Άλλη μια δικαίωση των απολυμένων συναδέλφων – ντελιβεράδων από το πατσατζίδικο «ΤΣΑΡΟΥΧΑ»

Άλλη μια δικαίωση των απολυμένων συναδέλφων – ντελιβεράδων από το πατσατζίδικο «ΤΣΑΡΟΥΧΑ»

Μετά την αναγνώριση των ενσήμων  τεσσάρων συναδέλφων  από το ΙΚΑ για το διάστημα που ήταν ανασφάλιστοι, βγήκε και η απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης που υποχρεώνει τον εργοδότη να καταβάλει τα χρωστούμενα δεδουλευμένα (τα οποία και κατέβαλε) στην δεύτερη από τους συνάδελφους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, η οποία απολύθηκε λόγο των αξιώσεων της να πληρωθεί όσα της όφειλε ο εργοδότης από διαφορές δεδουλευμένων, αλλά και την επιμονή της να τηρείτε η εργατική νομοθεσία για όλους τους εργαζόμενους στο κατάστημα. Αυτή η απόφαση δεν είναι σημαντική μόνο γιατί η εργαζομένη πήρε τα χρήματά της αλλά και γιατί το δικαστήριο ξεκαθαρίζει ότι:

  • Τα φιλοδωρήματα ΔΕΝ συμψηφίζονται με τα νυχτερινά, Κυριακές, υπερωρίες, όπως ισχυρίζονταν ο εργοδότης προφανώς για να μην καταβάλει τις νόμιμες αποδοχές.
  • Οι ντελιβεραδες είναι εργατοτεχνίτες και όχι υπάλληλοι, άλλο ένα τέχνασμα των εργοδοτών που χρησιμοποιούν κατά κόρον για να πληρώνουν λιγότερα, όπως έγινε και σε αυτήν την περίπτωση.
  • Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αγωγή που έκανε ο εργοδότης σε τέσσερις ντελιβεράδες ζητώντας 800,000 ευρώ(!) για συκοφαντική δυσφήμηση, πέφτει στο κενό.

         Ο αγώνας των συναδέλφων στον Τσαρούχα, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και δεν θα ήταν νικηφόρος αν η επιτροπή αγώνα διανομέων δεν στήριζε με μοτοπορείες και  κινητοποιήσεις τους συναδέλφους, όπως φυσικά και η επιτροπή αλληλεγγύης!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι όταν οργανώνονται σε Σωματεία και Επιτροπές μπορούν να κερδίζουν!

 Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ο εργοδότης να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου και να δώσει λύση στα αιτήματα των απολυμένων εργαζομένων:

  • Να παρθούν πίσω οι άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων!
  • Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας -να επαναλειτουργήσει

το τμήμα delivery.

  • Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.
  • Να παρθεί πίσω η αγωγή με την οποία ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς!

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ «ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ»