάγια τακτική των εργοδοτών με συνέπεια την δραματική αύξηση των δυστυχημάτων και των θανάτων εν ώρα εργασίας. Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 9 συνάδελφοι, εν ώρα εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι αμέτρητοι θανάσιμοι ή σοβαροί τραυματισμού εργαζομένων που δεν δημοσιοποιούνται.

Βαρύτατες είναι οι ευθύνες για την άθλια κυβέρνηση της ΝΔ. Εκμεταλλευόμενη την πανδημία του κορονοϊού ψήφισε δεκάδες αντεργατικά μέτρα που βάζουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Συνεχίζοντας το νεοφιλελεύθερο έργο του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας στρώνοντας έτσι τον δρόμο στους εργοδότες να μας μετατρέψουν σε δούλους του 21ου αιώνα. Ταυτόχρονα, φέρνει προς ψήφιση νέο αντεργατικό νομοσχέδιο για να διαλύσει όποιο εργατικό δικαίωμα μας είχε απομείνει (5μερο, 8ωρο, Κυριακάτικη αργία κ.α.).

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με την αυτό-οργάνωση στους χώρους δουλειάς, με τους συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, να ξεφορτωθούμε μια και καλή κυβερνήσεις και αφεντικά που θέλουν να δώσουμε κυριολεκτικά το αίμα μας για τα συμφέροντά τους. Να παλέψουμε για τις ανάγκες μας, τα δικαιώματα μας, για την ίδια μας τη ζωή.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του συναδέλφου. Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών γύρω από την εργατική δολοφονία. Η εργοδοσία και οι «υπεύθυνοι-ανεύθυνοι» που εμπλέκονται πρέπει να λογοδοτήσουν.